onsdag 21 januari 2009

Dag 161

Kan inte fatta att det idag är 161 dagar sedan jag började med pulver i augusti. Känns som både alldeles nyss och jättelänge sedan. Satt och kollade lite på måldatum och så, och har konstaterat att det inte finns någon chans att jag kan ha hunnit ner till 65 den 1 april. Det är idag exakt 10 veckor kvar tills dess. Förra omgången gick jag ner 16 kg mellan vecka 4 och 13, och jag har nu 20 kg kvar. Sen vill jag ju egentligen flytta min målvikt till 60 kg, så det är ju ännu längre tid. Men det får ta den tid det tar, jag bryr mig inte om ifall det tar längre tid. Men jag kommer i alla fall att vara mycket närmare min målvikt den 1 april än vad jag är idag :)

Igår blev det ingen promenad, dels ösregnande det och dels skulle kompisen J komma och hämta lite talböcker. Vi snackade ett tag, alltid kul att att prata med henne. Sen fastnade jag i en massa bloggar. Hade dock problem att kommentera på alla blogger-bloggar, men några fick jag dit i alla fall. Det tar upp alldeles för mycket tid allt detta bloggläsande. Jag har ca 80 bloggar i mina feeds... Alla viktbloggar läser jag varje dag och försöker kommentera, men de andra bloggarna får ofta vänta till helgen. Men bloggläsandet/skrivandet ger mig så mycket att jag inte vill hoppa över det, men ibland känns det övermäktigt.

Idag skall jag simma, INTE köpa våtvästkort och köra ett pass. Har bestämt mig för att jag står över denna terminen. Känner jag längre fram för att köra lite våtväst kan jag köpa ett 10-kort. Dyrare, men inte så dyrt som om jag köper ett terminskort och sen inte kan utnyttja det. Skall försöka simma en timme idag, som förra gången.

Chattade med min goa brorsdotter Rebecca igår på msn. Måste bara visa denna bilden på henne och hennes kompis Elixander som jag tycker är helt underbar. Rebecca har snott hans iPhone, och han ser ut som om världen har gått under. Älskar deras ansiktsuttryck. Frågade Rebecca om jag fick lägga upp bilden, och det fick jag.


Visst ser de härliga ut? Nu skall jag gå och ge katterna mat, de klagar runt mina ben... En skön dag önskar jag er alla :)

13 kommentarer:

 1. Även fast om du inte når din målvikt till den första april så kommer du ha kommit en bra bit på vägen =) Någon vecka hit eller dit kommer inte spela någon roll i längden.

  Nutrilettbaren var ju mycket bättre än om jag hade köpt godis, faktiskt köper jag hellre en sådan än godis just nu.

  Ha en bra dag, med simning och allt =) Kramar

  SvaraRadera
 2. Haha, jag tycker också om bilden! :)

  SvaraRadera
 3. Delmål och mål är till för att utvärderas och ibland omvärderas. Va gör det om du flyttar fram måldatumet? Du når ditt mål förr eller senare!

  Gillar också bilden, härlig!

  Ha en bra dag

  kram

  SvaraRadera
 4. 161 dagar - wow vilken resa :0)
  Som sagt du är ju närmare målet i April i allafall.
  Tack för dina goda råd. Har börjat fokusera på en vecka i taget.
  kram

  SvaraRadera
 5. Ja hoppas du får öva mycket på dessa positiva kommentarer då, för när man väl kan ta dem så lyfter det en sååå högt upp!

  Säger som Soulsister, målen är till för att omvärderas, flytta fram ditt datum du till då du tror att du kan vara färdig, det är ju otroligt svårt att säga hur lång tid det kommer att ta när man inte ens vet hur det går. Så sätt ett nytt datum du och pränta in det i huvudet som du gjort med det datum du har nu.

  Skitsnygg bild, ser ut som en klädreklam från JC eller nåt :-)

  Kraaam!

  SvaraRadera
 6. Jag håller med tidigare inlagda kommentarer!
  Låt måldatumet ligga kvar och när det är ca 2 veckor kvar så flyttar du fram måldatumet. Tänk inte på att du inte kommer att hinna i tid!
  Mål är alltid förändringsbara!
  Jag kämpar med att hinna till den sista januari till 60 kg. Jag kommer kanske hinna precis. Gör jag inte det så har jag missat med en liten marginal.
  Du har kämpat på så bra Lena för mig har du redan uppnått målet:-)!

  SvaraRadera
 7. Malin: Nej, det spelar ingen roll. Inte ens om det rör sig om en månad eller två. Kram!

  Rebecca: Ni är så söta på bilden!! Puss!

  Soulsister: Jag håller med dig. Dit kommer jag förr eller senare :) Kram!

  Sara: Bra att du ser det på kortare tid, det blir inte lika jobbigt då. Kram!

  Thean: Jag har börjat lära mig nu, framförallt eftersom jag VET att det syns och jag VET att jag har gjort ett bra jobb. Men när man inte lärt sig ta positiva kommentarer så tror man inte på dem, i alla fall inte till en början. Men som sagt, jag lär mig efterhand :)
  Skall "publicera" mitt nya måldatum och målvikt i bloggen i morron :) Kram!

  Sara: Tack för dina fina ord :) Jag tror att jag redan nu flyttar mitt mål (det blir tredje ändringen), det blir ingen stress då. Förresten är det inte så himla mycket jag kan göra åt saken. Jag orkar inte träna mer och jag kan definitivt inte äta mindre :) Kram!

  SvaraRadera
 8. Tack så mycket=)...länkar dig också, känns bra att vi är många om det här=)

  SvaraRadera
 9. 161 dagar. Imponerande. Du kommer nå ditt mål, jag är säker på det.

  SvaraRadera
 10. I teorin så har du ju bara startat upp en gång i år ;-) fast jag antar att de inte har brytdatum vid nyår *ler* ja detta blir min andra och sista gång med soppor. Gick ju ner 33 kg de första 13 veckorna och nu ska de sista 7 försvinna :-)

  SvaraRadera
 11. Hejsan
  För mig är det så att jag i genomsnitt minskar 250 gram om dagen. Jag har Modifastat i 20 dagar och slår man ut viktminskningen på denna tiden så blir det 250g om dagen. Så teoretiskt så kan jag veta hur mycket jag kommer att gå ner tills ett visst datum. MEN om det kommer att bli så det vet jag ju inte. Det beror ju på så mycket, hur mycket jag motionerar dricker mm.
  Men det är kul att "laborea" med siffror och drömma om framtida mål.
  Du kämpar på bra Lena. Vettigt att du har tänkt till angående "vatten väst" Det är lätt hänt att man tar "vatten över huvudet".
  Mamma Mia

  SvaraRadera
 12. Tack för tipset Lena, jag hade faktiskt köpt essensen igår men ville inte blanda i för jag visste inte hur mycket man skulle ha. Men jag ska ge det en chans till med det i...Jäklar vilken resa du gjort, you goo girl! Asbra jobbat! Och det där med april...som jag såg att Malin hade skrivit så är det precis så...en vecka hit eller dit spelar ingen roll...nu när du kämpat så mycket så är det värt att ta de extraveckorna!=)

  Kramar

  SvaraRadera
 13. Anna: Visst får man styrka av varandra?

  Sofia: Jag börjar bli säker på det också :)

  Thean: Nja, tror nog att det är 12 månader det handlar om :) Jag är så jäkla impad av -33 på 13 veckor!! På 13 veckor gick jag ner 23. Himla skillnad!!

  Mia: Man kan ju aldrig räkna med den första veckan, för så bra som man går ner första veckan lär man ju inte göra senare. Men jag brukar snitta på 1,6 kg/vecka, det blir 230 g om dagen. Men sen går det ju långsammare när jag närmar mig mitt mål också. Nu har jag i alla fall skjutit upp det till sommaren, så jag verkligen skall hinna.

  SvaraRadera