torsdag 22 januari 2009

Akupunktur IGEN!

Usch, ikväll skall jag vara nåldyna igen. Det var ju bara en vecka sen, och jag har glömt vad som skulle göras idag. Men jag går snällt dit. Tror hon bara skulle sätta nålar i ryggen och örona idag, det blir inte så illa då. Det är framsidan (fötterna, benen, händerna) som gör ondast. Skall vara där kl 18, så jag jobbar nog fram till dess att det är dags att åka.

Idag var det veckovägning igen, -1,9 och det är jag mycket nöjd med. Totalt -32,4 nu. Och om 6 cm har jag ett midjemått som inte längre anses som farligt (88 cm är gränsen för kvinnor), det kändes lite oöverkomligt när jag började med ett midjemått på 118 cm (usch vad jobbigt det var att skriva den siffran...).

Jag var och simmade igår, det var jätteskönt. Började ganska snabbt (för mig alltså) med 1 km på 30 minuter, men sen slappade jag tydligen av. Armrörelserna var fortfarande i samma takt, men styrkan måste ha avtagit för efter 50 minuter hade jag bara simmat 1,6 km. Då var det ganska mycket folk i bassängen och i hoppade 4 sydländska herrar och började simma crawl med en himla massa plask i mittenrännan. Då gav jag upp, för de simmade in i mig hela tiden. Så 50 min fick räcka igår, men jag kom ju i alla fall 100 m längre på 50 minuter än vad jag gjorde för en veckan sen på 60. Har lite träningsverk idag i armarna, och ont i fötterna, men jag överlever :)

Jag var helt slut när jag kom hem igår, så jag satte bara på datorn för att kolla mail. Orkade inte läsa era bloggar eller kommentera, utan det blev soffan istället. Somnade vid 21 tror jag och vaknade vid 23. Hade satt på sleep timern på TV:n, duktig flicka, så den stod inte på i alla fall.

Avslutar med en bild på hur det ser ut när jag sitter vid datorn. Alltid minst en katt vilandes på min arm på armstödet. Jag har lärt mig skriva på detta sättet, men ibland kan det vara lite krångligt. Men det är så gott att ha en spinnande katt liggandes på armen att det är värt allt besvär.


Jag skrev i en kommentar att jag igår skulle "avslöja" mitt nya måldatum. Har ju insett att jag inte hinner till 1 april. Så jag säger nu att jag skall väga 60-65 kg (vet inte var jag kommer att trivas) den 5 JULI 2009 (min 44-års dag). Det blir väl bra?

12 kommentarer:

 1. Det klarar du, väga runt 60-65 kg till den 5 juli =) Min hund vill alltid sitta i knä, så fort han får chansen. Som tur kommer han inte upp till skrivbordet, men sitter jag med datorn i knäet. Då kommer han illa kvickt. Ha det bra på akupunkturen. Kram

  SvaraRadera
 2. Gud vad jobbigt med en massa störande människor i bassängen.
  Du kommer att fixa det nya målet till den 5 juli!

  Det är så roligt när du skriver nåldyna. Ha så trevligt under
  akupunkturen;-)!

  SvaraRadera
 3. Det blir jättebra!!!
  Jag fattar inte att du orkar, eller står ut med att simma i 50 min!! Det hade jag aldrig gjort. jag tycker att det e såååååå tråkigt! Vattengympa fixar jag men jag somnar ju om jag ska ligga å plaska så länge. Starkt jobbat! Det e ju helt klart en av de bästa träningsformerna för oss tjockisar. ;) Avundas dig som fixar det. Nä jag har mina promenader å stavgång som jag vill sätta igång med. Om nu bara den här €£$?=)@( hostan kunde ge sig!

  Ses vid stationen! Vi borde bli sponsrade av XV för att träffas på SPA då. Ellerhur?!
  KRAM

  SvaraRadera
 4. Hehe jo det kanske han skulle kunna, men jag vill vara snäll och ställa upp så det är därför jag hanldar och lagar mat åt honom även när jag själv inte äter. Vad kul med ett nytt måldatum, lycka till =)

  SvaraRadera
 5. Tack för awarden jag fick förresten! Har dock inte en aning om vad det innebär men det låter som något kul =)

  SvaraRadera
 6. Malin: Jag har ett armstöd som fästs på skrivbordskanten, där brukar de ligga. En katt är OK, men när de ligger rumpa mot rumpa på båda mina armar, då är det bara slösurfande som gäller. Det går INTE att skriva med en katt på varje arm.

  Sara: Jag känner mig som en nåldyna! Det är en himla tur att det är pappas kusin, för jag svär som en borstbindare och gapar gör jag också :)

  Anna: Helst hade jag velat ha en vattentät mp3-spelare och vattentäta hörlurar så jag hade kunnat lyssna på mina talböcker när jag simmade, men det har jag inte. Jag stunderar folk, tänker och upprepar för mig själv hur många vändor jag har tagit... Lite lätt att tappa antalet när det bara är en 25 m bassäng.

  Bollen: Tack så mycket!

  SvaraRadera
 7. Grattis till den härliga viktminskningen denna veckan. Blir man lika glad efter ett tag åt nedgången som nu i början? (dum fråga kanske) jag är så överlycklig av varje minus.60-65kg till födelsedagen låter som ett bra mål./Kram

  SvaraRadera
 8. Jag hatar också när folk stör i bassängen. Dock är det bra i simhallen i Vasa för där finns en särskild "motionsslinga", en avskild pool som går runt den vanliga motionsbassängen. Den är enkelriktad och smal så där kan man inte göra annat än simma. =)

  Grattis till minuset! Fullt fokus på mål nu! =)

  SvaraRadera
 9. Vilka sötnosar ;-) Ja det blir ett kanondatum det. Kram!

  SvaraRadera
 10. Du kommer att klara ditt mål till i juli :-)
  Roligt att sätta mål eller hur? :)
  Jag hoppas alla barn åkt hem på sön em när jag ska inta bassängen för en simtur :-)

  KRAM till dig

  SvaraRadera
 11. Sara: Tack så mycket! Jag blir överlycklig för vartenda litet hekto. Kanske mer nu än i början, för det märks mer nu. Kram

  Sofia: Å en sån bana hade jag också velat simma på. Men hur gör man med alla dessa folk som simmar så långsamt så långsamt att man måste simma om dem? Kram

  Thean: Jag lär ju inte glömma av vilket datum det var heller :) Kram

  Linda: Barnen var i den andra halvan och störde bara med ljudnivån, det var karlarna som var i vägen. Tyvärr lär det vara ännu mer barn i bassängen på helgerna... Kram

  SvaraRadera
 12. Klart du klarar det, lycka till :D
  kram

  SvaraRadera