måndag 19 januari 2009

Hurra för regn!

Jippe, jag kan ta moppen idag! Nu har jag dessutom klämt in ytterligare en sak att göra i mitten, som inte hade funkat utan moppen. Så nu blir det:
Sjukgymnasten 10.30 i Mölndals Centrum
Hem och dricka lunch
Gyn 13.00 på Frölunda Sjukhus
Simma på Frölundabadet
Ortopeden 15.30 på Carlanderska
Direkt till Xtravaganza på Mölndalsvägen. Kommer väl att vara där 45-60 minuter för tidigt för mitt möte, men jag kan ju alltid lägga mig i massagestolen och vila lite, eller gå på gåbandet en stund. Där dricker jag också min middag.

Jag hade ju tänkt simma igår, men eftersom jag trodde att det skulle funka med moppen idag så blir det för mycket med 2 dagar i rad. Istället tog jag en promenad till Kvantum i Frölunda där jag hade ett DHL-paket att hämta. Det tar ca 35 min. dit i rask takt. Paketet var en oljespraysflaska eller vad det heter, man har olja i den och så kan man spraya stekpannan eller grillen, då går det åt mycket mindre olja. På vägen hem var jag inne på MediaMarkt och köpte mig en jätteliten högtalare till min mp3-spelare, så att jag kan lyssna på mental träning i badkaret och sängen. Jag kom på att jag har en cdspelare som också tar mp3-filer, så jag kan lyssna på den mentala träningen utan att förlora var jag är i min talbok. Smart. Skall börja lyssna på Paul McKenna istället för den tjötiga tanten på XV:s skivor. Sara, du kan väl maila/skriva i kommentarerna vilka det var du lyssnade på? Har en del att välja på som mamma laddat ner.

Klockan är nu 6.30 och det är 4 timmar kvar tills jag skall vara hos sjukgymnasten (jag har tagit semester idag för att hinna med alla besök). Vilken lyx!! Har förresten på mig de prickiga pyamasbyxorna jag köpte på Ullared. Köpte storlek L och trodde aldrig att jag skulle kunna ha dem nu, köpte dem för "senare". Men de är perfekta i storleken. Samma med den blå tröjan jag köpte, provade den inte och trodde också att den var för "senare", men den sitter också perfekt. Mina ögon hänger uppenbarligen inte med alls. Jag vet att när jag gick på Modifast 2001 så hängde inte hjärnan med alls. Jag SÅG inte att jag gått ner. Det var bara alla andra som sa det. Men nu SER jag det. Jag kan gå förbi spegeln och bara stanna och beundra mig själv en stund. Det är en mycket märklig känsla, jag som alltid skytt speglar som pesten. Och jag har 25 kg kvar! Jag kommer att bli helt odräglig sen, som en sån där person som inte gör annat än står framför spegeln och beundrar sig själv :) Det enda jag är missnöjd med nu är mitt ansikte... Fortfarande stor dubbelhaka och kinderna hänger som på en bulldog. Men man kan inte få allt!

Ha en skön dag!!

10 kommentarer:

 1. Vad roligt att du redan nu kunde ha kläderna =) Det där med självbilden är knepigt.. När jag brottades gick jag ner från 74 kilo till 60 kilo och jag tyckte då att jag fortfarande såg ut som när jag vägde 74 kilo.. Inte förrän nu jag har insett hur smal jag var då =)

  Nä, jag skulle aldrig klara så länge på din stegmaskin. Min är lite lättare.. Men 70 minuter är lång tid, jag kände för att ge upp cirka 10 ggr.. Men det gjorde jag inte =) Åh, lät som en härlig promenad =)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att det blev bättre väder! Imorse var det snor halt på trottoaren men du ska i ju för sig inte ut så tidigt och köra.
  Det var kul att du kunde ha kläderna som du köpte redan nu. Visst är det konstigt att man inte ser verkligheten att hjärnan kan plocka fram en helt annan bild.
  Det är tur att det står storlekar på kläderna och att man mäter sig annars hade man nog inte fattat.

  Det där med att kolla sig i spegeln är en bra övning. Man lär sig tycka om sin kropp och det finns ingen risk att du blir för fåfäng Lena. Den som är överdrivet fåfäng har det redan i sig sedan tidig ålder.

  Här kommer de som jag har lyssnat på. Jag gillar Paul McKenna skarpt!

  Motivation Power
  Positivity
  Change Your Life In 7 Days
  Supreme Self Confidence
  Deep Relaxation

  SvaraRadera
 3. Va bra att vädret vände! Du har ett späckat schema framför dig!
  Kan du göra mig en tjänst? Kan du kolla vad ditt XV-center säger om potatis?
  Fick nämligen nya besked om det förra veckan på mitt möte, och blev konfunderad...

  Ha en bra dag och lycka till med allt!
  kram

  SvaraRadera
 4. Malin: Självbild är en mystisk sak... Även om din stegmaskin är lättare så beundrar jag dig!!

  Sara: OK, skall kolla innan så att det inte är halt här också. Fast jag hinner inte om det är det...
  Både pyamasbyxorna och tröjan var storlek L, men jag tyckte de såg så små ut. Fatta att jag har L, jag hade XXXL förut :)

  De jag har är:
  Deep relaxation
  Easy weightloss
  Positivity
  Weight loss system
  Hypnotherapy - Supreme self confidence

  Tror jag börjar med weight loss system

  Är det nån av de du har som jag inte har som du verkligen rekommenderar? Isåfall kan jag be mamma ladda ner dem åt mig.

  SvaraRadera
 5. Soulsister: Jag skall försöka komma ihåg att fråga detta.

  Sara: En sak till. Hittade fler... Jag har också
  Eliminate stress
  Weight loss
  Motivation power
  I can make you think

  Sen har mamma laddat ner flera med Andrew Weil:
  Walking - the secret optimum to health
  Eating well for optimum health

  Säg till om det är någon av dessa du vill ha.

  SvaraRadera
 6. Strålande! Jag vill gärna ha lite nytt. Lyckas inte hitta något att ladda ner med Andrew Weil så jag tar gärna kopia!

  SvaraRadera
 7. Jag måste bara säga att jag har blivit så otroligt motivead av din blogg. Har sträckläst massor idag. Tack för att såna som du finns! Mvh Lisa

  SvaraRadera
 8. Lyssna till Sara Lena, du har ju redan fått alla de där filerna från mig! men kanske är det mer motstånd mot att lyssna på mamma än att ta till sig vad en kompis säger. LOL saeras tillstånd mellan generationer. kram!

  SvaraRadera
 9. Lisa: Å vad glad jag blir! Fast jag fattar inte hur du orkar läsa så mycket, jag tjötar väldigt mycket... Kul att du hittade hit och gav dig tillkänna! Lycka till med Cambrigde! Är det OK om jag länkar till dig i min lista?

  Mamma: Men det var ju det vi pratade om! Jag SKALL börja lyssna på Paul McKenna!

  SvaraRadera
 10. Självklart!
  ´Ja lider verkligen med dig angående ryggen. Det tar så mycket på både kroppen å knoppen!
  Hoppas du får bra info från kirurgen. Kram

  SvaraRadera