söndag 18 januari 2009

Inte snö!!

Varför skulle det snöa inatt? Inte mycket, men tillräckligt för att jag inte kan köra moppen utan vinterdäck. Skall iväg och simma om 2 timmar, och nu får jag ta bussen. För att inte tala om i morgon, när jag skall till 4 olika ställen i Gbg och Mölndal. Det blir ett himla flängande med bussen!

Nu har jag i alla fall hällt upp schampoo, balsam och lotion i den små fina flaskorna jag köpte på Ullared igår. Lite mindre att släpa när jag kan lämna de stora flaskorna hemma. Gäller bara att komma ihåg att jag skall fylla på småflaskorna mellan gångerna. Hur kul är det att stå i duschen på badet och inse att schampoot är slut? :)

Igår somnade jag framför TV:n (som vanligt) och sov där hela natten. Vaknade kl 5 med TV:n på, och mina lyktor brann fortfarande. Att jag aldrig kan lära mig att åtminstone sätta på sleep-timern på TV:n så att den inte står på hela natten. Kan inte vara bra att sova med ljud och ljus på.

Bortsett från simningen har jag inga större planer idag. Det är lite saker som borde göras; t.ex. installera nya scannern, koppla in nya usb-hubben, organisera om förrådet (mina inköp från igår får liksom inte plats), göra ytterligare en resning i garderoben (mer stora kläder som skall ut), ta en lång promenad osv. Vi får se vad det blir när jag kommer hem. Kanske gör jag 2 flugor på smällen och går hem, vi får se. Det beror helt på hur halt det är ute. Och hur kallt.

När jag hade min 40-års fest 2005 så höll pappa ett "föredrag" om mitt liv (eller rättare sagt de första 18 åren). Han hade gjort ett bildspel i PowerPoint som visades på stor duk. I "publiken" satt släkt, vänner och arbetskamrater, bland annat min dåvarande chef. Jättekul. Mamma hade hjälpt till med scanning och bildbehandling, och efteråt satte hon ihop allt till ett collage. Kände för att ha med en bild idag, så här får ni den. Klicka på den för att se den större.

9 kommentarer:

 1. Usch ja, jag gillar inte heller snö! Låter mysigt med simning - men i denna lilla håla som jag bor i har simhallen inte öppet på söndagar - trist. Men jag ska försöka ta mig ut på en promenad i alla fall. Det har visserligen snöat här också men inte så mycket så det ska nog gå bra. Nej jag mäter inte mig, tycker att det är svårt att mäta på exakt samma ställe från gång till gång plus att det är olika hur mycket man håller in magen o.s.v. Har du några tips?

  SvaraRadera
 2. Jag tycker om snö, men inte just när man ska åka moped. När jag gick på gymnasiet så bodde jag ganska långt från min skola så jag åkte alltid moped, spelade ingen roll vilket väder det var.. Inte alltid så kul. Roligt och se collaget =)

  SvaraRadera
 3. Emma: Jag har just bestämt mig för att INTE simma idag. För mycket ungar i hallen, orkar inte, vill inte... Men jag skall ut och promenera! När jag mäter mig så vet jag inte heller exakt var jag mätt mig tidigare (tänkte inte på det första gången), men jag mäter och skriver i alla fall. Magen håller jag inte in alls.

  Malin: Hatar snö. Speciellt när man skall moppa. Tidigare år har jag också moppat överallt trots att det varit mycket snö och halka, men då har jag haft dubbdäck på moppen. Lite skillnad att inte ha det. Kul att du tyckte om collaget!

  SvaraRadera
 4. Härligt kollage! Här uppe har vi haft -25 grader natten till i förrgår, och just nu snöar det lite lätt. Jag har krasst ställt in mig på att vintern inte kommer att vara slut förrän i april-maj, så det är bara att hålla ut för våran del. ;)
  Jo, det är jättejobbigt med djuren, nu känner jag att jag bara vill veta om hon kan få ett drägligt liv eller om hon är dömd till ett liv i stillhet. Hon blir halt för minsta lilla men verkar ändå må bra rent psykiskt så länge hon får leka och röra på sig som vanligt. När det blir ett liv i stillhet blir hon direkt deprimerad och det är jobbigt att se. :(

  SvaraRadera
 5. Jag hoppas fortfarande att du kan ta moppen imorgon! Ur snyggt collage!
  Sköt om dig!

  SvaraRadera
 6. Vi har ingen snö, det regnar bara nått så in i Norden....

  Hoppas snön har smält till imorgon så du kan ta moppen!

  KRAM

  SvaraRadera
 7. En minskning från 75 kg :) vägde 75 på julafton, och nu 69.5 :)

  SvaraRadera
 8. Hmmmm...väldigt snyggt collage.
  Menar naturligtvis vilken fin unge!!! tycker modern (eget beröm luktar illa säger dom, men det tycker inte jag)

  SvaraRadera
 9. Bantarbritta: Usch, skulle aldrig stå ut i sån kyla och med så mycket snö... Men det är väl så att man anpassar sig.

  Sara: Det ser ut som om det funkar idag, regnblött ute bara :)

  Soulsister: Vi har ingen snö heller, längre :)

  Katie: Grattis!!

  Mamma: Jag tycker du kan vara stolt över collaget OCH att ha fått en så söt dotter :) hehe

  SvaraRadera