söndag 11 januari 2009

Inte än....

Fortfarande -29,9... men den som väntar på nått gott... Vaknade i morse strax efter 4 av att Cornelia (min ena katt) var helt tokig. Hon gick omkring i sängen och spann som en motorcykel, slickade mig på insidan armarna (det killas), bet mig i fingrarna och buffade på mina händer. Hon ville helt enkelt inte att jag skulle sova längre. Var tror ni hon är nu? Riktigt. Hon ligger i min säng och sover... Marodör!!

Igår blev en lugn dag. Efter jag hade lagt upp alla recepten på bloggen så packade jag upp stepmaskinen jag köpte häromdagen. Det gick inte att ställa in motstånd på den, och jag tycker att den var onödigt hårt inställd. Det är en sån där som inte bara går upp och ner utan även lite åt sidorna. Det kan vara ovanan, men jag tycker att jag fick ont i knäna av vridningarna. Vi får se hur det går. Jag orkar inte köra så länge åt gången, får ont i fötterna och flåset är väl inte det allra bästa efter förkylningen. Igår gjorde jag dock så att jag hoppade upp ur soffan ett par gånger i timmen (reklaminslag på TV:n) och körde 5 minuter. Börjar få koll på balansen så snart kan jag börja använda gummisnoddarna med handtag för att träna armarna samtidigt.

Skrev i en bloggkommentar till en gammal klasskamrat på gymnasiet att jag glömde äta färska räkor när jag åt i december. Hans svar blev att det är gott med innehåller väldigt mycket kolesterol . Det hade jag ingen aning om!! Älskar färska räkor och skulle kunna leva på det. Googlade lite och hittade bland annat info om att färdigskalade räkor inte innehåller kolesterol eftersom kolesterolet sitter precis under skalet och det försvinner när man maskinskalar (åt ju ganska mycket räkor i lag när jag åt i december). Hittade också SVT:s Toppform-site där de skriver att "larmet är överdrivet och räkor och skaldjur är mycket sund mat". De hade också en del intressanta artiklar:
Sockerskolan
Fettskolan
Shoppingskolan
GI-skolan
Alkoskolan

Jag har läst det mesta och gjort pdf:er av alla sidor, så att de är lätta att spara. Om det är någon som saknar möjlighet att göra pdf:er så rekommenderar jag verkligen Cute pdf-writer som är gratis. Den lägger sig som en skrivare och det är bara att skriva ut som vanligt och välja den skrivaren så bildas en pdf. Skall du däremot sätta ihop flera pdf:er till en fil så måste du ha ett annat program.

På tal om pdf:er, om det är någon som är intresserad av en fil med alla recept jag hittills har lagt upp på receptbloggen, skriv din mailadress i kommentaren eller maila mig (adress finns under min profil) så skickar jag den. Gjorde en pdf till Soulsister igår, så jag kan lika gärna dela med mig till fler. Kanske det blir fler recept upplagda idag, då fyller jag på filen. Säg till om du mailar eller skriver i kommentar om du är intresserad av att jag skickar en uppdatering när filen utökas.

4 kommentarer:

 1. Intressanta länka, tack!

  Kan du inte lägga upp en bild på stepmaskinen, har lite svårt att se den framför mig.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej
  Vad du är duktig på att fixa med datorn. Jag måste be om hjälp med det jag vill göra. Vissa saker har jag lärt mig nu och fått lite rutin men ändå...
  Jag håller på att lära mig power point. Från det ena till det andra.
  Var det så att ni blir sedannyår. Hade ett par dagar som jag blandande eftersom vi hade gäster boende här. Jag är väldigt känslig för vad jag stoppar i mig utöver och hamnar bara i ketos när jag inte stoppar något i munnen utöver påsarna. Men vikt minskningen fungerar som den skall så det får vara som det är. Kanske ni som äter xv påsar har lättare att gå i kotos beroende på vad dem innehåller. Nogom detta hoppas du fpr en fin söndag och att du snart blir frisk..men nuå verkar glämde jag nästan vad jag skulle skriva egentligen...jag har oxå en stepp och den har ingen inställning för trögheten. Men nör man trampat en stund så minskar motsåndet, antagligen för att den blir uppvärmd och "flyter på" Jag får oxå ont i mitt knä så egentligen är det inte bra för mig att steppa.
  Mamma Mia
  www.undermiastrappa.blogg.se

  SvaraRadera
 3. Soulsister: Bild kommer i nästa inlägg.

  Mamma Mia: När det gäller att skapa pdf:er och sånt så är det det jag gör på mitt jobb (tillverkar trycksaker) så det är inte så konstigt. Jag har haft dator sedan 1985 så lite har man väl lärt sig på vägen...

  XV-påsarna innehåller så lite av allting så om man bara dricker dem kommer man i ketonfasen (jag har fått lära mig att inte säga "ketos" för det är det diabetiker hamnar i när de är i koma..).

  Testade steppern först med vanliga tofflor, och då fick jag inte ont i knäna. Fötterna gled liksom med när den gick åt sidan. Ont i knäna fick jag när jag tog på mig riktiga skor.

  SvaraRadera
 4. Min hund gör precis likadant på morgnarna, när han tycker att det är dags att vakna så han kan få komma ut så ska jag vakna. Sedan kommer vi in och han går och lägger sig och sover minst ett par timmar till.

  Min stegmaskin går inte åt sidan men man kan ändra motståndet. I början klarade jag inte mer än ett par minuter, 1 000 steg var jättejobbigt tyckte jag. Men det är så härligt och se förändring =)
  Hoppas att det går bättre med fötterna och knäna.

  SvaraRadera