torsdag 29 januari 2009

Knepig våg :)

Min våg måste ha spelat mig ett spratt igår. Skrev ju att jag gått upp 0,5 kg sedan i förrgår. Idag hade jag gått ner 1,2 kg sen igår... I alla fall blev resultatet för denna vecka -1,9 kg, precis som förra veckan. Kan jag snitta på detta ett par veckor är jag jättenöjd! Måtten hade förändrat sig lite också, här är resultaten för denna veckan, och totalt inom parentes:
Midja: -1,0 (-25,0)
Under byst: -2,5 (-17,5)
Byst: -2,0 (-26,0)
Överarm: ±0 (-6,0)
Lår: +1,5 (-24,5)
Knä: +0,5 (-3,5)
Höft: -1,5 (-28,0)
Lår- och knämåtten har ju ökat. Låret vet jag faktiskt inte var jag mäter, så det blir olika varje gång, skall tas med en nypa salt.

Jag var och simmade igår, det var jätteskönt. När jag hade simmat några vändor så hade jag hela tiden simmat bakom en man och vi höll samma takt. Jag stressade honom lite och han ökade takten. Vi pratade lite och efter 400 m eller så så simmade jag om honom. Men det var mycket roligare när han drog så efter ett par 100 m så lät jag honom simma om mig. Var helt slut efter 1 km och bestämde mig för att bryta där. Jag hade simmat mycket fortare och kraftigare än vanligt, så att jag inte skulle hamna för långt bakom honom. Vi snackade lite under tiden och vi sa att vi ses nästa onsdag. Glömde dock av att jag skall på mitt första Lifetime-möte med XV på onsdag, så det blir ingen simning för mig då. Men det var verkligen kul att ha någon att "tävla" mot som var såpass jämn i farten, det gick liksom inte att slösimma då.

Igår fick jag kallelse till magnetröntgen av ryggen. På måndag kl 17.50 skall jag vara på Carlanderska. Ingen simning på måndag heller, alltså... Skulle egentligen på akupunktur först och simning sen, men jag får ställa in det. Och på tisdag skall jag på enskilt möte inför Lifetime på XV, så det blir ingen simning då heller!! Nu måste jag hålla torsdagen fri så att det blir åtminstone en gång nästa vecka.

De senaste dagarna har jag testat mig med ketonstickor dagligen. Jag är inte mörklila som jag brukar vara, utan mer ljuslila/rosa. Varför? Är det pepparmintsoljan? Eller nytt märke på limen jag har i vattnet? Jag har ju inte intagit något annat, så jag fattar inte varför jag inte är mörklila. Någon som har en idé? Jag vill ju inte gå ur ketonfasen!!!

Ikväll är det Picafika (se igår), ser jättemycket fram emot det. Sofia önskade bilder, och givetvis skall kameran få följa med. Här är en bild på oss våren 2006. Vi hade en show som jag har glömt av vad den hette, men vi hade klätt oss med lite 20-tals stuk. I förgrunden sitter de 3 söta musikerna och våra 2 underbara "fröknar". Ser ni hur stor jag var där??? USCH!! Jag tar upp halva bilden. Det är mamma som tagit kortet.

Jag vaknade strax efter halv 4 idag också. Men jag var mycket duktigare idag!! Gick på toa och sen satte jag på CD2 av mental träning. Lyssnade nog på 3 spår innan jag slumrade till igen och vaknade när klockan ringde (fortfarande med ljud i hörlurarna). Är lite groggy för att jag somnade om igen.

Nu är klockan 5.40 och jag skall snart klä på mig och gå till jobbet. Det är så mycket att göra nu att jag får jobba över lite, och jag jobbar helst över före arbetstid. På eftermiddagen skall jag ju nästan alltid iväg på något. I går morse gick jag in och jobbade en timme innan de andra började, man får gjort så himla mycket då. Så jag kommer inte att hinna läsa och kommentera det ni skrivit nu innan jag går till jobbet, sorry...

6 kommentarer:

 1. Det är ju jättebra 1,9 på en vecka!
  Det måste vara så att du mäter dig på olika ställen eller så kanske musklerna har blivit större så mycket som du har promenerat:-).

  Vad skönt att ha någon som drar som i ditt fall när du simmade. Du är nog lite en
  tävlings människa:-).

  Visst är det något varje kväll tiden skulle ha fler timmar på dygnet så man han med allt man vill/måste göra.

  Ha så trevligt ikväll!

  SvaraRadera
 2. -1,9 kg på en vecka är ju kanonbra! Snart kommer 7:an. Det där med låren tycker jag du verkligen ska ta med en nypa salt, jag har jättesvårt för att mäta låren. Men jag har känt hur mycket fastare de har blivit. Ha en bra dag. Kram

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas att allt går bra på röntgen på måndag!!

  Ang. ketosen så har jag tyvärr inget bra svar på varför du gått ner till rosa.. det kan ju vara något i kroppen som gör det och att det vänder snart igen.

  Håll ut bara!!
  Jag ska köpa nya ketosstickor idag och börja testa i morgon tror jag.. för nu känner jag att jag är på väg in i ketosen i alla fall.

  Kram Ulrica

  SvaraRadera
 4. Härlig viktminskning denna veckan också, bra jobbat!
  Kul med lite simsällskap :o) Någon som drar i rätt tempo - perfa!
  Lycka till på röntgen nästa vecka.
  kram

  SvaraRadera
 5. Sara: Ja, jag är nöjd. När det gäller låren kan musklerna svälla till enorma proportioner utan att det skulle märkas på måtten. Låren är fruktansvärt sladdriga och lösa :) Visst är jag en tävlingsmänniska! Jag vill ha minst 28 timmar/dygn, kan du fixa det?
  Kram

  Malin: Först ser jag fram emot nästa delmål, -35 och det är bara 0,7 kg kvar dit. Det är 3,3 kvar till 79,9... men det kommer det också. Mina lår har INTE blivit fastare, snarare tvärtom. Kram

  Ulrica: Tack! Det finns endast 2 saker jag tillför förutom vatten och pulver, och det är pepparmintsolja (2 droppar) och lime. Lime har funkat hela förra perioden, men nu har jag nytt märke. Pepparmintsoljan är ny. Blir jätteledsen om det är det som är felet. Nu har jag gått över till den gamla vanliga limen och tar endast 1 droppe olja, vi får se om det hjälper. Kram

  Sara: Tack så mycket! Ja, när han drog simmade jag mycket fortare än jag brukar :) Kram

  SvaraRadera
 6. Snygg bild, ser fram de färskare =) Du tar visst inte upp halva bilden!

  SvaraRadera