måndag 5 januari 2009

Mineralvatten och tuggummi

Skrev ju i föregående inlägg att jag skulle ta bussen till XV eftersom det var så kallt, men det "sket sig". Missade bussen med 15 sekunder, så jag gick istället. Inte hela vägen dit, men till Mölndals Bro. Det tog 46 minuter och blev 5.066 steg (110 steg/minut). Det var snorhalt ute så det gällde att ta det försiktigt. Väl på Mölndals Bro tog jag spårvagnen till XV.

Jag hade turen att stöta på Lina, ägaren till mitt XV, och ställa mina frågor till henne. Jag hade med mig en lista på allt ni sagt (för er som inte vet vad jag pratar om, se mina båda inlägg igår och kommentarerna på det). Hon skrattade när jag läste upp att i Stockholm säger de si, i Norrköping så osv.

Så här sa hon till mig:
Angående mineralvatten: Vissa personer är känsliga för saltet/mineralerna. Andra är känsliga för bubblorna. Ur ketonfassynpunkt finns inget hiner för naturellt mineralvatten. Däremot rekommenderade hon inte smaksatt. Jag nämnde att några av er hade druckit smaksatt mineralvatten under helfart, och då sa hon att det kan funka för vissa personer, men inte för andra. Håller man sig till naturellt mineralvatten skall det inte spela någon roll vilket märke man dricker. Angående mängden så är det samma som ovan, det funkar olika för olika människor. Jag som t.ex. har druckit minst 1,5 liter Pepsi Max varje dag i 10 år (slutade en vecka före min start på XV i höstas) har nog en högre tolerans mot bubblorna. Nu när jag började i torsdags så drabbades jag lite av hjärnsläpp, så jag glömde av den rekommenderade mängden ½ l/dygn, och drack en stor flaska om dagen de 3 första dagarna. Alltså 1½ liter om dagen. Och jag gick in i ketonfasen. Så detta är olika från person till person. Lina sa att man får testa sig fram. Nackdelen är att man kan gå ur ketonfasen och det vet vi ju alla att det inte är så roligt att gå in i den igen...

Angående tuggummi: Även här är det olika från person till person. Att tuggummi framkallar hungerkänslor höll hon helt med om. Men jag är en sån person som inte har något emot att vara hungrig. Hellre det än päls på tänderna. Det kan också bero på vilket tuggummi man tuggar, vissa kan funka andra inte. 3 dagar före jag började med halvfart i december började jag tugga tuggummi. Och då snackar vi inte om lite, jag överdoserade med flit. Säkert 20 bitar om dagen. Och jag gick inte ur ketonfasen. Tuggummit jag tuggade var V6 Jasmine Green Tea, och det funkade uppenbarligen på mig. Så nu har jag "satsat" allt och tog 2 bitar efter jag pulvrat lunch. Skall göra detsamma efter middagen och så testar jag mig med stickan i morron bitti. Funkar det så fortsätter jag. Jag vet inte om jag tycker att vi fick så himla mycket svar... Men man får helt enkelt testa sig fram. Tycker man att det är värt risken att gå ur ketonfasen, då kan man testa.

Avslutar med en bild på hur jag fann Nellie i morse när jag skulle klä på mig. Hon älskar att ligga på mina kläder, spelar ingen roll om de är rena eller smutsiga. Så här låg hon i alla fall på mitt skåp i badrummet. Ser nästan ut som om hon skall ramla över kanten...


Glömde en sak!!! När jag var på Mölndals Bro idag gick jag in på en outlet som Sportia har där. Köpte mig en tröja i storlek L (80 % ylle)!! Tidigare hade jag XXXL (jag är väldigt storbystad). Fatta känslan! Och när jag kom hem så provade jag ett par jeans som jag fått av en f.d. kollega. Dessa var i storlek 44. Det är ca 1 cm kvar tills knappen går att knäppa. Jag började denna resa med storlek 54/56 i jeans...


Ja, jag vet att jag måste rengöra min spegel... och ni får ursäkta min "snygga" frisyr...

10 kommentarer:

 1. Tack för tipset Lena om kanel eller kardemumma, ska prova det innan jag lämnar tillbaka vaniljen :-)
  Vad roligt att du kunde köpa en så mycket mindre storlek. Hejar på tills du kan knäppa jeansen!! :-)

  SvaraRadera
 2. Åh vilka roliga nyheter! Grattis grattis grattis! Men så hemskt jobbigt XV låter, ni får inte ens dricka mineralvatten eller tugga tuggummi... Järnvilja ni måste ha!

  SvaraRadera
 3. Har redan grattat dig på msn, men kör ett varv till här :) KANONBRA jobbat! Snart knäpper du jeansen! O då dansar vi segerdans :)

  SvaraRadera
 4. Skönt med lite klartecken för dig. Får hoppas att du klarar av tuggumminen också så att du slipper gå in i ketonfasen igen, för det verkar minst sagt jobbigt. Snart kan du knäppa jeansen också =)

  SvaraRadera
 5. Linda: Jag började med kanel, men har nu helt gått över till kardemumma. Skitgott!

  Sofia: Men vi får dricka mineralvatten, och just nu tuggar jag tuggummi :) Får se hur det går när jag kollar mig ikväll eller i morron.

  Soulsister: Tack igen! Du kan dansa en segerdans åt mig, själv har jag noll koordination och passar inte på ett dansgolv...

  Malin: Ja, det hoppas jag med. För nu tuggar jag :) Skall kolla jeansen om en vecka nästa gång.

  SvaraRadera
 6. Tack Lena! Dig kan man alltid lita på. Är det något du lovar att du ska kolla upp så gör du det!
  Fan vad smal du har blivit. Jag vill också vara med när Soulsister och du damsar er seger dans!

  SvaraRadera
 7. Sara: Usch vilken press du sätter på mig, då måste jag ju sköta mig med "upp-kollandet" i framtiden. Skulle dock vara intressant om någon annan ställde dem mot väggen, som går på ett annat center.
  Du och Soulsister får dansa själva, jag kan sjunga!!

  SvaraRadera
 8. Snygg tröja, den ärver jag gärna när du vuxit ur den. Visserligen är jag mindre än du, men bryr mig inte om ifall kläderna är lite stora, bara de är sköna.
  Jag bor nästan alltid i mina fleecejackor, kunde kanske vara bra med omväxling :-)

  SvaraRadera
 9. Mamma: Säger som Lotta på Bråkmakargatan "den killar och sticks". Men den var himla skön i alla fall.

  SvaraRadera
 10. Snyyggging.. starkt jobbat..

  Jag hoppas att vi kan ses nån gång.. de vore så kul att träffa en av dem tjejer som inspirerat mig så mycket och som jag följer varje dag i resan mot sitt mål..
  Jag är med på eran seger dans.. jag kan sjunga (hellre än bra)

  SvaraRadera