fredag 13 februari 2009

Boll & gummiband inköpta!

Nu börjar det närma sig en 7:a... 0,5 kg kvar. Kommer säkert att krypa ner med 0,1 kg om dagen... Eller också slår jag till i morron :) Det kommer när det kommer, en sak är säker: jag kommer att tala om det högt och tydligt :)

Igår efter jobbet så gick jag till Intersport och köpte mig ett

och enSammanlagt 400 kr blev det. Dagens workout fick jag nästan när jag pumpade upp bollen med den lilla pumpen som medföljde.... Jag tog i alla fall på mig träningskläderna (var ju tvungen att inviga mina nya träningsbyxor) och skorna. Körde lite olika övningar framför TV:n. Katterna gillade inte när jag stängde dörren in till arbetsrummet för att kunna fästa gummibandet på dörrhandtaget. De satt och jamade framför dörren medans jag höll på :) Det kändes att det tog i musklerna, men jag tog det lite lätt för jag vill inte ha träningsvärk. Min boll var mörkgrå och den funkade jättebra. Funderade bara lite på det här med storlek på bollen. Enligt Intersports lilla fusklista skulle jag ha en boll med diameter 50 cm till min längd. Hade provat en på 55 cm tidigare, och den tyckte jag var för låg. Den jag provade på XV var nog 70 cm, då nådde jag precis ner till golvet med tårna när jag satt mitt på den. Köpte dock en med diameter 60 cm. Tyvärr lite för låg för att användas som kontorsstol (mycket bra att sitta på en boll vid datorn, då tränar man rygg och mage samtidigt), men man kan ju sitta på den om man skall kolla på TV.

Jag behöver ju inte ta på mig träningskläderna varje gång jag skall använda bollen och gummibandet, men skorna behövs. Skall försöka köra lite varje kväll, men inte så mycket som Lina föreslog (12 x 3 av varje övning) förrän jag har varit hos min nya sjukgymnast och fått klartecken. Hon ringde igår och jag har tid den 2 mars.

Ha, nu gjorde jag nyss någon ganska korkat... Har precis duschat och skulle smörja in ansiktet med kräm. Tyvärr glömde jag av att jag hade glasögona på mig och kletade in dem med kräm... Jättesmart!!

Idag är det fredag igen, tiden går så himla fort. Inga planer i helgen mer än att jag skall fixa med mina talböcker en del, har en kollegas externa hårddisk här hemma som jag skall fylla med böcker. Promenera skall jag givetvis göra, funderar på att ta bussen någonstans och promenera hem. Jag tycker det är mycket skönare att promenera TILL någonting (eller hem) än att bara gå en runda.

Min mailkompis E från Stockholm sitter just nu på planet mot Hong Kong för vidare transport till Australien, där hon skall vara till runt 20 mars. Lite avis är jag allt, men inte för flygresan. Måste se till att få de fobin botad så jag kan åka på en solsemester sen när jag är smal och vacker :) Skulle vilja åka någonstans med min syster, det hade varit kul.

Vad skall ni göra i helgen?

Oj, kom precis på att det är fredagen den trettonde idag... Hoppas ingen råkar ut för nått!!

11 kommentarer:

 1. Ang storlek på boll skall höfter och knän vara i 90 graders vinkling när du sitter mitt på den med HELA fötterna i golvet. Då har du rätt storlek.

  SvaraRadera
 2. Åh, nu fick jag lite längtan efter att plocka fram min boll ur garderoben :o)

  Ja.. vad bjuder helgen på.. storstädning ikväll och matinhandling.. i morgon spelar sonen innebandymatch på eftermiddagen, sen kommer bästa vännerna på schlagerkväll med middagsbuffé.. på söndag tävlar min dotter i hästdressyr och sen ska jag baka lite innan släkten kommer och grattar mig som fyller år på måndag :o).

  Fullspäckat kan man väl säga *S*.
  KRAMAR

  SvaraRadera
 3. Du ser nog 7:an vilken dag som helst nu =) 0,5 kg dit enbart.

  Bollen och gummibanden verkar bli kanonbra! =) Hoppas jag får min boll snart.

  Just nu har jag mest lite småont i ryggen men jag känner att jag kommer få ont om jag tränar. Jag vilar nog en dag till, kanske provar och ser ikväll hur ryggen reagerar.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Blev visst anonym i kommentaren, det var ju inte riktigt meningen.

  SvaraRadera
 5. Anonym: Det är ungefär så som det är. Hade jag däremot köpt en 50 cm boll, som de sa på Intersport, så hade jag haft knäna i öronhöjd. 55 cm gjorde att knäna var högre än naveln...

  Ulrica: Ta fram den och kör lite övningar med gummiband. Himla effektivt, har träningsvärk idag :)
  Oj vad mycket saker att göra på en helg. Hade aldrig orkat med det. Jag blir lite nipprig om jag inte får vara själv under stora delar av helgen och bara ladda. Är inte van vid att umgås med massa människor. Kramar!

  Malin: Snart... Har du beställt en via postorder? Gummiband också? Ta det lugnt ikväll också, och låt ryggen vila. Kramar!

  SvaraRadera
 6. Har aldrig tränat med en sådan men blir helt klart lite sugen. Får man med något träningsprogram?

  Gu va ja skrattade ang krämen o glasögonen, haha! Galet kul!

  KRAM

  SvaraRadera
 7. HAHA!!! Du kletade in glasögonen! =D Detta är ett medkännande skratt, själv har jag duschat med brillorna på! =)Kanske man börjar bli senil...

  SvaraRadera
 8. 7:an kommer att komma i helgen!
  Kämpa på med dina nya redskap så ska du se att du lyckas!

  SvaraRadera
 9. Soulsister: Nej, det var inget träningsprogram med, bara några bilder på hur man kan använda den. Alla de övningarna innebar att man skulle använda armarna, så de funkar inte för mig. Men i kombination med gummibandet kan man göra många saker. Alla övningar jag gör på bollen med gummibandet kan jag göra stående eller sittandes på en stol, men med bollen så får jag dubbel träning. Dels från det som jag tränar med gummibandet och dels från balansakten på bollen :)
  Jag skrattade också när jag kletade in glasögonen med kräm... Kramar

  Sofia: Jag har duschat med glasögonen mer än en gång... och med trosor och BH på också. Hm. Kramar

  Sandra: Japp, hoppas på det!! Kram

  SvaraRadera
 10. Halloj, om du behöver fler övningar med boll så finns det här!
  http://www.hemovningar.se/

  Mvh Kobsa

  SvaraRadera
 11. Robert: Tack för tipset! Skall kolla in siten.

  SvaraRadera