onsdag 18 mars 2009

En ganska bra dag ändå

Först vill jag tacka er som skrev så snälla kommentarer efter mitt depp-inlägg igår. Tack, de värmde!! Gårdagen blev ganska bra trots allt. Jag åt ingenting jag inte skulle äta, och jag fick bra med motion. Men jag körde inte mina sjukgymnastikträningar och jag lyssnade inte på någon mental träning... Jag får vara glad för det lilla!

Jag tycker att det är så mycket roligare att gå till något eller hem från något än att bara gå runt en slinga när jag promenerar. Så igår kollade jag med kollegan U om jag kunde få åka med honom en bit på väg hem till honom. Han släppte mig (och mina stavar) i Brottkärr, strax norr om Billdal. Jag gick rakt ner till havet och följde sedan gångbanan hemåt. Det var en underbar promenad, speciellt den första biten då jag gick precis vid havet. Det var inte sista gången jag åkte med U en bit!! Resultatet blev i alla fall 13.252 snabba steg på 111 minuter (119 steg/minut) och totalt 20.592 steg under dagen. Enligt min stegräknare var det exakt 9 km från Brottkärr hem till mig. Lagom!

Jag var ju så "smart" igår att jag lämnade plånboken hemma hela dagen. Det hade jag inte behövt, för under hela promenaden igår såg jag inte en enda affär eller kiosk! Och sen när jag började närma mig hemma så insåg jag att jag hade ingen sallad, ingen gurka, inga champinjoner och bara en förskrämd tomat. Och jag skulle äta middag igår och lunch idag innan nästa möjlighet att handla. Så det var bara att gå hem för att sedan gå ut igen. Men Maxi hade erbjudande på 2,5 kg nötfärs och 3 x 1 kg kaffe (till mamma) så jag tog moppen med gott samvete. Var helt slut efter den långa och snabba promenaden att jag inte hade orkat gå mer...

Idag skall jag äta lunch med sushi-fantasterna på jobbet (det hade jag glömt igår när jag trodde jag skulle behöva sallad idag till lunch). Det var något som vi drog igång förra våren, att varje onsdag gick vi ut och åt sushi. Jag har ätit sushi EN gång sedan jag började på Xtravaganza, och det var i december. Det skall bli så GOTT!! Har verkligen längtat efter sushi. Skall bli kul att se om de känner igen mig på vårt stamställe. De andra har bytt stamställe, men de har lovat att vi skall åka till det gamla idag, för jag gillar deras sushi bättre.

Ikväll är det möte på XV. Vi skall vara ombytta, det handlar om rörelseglädje. Låter spännande. Jag skall köpa mera pulver också, har helt slut på persikan som är standard-frukost! Men inga barer, nu har jag ju massa Modifast bars. Hade med mig en i väskan igår som jag snaskade på under promenaden, och den var jättegod!! Men jag kände att jag nog skall ha 2 när jag går en sån lång och snabb promenad, för jag var fruktansvärt hungrig och darrig när jag kom hem. Tog en bar till innan jag gick och handlade, annars vet jag hur det hade slutat... Jag hade köpt med mig massa onyttigt hem. Men nu stegade jag bara in och tog nötfärs, kaffe, sallad och andra grönsaker och sedan direkt till kassan. Duktigt va?

Nellie verkar vara helt återställd nu, och det är skönt. I natt var det Cornelia som var problemet. Hon gjorde allt för att väcka mig. 3.33 gav jag upp och gick och la mig i soffan. Somnade inte om med en gång och sedan ringde mobilen vid strax före 5. Av någon konstig anledning stängde jag av den istället för att trycka på snooze... Vaknade som tur var 5.25 av mig själv, annars hade jag sovit fortfarande. Mammas nya katt Maria Magdalena skrämde livet ur oss alla igår. För första gången skulle hon gå ut själv, utan sele och utan mamma. Hon var borta mellan 11 och 19 och hela mammas grannskap var ute och letade efter henne under dagen. Skönt att hon hittade hem i alla fall. Det är en riktig Houdini hon har fått tag på. Inga problem för den katten att ta sig upp ovanpå garderober, klättra upp för staket och annat högt.

Ha en skön onsdag alla, snart är det helg igen! Och då åker jag till Ullared!! Det skall bli kul (fast inte för plånboken...)

11 kommentarer:

  1. helt sjukt vad långt du går!!! jag vill också! Hur lång tid brukar det ta?
    Angående bars. Hur skiljer sig modifast från XVs bars? Prismässigt och innehållsmässigt? jag känner att XV är så himla dyrt, och finns det ngt alternativ som är billigare men funkar lika bra vill jag köra på det. Såklart ska det bli underbart att laga mat, men just mellanmål när man är på språng, då funkar ju bars utmärkt! Lite tips från dig som vet=) Kram!

    SvaraRadera
  2. Så du var och vandrade i mina trakter- ingen dålig promenad! Nästa gång får du gå hem till mig!

    Visst är det helt underbart längs havet, man blir så lugn och rofylld inuti tycker jag.

    Vad bra att allt gick som det skulle med maten och att det verkar funka att köra med barsen- ska jag komma ihåg. Ha en bra dag! Kram

    SvaraRadera
  3. Vilka sköna promenader du tar, vet inte om du redan har det, men jag har alltid en bra MP3-bok i öronen när jag går. Då kan jag gå "utan mål". Hoppas jag blir lika bra på promenader som du när jag börjar jobba...
    Kul att åka till Ullared, ska nog själv dit innan påsk!
    Kram.

    SvaraRadera
  4. att gå längst havet är underbart, är uppvuxen vid havet så jag vet. Det tar på krafterna med den friska luften.
    Ullared....oh ja vill också dit! Måste ta tag i det, ska ringa syrran om det ikväll, nu jäklar!

    Va bra att du inte shoppade onödigt igår, bra jobbat! Jag gillar inte dessa bars, men har alltid frukt i väskan.
    KRAM

    SvaraRadera
  5. Åh vad härligt med prommis vid havet - avundsjuk!
    Skönt att Nellie mår bättre :-)

    kram o ha en underbar dag (jag fick lite sol på näsan på förmiddagsrasten - underbart!)

    SvaraRadera
  6. Hej hopp..

    Det är klart jag förstår, det är inte alltid en dans på rosor, det vet nog alla som går xv. Men du är stark Lena och det hoppas jag du vet om. Det är si sådär 50 kg jag gått ner o ska ner 35-40 till sen är de slut på de roliga för resten av livet. Nu ser jag ljust igen på min viktnedgång efter svackan. Det käns fantastiskt bra. Ingen fara kommentera alltid som jag tycker, pröva mentala ikväl ldu kommer mår bättre när du väl kommer in i de.

    Kram Fidde

    SvaraRadera
  7. Åh vilken härlig promenad det låter som! :) Håller verkligen med dig om att våren är den bästa årstiden, jag är inte så förtjust i riktiga varma somrar.
    SKönt att Nellie mår bättre också!

    Duktig du är med maten och handlandet! Kanonbra ju :) Det kommer ge utslag ska du se. Kram!

    SvaraRadera
  8. Fan vad du är duktig på att gå, lika duktig som dig och så ofta kommer jag inte bli! ;)

    Bra med stegräknare, vi får väll se hur duktig jag blir på att använda den bara;).

    Känns ju som att det går bra för dig på halvfart igen och att du verkar trivas bra med det..vilket är kul=).

    Hoppas resultatet på vågen nästa vecka blir positivt för dig!:)

    Kraam

    SvaraRadera
  9. Åhh vilken härlig promenad!
    Det är som du säger att det är roligare att promenera om man har ett mål. När du tar långa promenader se till att du får i dig något innan promenaden. Ska jag träna hårt så tar jag alltid en proteinbar innan det ökar förbränningen. Det var jätte bra att du tog en bar direkt efter promenaden:-).

    Du är så duktig som fixar att handla det du ska i affären!
    Vad skönt att Nellie mår bättre!

    SvaraRadera
  10. Så duktig du blivit med promenaderna! Och verkligen en snygg jacka. Det är bara mänskligt att även du deppar då och då, precis som vi andra =) kram!

    SvaraRadera
  11. Katie: Jag skriver ju alltid hur lång tid det tar i bloggen... Antal snabba steg och tiden och antal steg/minut.

    Lite fakta om bars:
    XV-bar:
    55 g
    25 kr
    innehåll 1 bar:
    201 kcal (366 kcal/100 g)
    17,6 g protein (32 g/100 g)
    20,2 g kolhydrater (36,7 g/100 g), varav sockerarter 3,3 g (6 g/100 g)
    0,99 g fett (1,8 g/100 g)

    Modifast bar:
    31 g
    10,70 kr (om man köper 6-pack, annars 12,50 kr)
    innehåll 1 bar
    120 kcal (380 kcal/100 g)
    8 g protein (25 g/100 g)
    15 g kolhydrater (47 g/100 g), varav sockerarter 10 g (32 g/100 g)
    7 g fett (11 g/100 g)

    Så Modifast är billigare och mindre (2 Modifast bars = 1 mål). Men XV-barerna är bättre när det gäller alla värden. En avvägning alltså. Problemet jag har med XV-bars är att jag inte bara äter en halv, som man skall, som mellanmål. Då spelar det ingen roll att värdena är mycket bättre...

    Kram

    Jenny: Jag tror att du bor ännu lite längre bort än vad jag var... har jag inte rätt? Skall nog gå samma väg idag, fast jag får ta bussen ner för kollegan skulle på kundmöte. Älskar den vägen och det var alldeles för länge sedan jag såg havet. Saknar havet. Jäkla föräldrar som envisas med att segla jorden runt så att det inte finns någon båt här!! Kram

    Kicki: ALLTID bok i öronen. Kan inte gå utan mina talböcker. Just nu är jag på sluttampen av den tredje Stieg Larsson, sedan kan jag tack och lov återigen återgå till mina böcker på engelska. Gillar inte att lyssna på svenska, men denna serien var faktiskt ganska OK, fast uppläsaren var inte så bra.
    Kram

    Soulsister: Jag är uppvuxen PÅ havet då vi har seglat sedan jag var liten. Men på senare år (sedan 2001) har det inte blivit något av det, då föräldrarnas båt är utomlands. Saknar det verkligen. Men jag skall se till att promenera mer vid havet, det är sån otrolig energikick!! Kram

    Linda: Så är det när man bor på Sveriges framsida, inte långt till havet :) Gott med sol på näsan!! Kram

    Fidde: WOW, dina siffror är ju otroligt imponerande!! Egentligen, om man skall gå på BMI, skall jag ner 20 kg till, men vi får se hur det blir med den saken... Det bidde ingen mental träning alls igår, eftersom jag inte gick på mötet. Somnade som en stock i soffan och när jag vaknade var det bara att masa sig i säng och sova vidare. Kram

    Malin: Skall ta med kameran någon dag så att ni får se denna underbara väg. Så fort löven börjar spricka och gräset börjar blomma blir jag så himla allergisk, så det är nu jag njuter av naturen mest. Kram

    Anna: Men jag tränar ju inte på gym, detta är min enda träning nu när sjukgymnasten tillfälligt har sagt nej till simning. Siffertokig som jag är så är stegräknaren min bästa vän :) Kram

    Sara: Jag tog en bar under promenaden och en när jag kom hem, innan jag gick och handlade middag. Vet inte om promenaderna kan räknas till att träna hårt dock... Kram

    Sofia: Tackar! Jackan gillar jag skarpt. Det är gott att få skriva av sig när man känner sig lite nere :) Kram

    SvaraRadera