torsdag 19 mars 2009

En ny dag

Godmorgon! Idag är det en ny dag, och jag hoppas den inte blir lika stressig som gårdagen. Fick i alla fall vilat och kollade på en del avsnitt av Rachael Ray (min kock-idol). Fick en idé som jag skall testa i mina biffar någon dag: Hon tog ett paket torkad svamp och malde i mixern till ett pulver, detta blandade hon i nötfärs när hon gjorde biffar. Det tycker jag låter himla gott, älskar alla former av svamp. Måste testas!!

Idag skall jag ta en lång promenad till. U skall iväg på kundbesök, så jag kan inte åka med honom, men det går alldeles utmärkt att åka buss till Brottkärr, i närheten av där han släppte av mig. Längtar så efter att se havet igen, även om det bara var i förrgår... Bara att lukta och lyssna, älskar ljudet av fallen som slår i masterna i hamnen, sjöfåglarna som skriker, vågornas ljud och lukten av saltvatten och tång. Skulle nog vara väldigt lycklig i en liten stuga ute på ett skär (om det fanns bredband där...) älskar havet även på vintern. Snacka om energikick. Får hoppas att dagen på jobbet blir bättre så att jag inte är lika slut idag, för då kommer jag inte att orka. Vi får se.

Grannen köpte som sagt ut 21 persika till mig, så nu har jag frukost för 3 veckor. Jag har redan ca 14 andra påsar med choklad-toffe och vanilj, så där klarar jag mig.

Kvart i 8 på lördag morgon blir jag hämtad av systern och 3 av hennes kompisar, å så bär det av till Ullared. Ser verkligen fram emot det, galning som jag är. Skall inventera lite här hemma när det gäller schampo, tvättmedel och sånt, så att jag inte köper för mycket/för lite. Jag vill kolla lite på kläder också, fast jacka har jag ju redan köpt. Byxor har jag också så att jag klarar mig med, 4 par jeans har jag nog aldrig haft på gång samtidigt tidigare. Men tröjor/toppar/skjortor är det lite skralt med. En BH till hade inte suttit fel heller. Sen skall jag passa på att köpa lite konserver, jag får ju skjuts hela vägen hem. Det är inte lätt när man varken har bil eller körkort... Kattmat skall jag också bunkra mer av, de är inte klara med det jag köpte sist jag var där, men det är skönt att ha hemma.

Ha en skön stressfri dag, jag skall i alla fall försöka...!

PS. Kunde givetvis inte hålla mig... ställde mig på vågen och det var inte så illa som det kunde ha varit. +1 kg från förra veckan, men jag är fortfarande under 80. Och det var betydligt högre i måndags... Så nu är det nya tag!

9 kommentarer:

 1. Det är bara att kämpa på, vad säger måttbandet? För med så mkt motion tycker jag du borde ändå minska dina mått.

  Det är bra att ni markerar mot chefen, bränn inte ut er på kuppen! Ingen som tackar er sen.


  Nu rusar jag till jobb
  kram

  SvaraRadera
 2. Vad kul att de vesade resultat du =) Ja det är så kul när man behöver köpa nya kläder...=) Jag tycker inte du ska gå in tidigare el jobba över markera att det inte är ok istället, slå er ihop på jobbet..
  Hoppas dagen bli bra

  kram

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen inte OK att du ska behöva jobba över var och varann dag för att täcka en obesatt tjänst.

  Roligt att vågen har vänt lite från i måndags, det har min med gjort nu :) Äntligen lite bättre resultat.

  Härligt att gå vid havet igen! :) Roligt med Ullared på lördag :) Själv tentar jag då...

  Hoppas du får en bra dag på jobbet! Kram

  SvaraRadera
 4. Vad bra att du har något att se framemot och som kanske hjälper till att du orkar hela dagen! Jag fick en lite underbar promenad nu på morgonen eftersom jag lämnade in bilen och gick rakt över en parkering med havet precis brevid- så underbart med morgonsolen som började väcka liv i fåglarna! NU klarar jag mig resten av dagen trots att det är dag 3 och det kännsi kroppen Ha en underbar dag! kram

  SvaraRadera
 5. Försök att inte stressa upp dig så du förlorar din "MÅ BRA-känsla", det är jätteviktigt!!! Bättre då att tydligt markera innan du går på knäna, det har varken du eller ditt jobb ngn glädje av.Njut av havet, det helar!!

  SvaraRadera
 6. Under din arbetsdag ska du tänka på din härliga promenad längs med havet! Då kommer du att se att det går bättre.

  Tänk på att du kan bara gör DITT bästa på jobbet! Markerar ni inte så tror chefen att ni klarar er med en man kort.

  Du är så duktig!

  Lena jag undrar om du kan se om flytbaddräkten finns på Gekås som jag tittade på sist till Sophia.
  Då de endast hade upp till 15 kg.
  Jag behöver en från 15kg eller 3 år. om du ser en kan du köpa en till mig? Helst färgen rosa ska det vara.

  SvaraRadera
 7. Soulsister: Måttbandet var inte snällt det heller, en ökning.
  Kram

  Fidde: Jag gick in en timme tidigare och njöt av ensamheten innan stressandet kom igång. Hittills inte lika illa som igår.
  Kram

  Malin: Nej, jag tror att de börjar fatta nu... Har just sett ut på kartan hur jag skall gå idag och blir det som jag tänkt så blir det 8-10 km bara utefter havet. Buss dit och hem. Can't wait!! Kram

  Jenny: Tack för tipset om vägen, tyvärr funkade inte länken, men jag tror jag fattar vilken väg du menar. Fast jag viker nog av vid Hovås Nedre, för det är enklare att ta sig hem därifrån (direktbuss till Radiomotet och så går jag därifrån).
  Ha en skön dag! Kram

  Mamma: Nej, jag skall försöka. Min eftermiddagspromenad vid havet kommer att återställa lite av förlorad energi, du vet hur jag älskar havet.

  Sara: Skall hålla ögona öppna efter baddräkten med flytkuddar. Kanske ringer jag dig under dagen ifall jag har någon fråga. Kram

  SvaraRadera
 8. Hejsan min syster yster!

  Det är så skönt att höra att du inte ger upp, trots att det är kämpigt. Den starkaste är den som erkänner sina svagheter, trotsar det svåra och ger sig den på att klara det. Jag vet att du har kommit dit nu. Du har redan lyckats med att möta dina "svårigheter". Resten kommer du också att fixa. Du är på rätt väg!

  Sedan ligger det till så här: du är min ohängda (läs älskade) syster, vad du än gör. Och för mig räcker det mer än väl!

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 9. Åsa: Grodan, fjärten och allt annat du har kallats under åren.... tack söta du för att du finns och för att du tror på mig. Vi ses i morron när vi åker till Ullared! Hoppas mina fötter inte gör så ont då som de gör nu, för då blir det pråbblems.
  Puss å kram!

  SvaraRadera