lördag 7 mars 2009

God morgon sköna lördag!

Jag somnade på soffan, mätt i magen, vid 22-tiden igår. Vaknade 4.15 och var faktiskt så duktig att jag gick och la mig nästan med en gång. Satt bara vid datorn lite... Men jag lyckades inte somna om. Slumrade lite och gav upp vid 6. Nu sitter jag här halvtrött och funderar på hur dagen skall bli.

Inga speciella planer på hela helgen. SKÖNT. Skall försöka laga lite lunchlådor, har lust att göra nötfärsbiffar med soltorkade tomater i, det låter gott tycker jag. Kräver dock en tur till affären för lite ströbröd som jag inte har hemma. Ströbröd är ju inte så hälsosamt, men lite kan man ju ta i. Innan jag började med XV så var min specialitet i köket en jättegod nötfärswok med massa grönsaker som jag åt med pasta. Den funderar jag också på att göra, men då hoppar jag givetvis över pastan! Den blir jättegod tillsammans med en fräsch sallad.

Min favviskorsordstidning låg i lådan igår, utan att jag "visste om" att den skulle komma. Jag börjar tappa greppet :) Tidigare så hade jag full koll på när den skulle komma, och kom den inte den fredagen den skulle komma och jag var tvungen att vänta till måndagen efter, så var jag fruktansvärt besviken. Men nu hinner jag inte lösa korsord på veckorna, och jag har hittat 2 nya svåra tidningar, så jag är aldrig utan korsord nu för tiden. Men det är något speciellt när favvisen kommer, då blir det bara den. Nördigt, ja visst! Men det står jag för. Både farmor och morfar var inbitna korsordslösar (och läggare av patienser) så jag vet var jag har fått det från. Pappa löser också mycket korsord, men han är mer fast vid Sudoku, precis som brorsan.

En promenad om dagen skall det också bli. Minst. Gillar ju att gå TILL någonting eller hem FRÅN någonting, inte bara stora rundan eller så. Men jag vet inte riktigt var jag skall gå idag, blir det bra väder kanske jag tar bussen till Botaniska igen och går hem genom den och Änggårdsbergen som jag gjorde för några veckor sedan, det var en lång och trevlig promenad.

Gårdagens middag blev precis som jag skrev, nygrillad kycklingfilé (på grillen jag fick i halvvägspresent av mina föräldrar), grönsaksröran, en fräsch grönsallad med massa gott i samt XV-dressingen. Precis så gott som jag trodde att det skulle vara. Att det bara tar 8 min att grilla en tinad kycklingfilé gör ju inte saken sämre.

De senaste 10 åren eller så så har jag fått en väldig klåda på händerna varje gång jag ätit kyckling. Först trodde jag att jag var allergisk, så jag slutade med kyckling i nästan ett år innan jag fick tid hos allergikliniken på Sahlgrenska. Likadant med räkor, får en otrolig klåda på näsan (!) när jag ätit räkor. Så nästan ett år utan mina favoriter räkor och kyckling fick jag äntligen testa mig. Men jag är inte allergisk (mot räkor och kyckling). Räkorna hade de ingen förklaring till, mer än att jag kanske tar mig på näsan med räkiga fingrar och sätter igång det hela. Jag kan vara allergisk mot något som kycklingarna äter, är ju egentligen allergisk mot havre (och ärtor och bönor), men havreallergin har jag inte märkt av och den brukar jag strunta i. I vilket fall som helst så vet jag att reaktionen på kyckling inte är inbillning, eftersom jag alltid glömmer av det. Märkte igår ca 15 min efter jag ätit middag att det kliade något fruktansvärt på händerna, och då kom jag ihåg... Mysko.

Jag önskar er alla en härlig helg och att ni med familjer får lite egentid (om ni vill ha det). Eremiten jag skulle bli skogstokig av att umgås med folk (familj) en hel helg. Jag passar nog bäst som singel :)

5 kommentarer:

  1. Godmorgon
    Hoppas att du hittar någon trevlig promenadväg i dag. vår helg går nog i städningens tecken och "bota diverse förkylningar" som cirkulerar i familjen. Imorgon vill jag inte ha ont i halsen för då skall vi sjunga.
    Jag tänkte på din allergi, när du tillreder kycklingen använder du handsar då?. Jag känner en som kan äta shampinjoner om hon tillreder den men inte tar i den med händerna utan plast handskar för då får hon klåda på händerna. Skulle hon klia sig i ansiktet med händerna så börjar det klia där. Kand et vara så enkelt även för dig att om du har plast handkar på dig när du tillreder den så slipper du klåda? Kram från Mamma Mia

    SvaraRadera
  2. Låter som en härlig lördag du har framför dig. Kontaktar dig på msn and tips på annat att binda med än ströbröd, för det behövs INTE.

    Ha de superbäst!
    KRAM

    SvaraRadera
  3. Kommer ihåg känslan av första tuggorna av mat efter min helfart- oj, oj, oj vad gott det var!!! Alla smaker mmmm

    Här har vi varit uppe sen strax innan sju så jag har både sorterat tvätt och strukit! Har lite tid för mig själv i soffan eftersom lilleman var trött och somnade en sväng. Ha en bra dag och njuuuut av maten Kram

    SvaraRadera
  4. Härligt det låter med maten som du planerar laga :) Det gör ju absolut ingenting att du inte har någon träningsmotivation för du är ju så duktig med promenaderna. Det är ju inte jag, inte mer än hundpromenaderna under dagen. :)

    Ha en fin lördag! Kram

    SvaraRadera
  5. Mamma Mia: Tack och lov är jag inte förkyld, har inte tid med det! Min syster däremot verkar ha råkat ut för förkylningen "from hell". Har inte träffat henne på några veckor, så där är det ingen smittorisk.
    Jag nuddar knappt kycklingen med händerna, och gör jag det så är det fingerspetsarna. Sedan tvättar jag alltid händerna direkt med tvål och varmt vatten. Klådan sitter i handflatan och på handryggen, och där har jag definitivt inte nuddat kycklingen. Tack för idén, men det var nog inte lösningen för mig. Kram

    Soulsister: Tack för tipsen, igen. Lagar såna biffar nästa gång. Kramar

    Jenny: Starkt skall det vara! Mycket vitlök och kryddor. Har aldrig lagat mat med sambal olek eller ajvar relish tidigare, men det är mina nya favoriter!!
    Oj vad du är flitig!! Får lite dåligt samvete. Har bara småplockat lite här, inget avancerat. Men jag har ju å andra sidan lagat massa mat :) Kram

    Malin: Hade jag inte varit en sån utpräglad kattmänniska så hade jag nog skaffat hund. Himla bra sätt att komma ut på långa promenader :) Kram

    SvaraRadera