måndag 23 mars 2009

Grattis Nellie!!

Idag fyller min goa Nellie tonåring!! Igår innan jag gick och la mig mailade jag mamma och frågade om hon inte kunde fixa en bild med Nellie och en partyhatt eller nått, eftersom hon fyller 13 år idag. Denna bilden fick jag nu på morgonen:

Haha! Stackarn ser inte glad ut! Det får bli lite tonfisk till frukost för henne och hennes kämpande moder! Vad som blir mindre roligt för henne är att vi skall till veterinären i eftermiddag, på återbesök efter hennes urinvägsinflammation. Hon mår jättebra nu, är helt återställd, men de skall ge henne den sista sprutan.

Gårdagen var en dag då inte mycket vettigt blev gjort... Pappa & Marita kom vid 12 och vi åt lunch tillsammans. Jag har ju hand om deras post och affärer när de är borta, och när de är hemma lämnar jag all post oöppnad till dem. Marita satt i flera timmar i min soffa och sorterade/slängde papper. Pappa löste sudoku, korsord och kollade på TV. Själv satt jag vid datorn. De gick inte förrän 15.30, och kl 16 tog jag på mig promenadskorna för att gå till lokalen där styrelsemötet för segelklubben skulle vara. Ett tydligt tecken på min galenskap: pappa & Marita BOR i den lokalen (finns en lägenhet där) när de är i Göteborg, och jag valde att gå kl 16 istället för att åka bil med dem...

På vägen går man förbi Välens Naturområde där det bor massa Highland Cattle. Jag har aldrig fotograferat dem tidigare, jag tycker att de är så ståtliga!

Den vill man inte komma nära om han är arg!!

Promenaden var skön, det blev 11.319 steg på 93 min (122 steg/min), och dagens total blev exakt 14.200. Detta innebär att jag, trots att jag tog moppen till akupunkturen i fredags och inte promenerade särskilt mycket i Ullared, kom upp i 87.858 steg förra veckan!! Trodde inte jag skulle nå mitt mål (över 86.000) denna veckan, men det gjorde jag!! Slog förra veckan med ca 1.800 steg. Fast jag gick några minuter färre med snabba steg: förrförra veckan 379 min och denna veckan 361.

Jag la upp alla Malins halsband på ett bord och trodde jag skulle sälja jättemycket efter styrelsemötet. Men det blev bara ett halsband, två armband och ett par örhängen. Men de fick mycket beröm! Det fick jag med, det var jättekul. Segelklubben har vi varit med i sedan pappa och Marita träffades när jag var 10. De flesta är i mina föräldrars ålder, och det är verkligen som att komma hem när man träffar dem. Många kramar och mycket beröm fick jag, det var en injektion av gott självförtroende!!

Jaha, någon har haft kul i natt. Så här såg boken jag håller på att läsa nu ut när jag vaknade. Massa sidor utrivna... Kanske har födelsedagsbarnet lekt lite? Eller den stolta modern? I vilket fall som helst är det en favoritbok så det blir till att köpa en ny... Jäkla katter!!

7 kommentarer:

 1. Hrrmmm...jag vill inte göra dig besviken, men Nellie fyller nog närmare pensionär än tonåring, sitt utseende till trots.

  SvaraRadera
 2. Glömde säga...urtidsdjuren är underbara, kommer mig att tänka på Barna Hedenhös och deras Ask o Embla som såg ut precis så.

  SvaraRadera
 3. Grattis Nellie! Va fin bild :)
  Men jisses va har de gjort med boken?? Var den så dålig eller var innehållet helt enkelt upprörande??

  Önskar dig en underbar måndag
  kram

  SvaraRadera
 4. Ett stort Grattis till Nellie! :) Men håller med Gun, tonåring blir hon nog inte :P Hoppas det går bra hos veterinärn!

  Stackars bok, men det är relativt OK när de ger på sig mindre värdefulla saker som böcker. Min hund fick för sig att han skulle käka på knopparna till min styvfars stereo när han var liten valp.. det blir betydligt dyrare..

  Ha en fin dag på jobbet! Kram

  SvaraRadera
 5. Jisses så du promenerar! Har aldrig sett på maken. Vilka snygga plagg du hittade, den randiga koftan är ju jättesöt!

  SvaraRadera
 6. Haha ja tiden går jättefort, förstår inte alls vart den tar vägen!:).

  Jag kan förstå dig om du slutade om du jämt kände så, då är det inte värt det!

  Och du promenerar och promenerar och är så duktig!=)

  Grattis till Nellie också:)

  Hoppas du haft en bra dag!:)

  Kraam

  SvaraRadera
 7. Mamma: Jag vet... Corny är ju ännu äldre :( Får hoppas de får vara relativt friska ett bra tag till. De är verkligen urtidsdjur, respektingivande och stora. Otroligt vackra!!

  Soulsister: Nellie säger tack! Fick beställa en ny bok igår från England. 12 euro kostade den. Kattskrällen!! Boken är jättebra, men de är ju inte läskunniga så de kan ha missuppfattat den :) Kram

  Malin: Nellie tackar å bockar. Hon blev helt friskförklarad hos veterinären :) Oj, stackars din hunds mage om han svalde knopparna!! Det låter dyrare än en bok! Kram

  Sofia: Jag tycker ändå att jag promenerar för lite... Att man aldrig kan vara nöjd!! Skulle vilja gå långt varje dag, men det räcker tiden helt enkelt inte till för. Koftan är lite tajt än, men den blir nog bra snart hoppas jag!!

  Anna: 18 år sen jag kom hem... Mina sista barn som då var 2,5 och 3 månader är inte små längre, den äldsta är i Beijing i Kina på utbytesår med college... Snacka om att känna sig gammal!! Nellie tackar för grattiset (förutsätter jag). Kram

  SvaraRadera