lördag 7 mars 2009

Lagat mat

Idag har jag lagat massa mat. Men innan dess har jag läst bloggar och löst korsord. Efter en stund av det var det dags för mellis (pulver till frukost).

Här är dagens första mellanmål; en kiwi och en halv dl osaltade cashewnötter. Ser väl gott ut? Kiwin är en frukt som jag gillar jättemycket, och denna var väldigt god.

Sen lagade jag massa mat. Tacokryddad nötfärs (i pannan längst in) som blir delikat med min grönsaksröra och en grönsallad. Ytterst står den wok jag brukade laga tidigare också. Fast då serverade jag den med pasta. Det är bara nötfärs, morötter, vitkål, champinjoner, böngroddar, bambuskott, wok-sauce, vatten, ajvar relish, vitlök och sambal olek. Mumsigt med en grönsallad till.

Nu undrar jag en sak: Vi skall äta 100 g protein. Är det rå vikt eller tillagad? När det gäller nötfärs så kollade jag idag. 500 g rå nötfärs blir 335 g stekt. Hur många portioner blir det?

Sen åt jag lunch. Inte något av det jag nyss lagat, utan grillad kycklingfilé, min grönsaksröra och en god grönsallad. I min sallad har jag alltid blandsallad (gillar den toscanska bäst), extra ruccola, champinjoner, körsbärstomater, gurka och soltorkade tomater. Ibland har jag också solrosskott i, men de var inte fina i affären i torsdags.

Nu är jag MÄTT :) Till middag blir det någon av de nylagade rätterna, har inte bestämt vilken än. Soulsister, det bidde inga biffar idag, men tack för tipsen via msn. Nästa gång blir det biffar av nötfärs, ägg, lite kesella, lite tomatpuré och soltorkade tomater. Och så vitlök förståss. Massa vitlök i allt. Struntar i om jag luktar vitlök, då får jag väl tugga tuggummi. Älskar tuggummi. Mina är slut, så jag måste snart gå och handla mer. Väver väl ihop det med dagens promenad som inte blivit av än. Jag går nog 3/4 av stora rundan 1 och kombinerar det med stora rundan 2... Brukar ta 1,5 timme, ganska lagom.

Vad har ni gjort idag?

15 kommentarer:

  1. Tack för ditt jätte fina inlägg!
    Jag tycker du har så sunda tankar och din blogg är väldigt verklghetsförankrad! Kan inte finna annat ord.
    Tittar ofta in till Thean också, som rä en sporre för mig.
    Behöver landa på jorden emellanåt och idag hjälpte du mig.
    Jag är sååå nöjd, faktiskt!!!

    Kul för dig att du börjat äta- roligt att följa det också!

    Ha en skön helg!
    Kram
    Lina

    SvaraRadera
  2. Åh vad härligt gott allt låter! Det är så himla kul att följa dig, speciellt nu när du ska börja äta igen :) Ha en fortsatt bra dag. Kram

    SvaraRadera
  3. guud vad myumsigt och fräscht det såg ut..

    Lycka till med halvfarten.. själv kör jag helfarten på måndag förhoppningsviss till the end haha.

    kram påd ig denna lördag.

    SvaraRadera
  4. Härligt va att få laga en massa härligt god mat och sedan få äta av den! Förstår att du lagar massor nu passa på att gör allt du längtat efter det är du verkligen värd tjejen!

    SvaraRadera
  5. åh fy va gott det ser ut, blir ju så sugen : )

    De lottade ut den bland de som sökte till testgruppen i vintras. De startade ju upp xv här i februari. Jag valde att börja innan testgruppen så jag är inte med i den gruppen men jag fick det ändå : ) man blir väldigt sugen. Du får gärna tipsa om några goda recept när du har provat några : )

    kram

    SvaraRadera
  6. Jag antar att proteinet är tillagad vikt.
    Ang möhippa tror jag inte att det blir nån, det är ju bara en lördag kvar till bröllopet och då är vi uppbokade...
    Japps, det är Korsvägen i GBG, vi bor i Öjersjö, Partille.

    SvaraRadera
  7. Det lät och såg jättegott ut! Du verkar vara på toppenhumör vilket känns strålande att läsa!

    Här har det inte hänt så mycket idag dock. Städat har varit det väsentliga, sen iväg om en stund.

    Angående när du väger maten så vet jag inte. Tar ungefär så mycket mat som näven säger när det är dags att äta. Jag höftar väldigt mycket och väger inte maten. För mig känns det som att man inte alltid kommer göra det. Så jag tar så mycket som känns bra, försöker hålla mig till näven:).

    Hoppas det gav ngt;)

    Hoppas du får en strålande lördagkväll Lena:)

    Kram

    SvaraRadera
  8. Åh det var värst vad du lagat! Jag skulle velat se dig live in action:-). Det skulle vara lite rolig underhållning. På måndag får jag tillbaka bredbandet då måste jag börja med att läsa ikapp alla bloggar! Nu sitter jag hemma hos syrran och surfar lite innan middagen serveras.
    Jag väger alltid maten innan jag tillagar. Jag har aldrig fått några restrektioner från XV men när när jag varit med andra viktklubbar så ska vägning ske innan tillagning.
    Det är så underbart att läsa det du skriver jag kan verkligen se dig framför mig. Det ser verkligen gott ut.
    Sköt om dig Lena och ha en trevlig kväll!

    SvaraRadera
  9. Mmmm, ser jättegott ut!!!

    Jag och lilleman har varit på Plikta och lekt sedan tog vi en sväng genom Botaniska och Änggården till 421- sååå härligt.

    SvaraRadera
  10. Lina: Vassego! Och tack! Thean var en av mina "idoler" när jag började :) Kul att du känner dig nöjd igena!! Kram

    Malin: Kul att du tycker om att läsa det jag skriver! Kram

    Sara: Lycka till med helfarten, hoppas det går bättre denna gången och du inte blir sjuk igen! Kram

    Sandra: Jag har ju aldrig gillat att laga mat tidigare, och framförallt: jag har aldrig gillat maten jag har lagat!

    Hanna: Min grönsaksröra är "to kill for" :) Jag gick inte heller med i testgruppen även om det var så jag ansökte, men inte katten hade de någon kokboksutlottning. Grattis till vinsten igen!! Lovar att skriva om jag använder något av recepten. Kram

    Kicki: Så synd att det inte blir någon möhippa! Vilken kyrka skall ni gifta er i? Lovar att inte komma och tjuvkika :) Förresten är jag i Ullared då :)

    Anna: Jag ÄR på toppenhumör! Jag tänker inte heller hålla på och väga maten sen, det är bara nu i början tills jag lär mig storleken på portionerna. Kram

    Sara: Det är bara att slå en signal och bjuda in dig själv på middag! Lovar att bjuda på valfri mat, men jag rekommenderar kycklingen och röran :) Himla bra idé faktiskt, kom hit på middag någon dag vettja! Åk inte alltid till syrran och snylta, sväng av innan :)
    Jag tittade i kokböckerna och kom genast fram till att 100 g är EFTER den är tillagad. Detta innebär att den nedre av de 2 rätterna jag kokade idag, som blev 6 portioner utav 335 g stekt nötfärs, innehåller alldeles för lite protein... Jag får inte ha i så många grönsaker nästa gång. Eller ha i dubbel dos nötfärs.
    Kram

    Jenny: Jag har hört talas om Plikta många gånger, men vet inte var det ligger... Då var du ju i stort sett utanför min dörr! Kom och ring på nästa gång :)

    SvaraRadera
  11. Det ser väldigt gott ut!!!
    Hoppas du njuter ordentligt nu?
    Ja det är roligt att vara nästan halvvägs!

    Imorgon blir det ös! :-)

    kram kram

    SvaraRadera
  12. Vad kul att se att du har börjat äta nu! :) Känns det bra? Hoppas det går bra för dig!! :) Lycka till! Jag längtar tills det är min tur hehe :)
    Kramar

    SvaraRadera
  13. PS...jag är kort; 1.58 över havet ;-)

    SvaraRadera
  14. Ser supermumsigt ut! Nu blev jag hungrig, dags för frukost med andra ord :)
    Ha de fint, postar paketet idag.
    kram

    SvaraRadera
  15. Linda: Ja, jag njuter ordentligt! Halvvägs var något speciellt. Det kunde bara gå neråt efter det. Njut av känslan!! Ha så roligt på Metallica idag!! Kram

    Emma: Känns jättebra. Än så länge har allt gått bra, åt lite för mycket nötter igår, men det var ju lördag :) Snart är du här också! Kram

    Lina: Jag är kortare, 1.53... men det var inte så stor skillnad :)

    Soulsister: Frukostpulver intaget, så min frukost är redan kirrad. Du är för gullig!! Ett par jeans till är precis vad jag behöver. Jag har några över här i större storlekar, men de skulle bli shorts på dig. Säg till om du vill ha dem och klippa av dem, annars får jag slänga dem. Kan ju inte lämna in så korta byxor på second hand, eller kan jag det? Kramar

    SvaraRadera