söndag 8 mars 2009

Snöblandat regn...

... och massa vind var det när jag promenerade nu på morgonen. Inte så mycket till en början, för då hade jag nog vänt, men när jag kommit ungefär halvvägs friskade det i och duggregnet övergick till snöblandat regn. Gick ut vid 7 och kom hem för 20 minuter sen. 11.662 steg på 97 minuter (120 steg/minut) blev det, med stavarna. Var helt genomblöt när jag kom in, så nu har jag tagit på mig pyamasen igen :) Jag skall duscha sen, men inte än.

Gårdagen bjöd inte på så mycket efter jag var klar med all matlagning. Slöade lite och löste korsord, sen skulle jag ut och gå igen. Gick först till Maxi och bunkrade tuggummi (sockerfria givetvis), är helt beroende av dem nu. Min nya last, men det må vara hänt. Det jobbiga är bara att jag inte tål Xylitolen, så magen bullrar lite ibland. Men absolut inte så mycket som den gjorde innan jag med akupunktur blev botad för min IBS. I alla fall som helst så tappade jag totalt sugen när jag varit på Maxi, så det blev bara en kort promenad. Det regnade och jag hade inte alls någon lust att ta en lång promenad. Lovade mig själv att gå ut tidigt idag istället, och det har jag ju gjort nu, så jag behöver inte ha dåligt samvete.

Måste ut igen idag, för att köpa mer frukt och grönsaker. Det är ganska behändigt att ha Maxi som kvartersbutik, det ta bara 10 min. att gå dit. Mycket bättre än att handla i någon liten affär som inte har något utbud, speciellt inte på en söndag.

Angående frågan jag ställde igår, om 100 g protein var tillagad eller icke tillagad vikt: Jag har kollat i de 2 XV-kokböckerna jag har, och det är helt klart så att det är TILLAGAD vikt som avses. T.ex. för 2 portioner xtralätt middag eller lunch (alltså för oss som går på halvfart) har de i de olika recepten: 300 g krabba eller 400 g quornbitar eller 300 g rå nötbiff eller 150 g kräftstjärtar och 100 g räkor utan skal och 100 g musslor utan skal. Eftersom 2 portioner skall vara 2 x 100 g protein så måste ovanstående innebära att det är tillagad vikt som avses.

Detta innebär att den wok jag lagade igår innehåller alldeles för lite protein. 500 g nötfärs blev ju 335 g stekt. Av det blev det 6 portioner och det innebär att jag bara får 56 g protein i varje portion. Inte bra, men nu har jag lärt mig att jag antingen måste ha dubbelt så mycket nötfärs eller hälften så mycket grönsaker. Det blir dubbelt så mycket färs nästa gång, eftersom jag vill ha med alla grönsakerna och många av dem var i konserv och det är dumt att dela burkarna. Så, nu är det utrett :)

Inte mycket mer än en tur till Maxi står på schemat idag. Jo jag skall lägga upp 2 par jeans; dels de jag köpte i torsdags och dels de jag köpte i början av februari som fortfarande sitter lite för tajt, även om de går att stänga. Nu har jag förresten gått om lilla mamma och har mindre höft- och midjemått än henne :) Men enligt henne så unnar hon mig det, och det var ju tur :)

Nu snöar det nästan mer än det regnar! Önskar er alla en skön dag i skitvädret!!

6 kommentarer:

 1. SVAR: Ja, hade gärna stängt av mobilen på natten. Men vi har ingen fast telefon, så om nån i familjen/släkten behöver nå oss (olycka eller liknande) då kan dom bara ringa på mobilen.

  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 2. Duktig du är med promenaderna! :) Kanonbra ju. Jag har i alla fall varit ute på en promenad med hunden till morgon, det får räcka. För jag har sådan träningsvärk :)

  Ha fin dag! Kram

  SvaraRadera
 3. Jag bara älskar dina uträkning, inget som går dig förbi, haha. Underbart!
  kram

  SvaraRadera
 4. I våran lilla vrå: OK, då förstår jag. Ha en bra dag du med!

  Malin: Stackare. Träningsverk är inte skönt, men då vet man åtminstonde att man har uträttat nått :) Kram

  Soulsister: Vaddå? Märks det att jag är a) besatt av siffror och b) osäker i köket så att jag måste väga allt? :) Kram

  SvaraRadera
 5. Det verkar gå finfint med din matlagning! =) Hoppas du haft en fin helg, kram!

  SvaraRadera
 6. Sofia: Ja än så länge går allt bra. Helgen har varit lugn men jag har ändå fått gjort en del. Kram

  SvaraRadera