tisdag 10 mars 2009

Tack Soulsister!!

Först av allt vill jag än en gång tacka Soulsister för de fina jeansen jag fick med posten igår! Och jag behövde inte ens lägga upp dem, de satt perfekt. På bilden nedan ser jag dock bara min bilringar och min dubbelhaka, men det bjuder jag på...

Jag var ju hos sjukgymnasten igår, för andra gången. Jag berättade att jag fick väldigt ont i ryggen efter jag varit där förra gången och faktiskt hade ställt in simningen den dagen pga det. Har svårt att simma om jag har ont i ryggen när jag skall börja, eftersom jag alltid får ont i ryggen av själva simningen. Hon tyckte att jag inte skall simma när jag har varit hos henne, och inte alls om jag har ont i ryggen medans vi håller på att reda ut vilka rörelser jag skall göra för att göra värken bättre.

Så istället åkte jag till Maxi (hade moppen med mig tillbaka till jobbet) och handlade 2,5 kg nötfärs till. Kunde inte riktigt släppa tanken på biffar med soltorkade tomater... Det blev så att jag lagade en himla massa portioner igår igen, använde hela paketet nötfärs. Det blev:

Ca 10 portioner biffar och ca 8 portioner tacofärs. Biffarna innehåller: Nötfärs, ägg, soltorkade tomater klippta i små bitar, sambal olek, stark paprikakrydda, vitlök och svartpeppar. Blandade ihop allt utom nötfärs i ett glas och lät det stå en stund, så att tomatbitarna skulle dra åt sig av äggets fukt. Sen blandade jag ihop allt och gjorde det till små 50 gramsbiffar (det blir 3 st såna för 100 g tillagat protein). Tog ett tag att steka, men när jag åt en av dem tillsammans med lite tacofärs till middag så smakade de mycket gott. Saftiga och fina. Rekommenderas!!


Måste bara tipsa om en ny favviskrydda, denna har jag stående vid bordet och har på allt. Mums!!

När jag lagat all mat och diskat undan och paketerat allt för frysen så la jag mig utmattad i soffan. Hann bara ligga där 10 min innan telefonen ringde. Klockan var 20.14 och när jag såg att det var kollegan Anders så visste jag precis vad det handlade om. Jag svarade med "är det dags att ta en promenad?". Ja, det var det, om jag hade ork/lust. När Anders ringer mig strax efter kl 20 så betyder det att larmfirman ringt honom och sagt att någon glömt larma på. Så jag tog på mig skorna och travade iväg. Ganska skönt väder och jag bor ju bara 10 min från jobbet, så det var inte så jobbigt. Det händer inte så ofta, detta var väl andra gången i år som jag får gå och larma på.

Jag tog just min första allergitablett sedan i lördags... Glömde den i lördags och tänkte att jag skulle testa och se hur jag klarar mig utan dem. Är ju allergisk mot mina katter :) Klarade mig tills igår kväll när jag låg i soffan och gosade med Cornelia, då jag kände att det började klia i ögonen. I morse när jag vaknade så hade jag grus i ögonen, så jag har just gett mig och tagit en tablett. Hade varit så skönt att slippa tabletterna mer än på våren/sommaren, men det är bara att inse att om man har 2 dunbollar som fäller hår som f-n och man inte tål katter, då får man ta tabletter. Men det var intressant att testa. Så länge som 3 dagar har jag aldrig klarat mig tidigare!

Jag har blivit utmanad av Sofia:

Tre saker...

♥ Tre jobb jag har haft:
Distributionsavdelningen på G-P (3 år), au-pair i San Francisco (2 år), mitt nuvarande jobb (snart 14 år)

♥ Tre platser jag har bott på:
Västra Frölunda, San Francisco, Mölndal

♥ Tre saker jag gillar att se på TV:
CSI (alla 3), Criminal Minds och medicinska dokumentärer

♥ Tre favoriträtter:
Grillad kyckling, Sushi och all Thaimat

♥ Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu:
Thailand, pappas båt i Medelhavet och San Francisco igen

♥ Tre personer jag utmanar:

11 kommentarer:

  1. Vad roligt med jeansen :)

    Du lär snart ha mat i frysen för ett halvår :) Ha en fin dag på jobbet. Kram

    SvaraRadera
  2. Jag vet inte vad jag tycker ser läckrast ut, du i dina nya byxor, eller alla läckerheter du lagat LOL.
    Du inspirerar mig, så idag går jag och köper nötfärs. Dig har jag ju redan :-)

    SvaraRadera
  3. Visst är det gott med soltorkade tomater i biffarna?!?!

    De tär nog bara du själv som ser bilringarna och dubbelhakan för jag fick titta extra när du skrev det- det första man täcker på att du ser verkligen så glad och fin ut.

    Jag tränar på Gymnasium som också har Xtravaganza-kurser (bra för jag slipper åka in till stan o köpa soppor eller bars!) Har varit där sedan de öppnade för 5 år sedan och trivs jättebra för det är så himla mycket olika folk som tränar där och de har nått för alla tror jag.

    SvaraRadera
  4. Mums vad gott det lät!
    Är det inte märkligt att man går ner 30-40 kg i vikt och ändå bara ser dubbelhakor och bilringar på sig själv. Och tror att andra ser det med. Kommer man någonsin bli nöjd?

    SvaraRadera
  5. Låter så himla gott med dina köttfärsrätter :-p MUMS!!

    kram o ha en bra dag!

    SvaraRadera
  6. Va fin du e! Kul, jättekul att du gillade dem!
    O maten ser supermumsig ut!

    Utmaningen antagen och utförd.
    kram

    SvaraRadera
  7. hej

    har tänkt ayy börja med xtravaganza...hur länge har du hållt på o hur mkt har d totalt gått ner?

    SvaraRadera
  8. Åhh de där köttfärsbiffarna såg ju jättegoda ut, ngt man borde göra kanske:).

    Kul med jeansen också Lena! Härligt!

    Du kämpar hårt, och kul att det går så bra för dig!=)

    Kraam

    SvaraRadera
  9. Malin: Snart är frysen full, då får jag ge mig, men det är kul att ha lite att variera mellan. Hur gott det än är kan jag ju inte äta kycklingfilé varje dag! Kram

    Mamma: Haha, bra skrivet :) Bidde det någon nötfärs?

    Jenny: Soltorkade tomater i biffarna var himla gott! Är det Gymnasium som ligger i Sisjön? Det är ju gångavstånd till mig, så skall jag någon gång börja på gym så blir det nog där.

    Kicki: I vanliga fall kan jag faktiskt stå framför spegeln och beundra mig själv, men just på detta kortet så syntes bilringarna så tydligt. Min "över-mage" har växt sen jag började äta, och det är ju inte så konstigt eftersom magsäcken ligger där :) Annars är jag faktiskt ganska nöjd med min kropp just nu, om man bortser från allt daller...

    Linda: Nötfärs och kyckling är mina basvaror. Gillar inte rött kött, tycker mycket om fisk men måste lära mig tillaga det. Kanske vågar jag mig på det någon dag också... Kram

    Soulsister: Kul att du antog utmaningen! Kram

    Anonym: Om du kollar i vänsterkanten på min blogg så ser du exakt hur länge jag har hållt på och hur många kilon jag har gått ner. Det redovisas väldigt tydligt där.

    Anna: De var väldigt mumsiga. 1,5 kg nötfärs, 2 ägg, 7-8 soltorkade tomater klippta i små bitar, 2 rågade teskedar vitlök, 2 rågade teskedar sambal olek, svartpeppar, stark paprikakrydda. Blanda allt utom nötfärsen i t.ex. ett glas och låt stå 15-20 min. Blanda röran i färsen och forma biffarna. Tada! Klart! Kram

    SvaraRadera
  10. Du är så otroligt duktig Lena!
    Tänk att du kämpat bort 40 kg redan!
    Keep up the good work
    kram från kollegan Malin K

    SvaraRadera
  11. Malin: Tack så mycket! Just nu känns det inte så kul med +1,7 kg denna veckan. Men det blir så när man börjar äta. Kram

    SvaraRadera