onsdag 8 april 2009

Ingen promenad :(

Det blev ingen promenad med Jenny igår. Kände att jag behövde jobba, så jag fick ringa återbud. Vi satsar istället på en promenad mitt på dagen på Annandag Påsk. Vi kanske kan ta med oss picknick-lunch?

Jobbade i alla fall till strax efter kl 18, fick gjort mycket när telefonerna inte ringde hela tiden. När jag kom hem så tog jag fram moppen och kärran och åkte till Netto och bunkrade mineralvatten för de närmsta veckorna. Sen blev det soffan, var helt slut i huvudet.

Idag skall jag gå på yoga för första gången i mitt liv! Det skall bli spännande. Det är Xtravaganza som har det i sina lokaler. Det börjar redan kl 17 så jag får ta ledigt en halvtimme för att hinna dit.

Nu har jag också planer för Påskafton, systern med son kommer hit och vi skall äta lite gott. Räkor, lax och lite ägg hade vi tänkt oss. Hoppas det blir så gott väder att vi kan sitta ute på altanen. Systersonen skall då äntligen få leka med sin "bubbelmaskin" igen, han tjatar på mig varje gång han är här. Det är en liten maskin som gör såpbubblor, han tycker att den är jättekul. Den drivs av 8 batterier, och han kör slut en omgång varje gång han provar. Stackars grannarna... bubblor överallt. Hittade en liten film på min dator:

Jag var inne på Louices blogg och hittade denna film:
Såna vill jag ha! Jag skall inte springa, men man kan ju gå med dem också. Har ju insett att promenader är min grej, gym passar inte mig, och med såna kan man få in lite överarmsträning också! Fast de är dyra.... 950 kr. Får önska mig ett par i födelsedagspresent! Eller också får jag vänta tills skatteåterbäringen kommer. Några Intersport-affärer verkar ha dem, kan se om jag kan be snällt i min affär så att de tar in ett par. Såna här mysko saker vill man ju gärna testa innan man köper dem :)

Å vad jag ser fram emot 4,5 dagars ledigt i Påsk!! Känns verkligen att jag behöver det, det är mycket på jobbet och saker att göra varenda kväll. Känns bara som jag sover när jag är hemma. Jag behöver verkligen tid att bara skrota här hemma, sån är jag! Hoppas ni alla får en skön dag!

Förresten har jag i stort sett bestämt startdatum för helfarten igen: torsdagen den 23 april. Känns bra. Känns mycket bra. Sen skall jag bara fundera ut ett slutdatum också. Förra omgången hade jag inget slutdatum, och det var inte bra. Jag hade inget datum att mentalt hänga upp mig på och det blev jobbigt och tråkigt på slutet. Min brorsdotter tar studenten 12 juni, har inte bestämt mig för om jag skall äta då eller ej. Ett annat datum är min födelsedag 5 juli. Det var då jag ville vara klar, vet inte om det kommer att funka, tiden räcker nog inte till. Men 10 veckor borde jag väl klara?

8 kommentarer:

 1. Låter som din viktplan är mer än rimlig. Du kommer fixa det. Jag tror också det är bra med början o slutdatum just när man går på helfart. Jag hade ett måldatum för min halvfart men den inser jag att jag får omvärdera....

  Nu ska jag till skolan!
  Många kramar från mig

  SvaraRadera
 2. Jag tänkte precis samma som du idag, att jag borde fixa ett slutdatum. Just nu tänker jag att jag håller på så länge jag orkar/tills jag når målvikten. Vågade inte sätta något datum för jag tänkte att andra gången nu blir nog jobbigare. Men nu börjar jag tänka att det nog är bra att ha ett datum, just nu går det bra, men rätt vad det är kommer dagar då man vacklar och då är det bra att kunna räkna ner.

  Vad gäller batterierna till bubbelmaskinen hoppas jag du har uppladdningsbara :)

  Jag håller med om att det ska bli skönt med en ledig långhelg. Ska inte göra något speciellt, så det blir underbart.

  Jag lade till dig på MSN, så vi kanske kan chatta i helgen också!

  SvaraRadera
 3. Stavarna älskar jag verkligen! Din intersport-affär borde absolut kunna ta hem dem. Har läst att de skulle börja säljas, inte bara i Kramfors o på webben.
  För att verkligen känna dom som måste man gå en bit med dom. Jag orkar fortf inte trycka ner hela vägen, hela tiden. Gör jag det orkar jag bara en bit. Det tar verkligen, man känner det då man gör det på rätt sätt.
  Man går ju inte riktigt som m vanliga stavar utan här måste man sätta i varje stavtag ordentligt o trycka ifrån det man orkar. Det är då det tar s a s! :)

  Jag går ju m hunden samtidigt oxå kopplat i ett midjebälte o det funkar kanon.

  Tur att det inte är bara jag som inte är en gym-människa...Föredrar promenader, helst i naturen över stock o sten så får kroppen jobba lite extra.

  SvaraRadera
 4. Haha vilken underbar maskin, den skulle min katt älska :P
  Jag tror absolut du klarar tio veckor, kolla bara på hur mycket du klarat innan, du är grym ju!
  Lycka till på yogan, hoppas det går bra! Kramar

  SvaraRadera
 5. Åh vad roligt med yoga! Håller tummarna för att det går bra och du tycker om det. Provade en yoga-dvd en gång och det var inget för mig.

  Jag tror verkligen det är bra att ha ett slutdatum när du går på helfart, något att se framemot :) Hoppas vågen hinner vända innan dess.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Hej! Jag har varit väldigt dålig på att kommentera bloggar nu på sistone, känns som om jag inte riktigt hinner sitta här. Men nu har jag påsklov äntligen! :)

  Yoga låter intressant! Berätta gärna hur det gick! Har inte vågar mig på det nån gång men jag är lite sugen på det faktiskt :P

  10 veckor klarar du finfint! :) Hur långt har du kvar till din målvikt?

  Ha det bra! :) Kramar

  SvaraRadera
 7. Kikar in och önskar dig en Glad Påsk :-)

  Du kämpar på så bra..

  Kram

  SvaraRadera
 8. Soulsister: Det måldatum som gäller just nu är nog veckan före midsommar, om det är gott väder. Är det skitväder så att jag inte åker någonstans, då kan jag lika gärna pulvra. Brorsdotterns student klarar jag på pulver. Men till midsommar minst i alla fall. Det blir nog bra. Hoppas du får en bra dag på jobbet! Kramar

  Emma H: Jag tror att det är viktigt med ett måldatum. Sen om allt känns bra när man kommer dit så kan man ju ändra det.
  Nej, bubbelmaskinen tar inte uppladdningsbara batterier, det står på att de inte skall användas. Förresten har jag inte 8 uppladdningsbara batterier...
  Vi hörs säkert på msn i helgen. Ropa om du ser mig. Är jag där så svarar jag :)

  Louice: Jag fattade det som om du inte hade stavarna än. Kan man spärra dem så att de blir stumma? Eller är det jobbigt att gå med dem när man blir trött i armarna, om de inte går att spärra dem? Jag har ju problem med båda mina armar, framförallt vänster armbåge, så jag vet inte hur mycket jag kommer att orka trycka ner. Men jag vill kunna träna mina armar mer, så det verkar vara en bra lösning. Älskar att promenera!!

  Tjockisen: Jag tror inte din katt skulle gilla den, mina springer lång väg. Den är väldigt högljudd som du kanske hörde i filmen. Kramar

  Malin: Själva konceptet med yoga var bra, det är bara jag som har för ont i kroppen för att det skall funka. Kram

  Sara: Yogan var kul, men inget för mig just nu. Kanske senare. Tror det är bra att töja kroppen så som man gör i yoga, men inte om man har ont. Jag har ca 20 kg kvar till min målvikt. Hade satt den till 60-65, så det är 20 kg kvar till 60. Kram

  Vendela: Glad Påsk önskar jag dig också!! Du kämpar också bra! Kram

  SvaraRadera