torsdag 9 april 2009

Halvdag!!

Godmorgon! Vaknade före tuppen idag, strax efter 4. Idag är det halvdag, så jag hoppade upp med extra energi. Jag var också nyfiken på hur det skulle gå med vägningen... Man kan ju säga som så här: det blev inget plus mot för 2 veckor sedan. ± 0. Men det är ett garanterat minus sedan förra veckan, då jag inte vägde mig på torsdagen för att jag inte vågade. Men jag vägde mig onsdagen eller om det var fredagen och det var inga roliga siffror. Så det är ett minus om man jämför med den "odokumenterade" vikten. Så teoretiskt sett kan vi säga att vågen har vänt, även fast den står på 0.

Igår hade jag med mig lunch till jobbet, det var nog första gången sedan i somras som jag åt inne. Detta för att jag skulle hinna upp till fiskbilen på lunchen och beställa räkor & lax till Påskafton. Jag var också inne på Intersport och frågade efter stavarna jag skrev om igår. Killen hade hört talas om dem och sett dem på någon mässa. Han skulle i alla fall kolla upp om de inte kunde beställa ett par, så att jag kan få känna på dem. Jag sa att jag inte garanterade att jag skulle köpa dem ifall han beställde dem, men det var OK. Han fick mitt telefonnummer och återkommer när han vet mer.

Efter jobbet var det dags för yoga på Xtravaganza. Det var min coach som höll i det. Som tur var så var det "basic yoga", för alla vi 7 som var där var nybörjare. Det var kul, men det var vissa saker som gjorde fruktansvärt ont. Dels sådana som inbegrep att man skulle stå på alla fyra och hänga på armarna, det klarade inte min vänstra armbåge (den jag har opererat 8 ggr). Dels sådana som inbegrep böjningar av ryggen åt alla håll. Jag tror att jag måste bli lite bättre i ryggen innan jag ger mig på något sådant igen. Jag hade satt upp mig på nästa gång också, sista gången, men jag avbokade faktiskt det.

Idag slutar vi kl 13, utan lunch. Så kl 10 har vi "förstärkt fika" med frallor, smör & ost. Jag har sagt nej till detta och tar med mig en frukt och en bar. Egentligen var det meningen att jag skulle åka direkt från jobbet med bussen till mamma (nästan 2 timmar), men vi har faktiskt flyttat mitt besök tills i morgon. Detta innebär att jag kan gå hem och äta lunch kl 13, då är jag bara en timme senare än normalt. Jag kom på igår att jag brukar njuta så oerhört av känslan att gå hem när det är halvdag, att jag inte hade någon lust att sticka direkt från jobbet och sedan inte komma hem förrän sent på kvällen. Dessutom vill jag ju gärna träffa mammas nya katt Maria, och hon sticker ut på morgonen och kommer inte hem förrän på kvällen, så chansen var stor att jag inte skulle få se henne alls. Om jag istället åket strax före 8 på fredag morgon så kan mamma hålla henne inne tills jag kommer vid halv 10. Jag skall ha med mig biffar och grönsaksröra och bjuda på lunch, och sen skall vi ut och gå en lång promenad. Hon bor så himla fint med massa skog och natur i närheten, jag tar med mig kameran.

Så mina planer för dessa 4½ lediga dagar är som så här: idag = latdag, fredag = besök hos mamma, lördag = syster & systersonen kommer på lite påsklunch, söndag = latdag eller så måste jag eventuellt jobba, måndag = förhoppningsvis promenad med Jenny. Ganska skön ledighet alltså!

Jag fick mail från pappa igår, de har lämna Spaniens fastland och satt kurs mot Balearerna (där bland annat Mallorca ligger). Inte avundsjuk alls... Jo lite, men inte mycket.

Om jag bara kunde få tummen ur i helgen och fotografera allt jag vill sälja på Tradera... Jag har massa saker att sälja, som kanske kunde ge lite pengar, något jag har väldigt ont om just nu. Ingen som vill köpa en sprillans ny 26" damcykel? Endast använd 2 ggr. Köpte den för 2 år sedan, men insåg att det inte kommer att spela någon roll hur mycket jag går ner i vikt, jag kan inte cykla ändå. När man cyklar så hänger man på styret, jag köpte ändå en med högt styre, och när jag hänger på min vänsterarm så slutar den funka. Jag tappar motoriken och styrkan och det blir svårt att svänga/bromsa. Jag har också en mountainbike till salu, en sån man fick från SIBA när man köpte något dyrt. Den är heller inte använd, för den är alldeles för hög för mig. Sen har jag massa fina kläder i stora storlekar (54/56) och lite annat smått och gott. Jag har aldrig sålt något på Tradera tidigare, så jag är väldigt osäker på hur mycket man skall ta och vad man skall skriva. Men om jag ser till att fotografera allt tills på lördag så kanske syrran kan hjälpa mig, hon har handlat mycket på Blocket och Tradera och är proffs på sånt. Finns det någon därute som kan ge mig tips och råd så emottages de tacksamt!!

Nu skall jag läsa några bloggar (hinner inte alla) och se till att vara på jobbet klockan 6. Då får jag en och en halv timme mer gjort, fast egentligen är det mer eftersom man får så mycket mer gjort när telefonerna inte ringer och ingen stör en. Ha en skön dag!!

13 kommentarer:

  1. Oj då...är jag först här? det var ovanligt. Jag tycker också det är bättre du kommer i morron, då kan vi gå ut tidigare och förhoppningsvis få vackert väder.
    Funderade lite...den där cykeln?? Kanske vore det något för mig? Inte säker, men kan du inte cykla hit så jag får se den?? hehe..bara 6 mil eller nåt LOL

    SvaraRadera
  2. Cykel behöver jag verkligen.. skulle serva min men här i Sthlm kostar det nästan lika mycket mer service som att köpa en ny... Dock blir det ju lite strul att ta hit cykeln, så det får väl vara :)

    Skönt att bara jobba halvdag, vi har bara 2h förkortning, dvs 6 timmars arbetsdag. Men här är ganska dött idag, många har tagit flexledigt eller semester, så jag räknar med att få en hel del gjort!

    Ha en riktigt skön helg om vi inte ses på msn!

    SvaraRadera
  3. Hej söta du!
    Att sälja på tradera är inte alls svårt, jag säljer en hel del där. Ha utropspris 1 kr på allt, det ger enligt mig flest budgivare. Just kläder i stora storlekar går väldigt bra.
    Spännande med stavarna, väntar på uppdatering på det området!
    Lägg ut en annons på blocket på dina cyklar, mkt bra andra hands marknad för det! Kolla in priserna innan du sätter ditt eget. Borde va en baggis att bli av med!

    Härligt med kort dag, på så sätt blir påsken lite längre :)

    Hoppas du och mamma får en underbar påsk tillsammans. Jag hoppas också få snacka lite på msn ikväll.
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  4. Jag har också provat på yoga en gång, men det var inte riktigt ngt för mig heller..:P
    Åh, det skulle ju inte vara helt fel att vara i Spanien just nu :) Gu vad härligt!
    Ha en underbar dag! Kram

    SvaraRadera
  5. Länkade till din sida i ett inlägg om stegräknare, hoppas det är ok.

    SvaraRadera
  6. Lena, den där DAM cykeln vore toppen till min mamma. Hur ser den ut? Är det nått speciellt märke? Hur mycket vill du ha för den?
    Kram

    SvaraRadera
  7. Bra att vågen vänt! Du har ju varit så duktig hitills med alla tappade kilon så resten fixar du oxå! :)

    Glad påsk1

    SvaraRadera
  8. Tycker du ska vara nöjd med ditt 0, det är ju inget plus och det är ju jättebra :) Hoppas du får en trevlig ledighet nu! Kramar

    SvaraRadera
  9. Mamma: Nej, jag cyklar inte den till Rävlanda. Men du kan få testa den här.

    Emma H: Jag tror du är för lång för min cykel, den är 26" och passar oss som är lite kortare i rocken. Det är ju inte halva dagen vi jobbar, utan 5,5 timmar, men det är lite ledigt i alla fall :) Somnade som en stock i hammocken när jag ätit lunch och löst lite korsord i solen. Ha det gott du med! Kram

    Soulsister: Men om man bara får 1 kr då, måste man sälja till det priset då? Får testa några plagg och se.
    Skall fotografera allt i helgen och förhoppningsvis kan jag få in lite pengar, som jag har så ont om just nu.
    Mamma skall jag till i morgon, själva Påskafton firar jag med syster yster.
    Kramar

    Emma: De har säkert sol i Spanien, men det har vi här också... Fast kanske inte lika varm. Kram

    Kicki: Klart att det är OK, skall kolla in den sen.

    Emma: Det är en Crescent 3-växlad damcykel (Dana City Lady) med korg å allt. Fotbroms. Använd ca 20 minuter. Inköpt 2006. OBS! 26", passar de som är lite kortare. Jag vill ha minst 2.500 för den, köpte den för 4.000.

    Louice: Hoppas det. Om inte annat så går jag på helfarten om 2 veckor igen... Glad Påsk!

    Tjockisen: Jag gillar nollor :) Alla nollor är bättre än plus. Hoppas du får en trevlig helg du med! Kram

    SvaraRadera
  10. könt med halvdag och skönt också att du har riktigt ledigt på din ledighet. Det ska jag också ha, två mindre skolarbeten att fixa men det ska nog hinnas med. Glad Påsk!

    SvaraRadera
  11. Lena har du lust att maila över nån bild på cykeln, mamma är intresserad. em.eklund@gmail.com
    Hoppas du har en bra ledig påskhelg,
    kram

    SvaraRadera
  12. Åh vad roligt att vågen har vänt! Nästa vecka visar den minus ska du se :)

    Låter bra om du skippar yogan tills din rygg mår bättre, jag var ju lite orolig över min rygg inför cycling men det gick över förväntan :) Glad påsk! kram

    SvaraRadera
  13. JAg tror på ditt O är helt korrekt!
    Trägen vinner, glöm inte det!

    Glad påsk!

    Varma kramar!

    SvaraRadera