måndag 29 juni 2009

Måndag hela dagen

Jaha, så var det måndag igen. Näst sista måndagen före semestern. Bara 10 arbetsdagar kvar.

Gårdagen var underbar. På förmiddagen satt jag ute på altanen, men sen när det började bli för varmt där så funderade jag på om jag inte skulle ta moppen till havet. Packade ner baddräkten för säkerhets skull. Jag kom inte längre än till Järkholmen. En liten oansenlig strand precis vid cykelvägen. Ser lite tråkigt ut, men det var härligt ändå. Lagom mycket med folk. Jag hade med mig min korsordstidning (vad annars) och en bok för säkerhets skull, men den öppnade jag aldrig. Äpplen och vattenmelon att mumsa på fanns också i ryggsäcken.





Löste korsord och slumrade till i sammanlagt 3 timmar innan jag bestämde mig för att jag kanske skulle våga mig på ett dopp ändå. Bytte om till baddräkt och gick till den lilla stranden på bilden ovan. Det var jättelånggrunt!! Först tog det många steg innan jag kom tills magen var täckt av det kalla vatten, sen grundade det av och jag hade bara vatten till knäna. Efter ytterligare en bit hade jag vatten till magen igen. Då doppade jag mig... Kallt! Simmade in mot land och doppade huvudet också. På vägen måste jag kommit åt några brännmanetstrådar, för jag hade bränt mig på benet när jag kom upp, men det var inte så farligt. Å vad jag var stolt! Att jag vågade visa mig i baddräkt :)

Sen satt jag i baddräkten och solade/löste korsord lite till innan jag begav mig hemåt strax efter kl 17. Stack inom Maxi och handlade mer grönsaker. Resten av kvällen tog jag det lugnt på altanen och i TV-soffan. Stegen igår blev nästan inga alls, bara drygt 3.000 men det gör inget för jag var så stolt över att jag vågade bada.

Idag var det mät- och vägdag. Hade hoppats på ett minus, trodde på ett plus och blev ändå överlycklig när vågen stannade på ±0. Måtten är ungefär desamma som för 1½ vecka sedan, några upp andra ner.

Veckan som kommer bjuder inte på något speciellt. Marita fyller år idag, men hon skall inte ha något kalas. Sen är det slut på födelsedagarna tills min egen på söndag. Förberedelser för kalaste blir det väl i slutet på veckan, annars inget speciellt. Fick blodad tand igår, så jag kanske sticker till simhallen idag. De har sommartider nu och bara kvällsöppet på måndagar och torsdagar, stängt på helgerna.

Ha en skön dag!! Ni glömmer väl inte tävlingen? 11 personer hittills är med och tävlar, lite fler kan vi väl skrapa ihop?

5 kommentarer:

  1. Fina bilder :)

    Som ja skrev igår tycker jag du är mkt modig. O så mkt som du gått ner har du absolut INGET att skämmas för längre!

    KRAM

    SvaraRadera
  2. Dra på trissor!!!! Du är strong!
    Jag badade i en liten insjö i helgen. Tillsammans med min mor och mina barn. Om två veckor är det Daftö som gäller. Hua. Då är det inte lika roligt att bada när det är massa folk om kring.

    SvaraRadera
  3. Härliga bilder! Jul att du badade, självklart ska du bada och visá dig i baddräckt du är ju jätte fin!!!

    SvaraRadera
  4. Vilka fantastiska bilder, ja man bor helt klart i fel del av landet. Vad gäller känslan av att visa sig på stranden hamnade jag i går..Jag satt och betraktade folk och konstaterade att jag är normal nu..jag är okej. Blev så inspiererad av din blogg så jag la ut chockerande före och efter bild vad gäller min bikin..Kämpa på dina sista veckor. Jag har två måndagar kvar och ska härda ut på nått sätt. Sol i blick från Tess i Sandviken

    SvaraRadera
  5. Soulsister: Tack! Jag kände mig modig. Men grejen är den att jag fortfarande är FET. Faktiskt. Jag kan ju inte ställa mig upp på stranden och skrika "ni skulle sett mig för 40 kg sen"... Men det räcker att jag känner mig smalare på insidan :) Kram

    BantarUlle: Nej, jag gillar inte massa folk, men ibland är det bara att bita ihop!!

    Sandra: Jag är lite väl "fladdrig" för att trivas... Sitter gärna inlindad i handduken, men jag gjorde det ju i alla fall! Det var inte sista gången i sommar heller, det lovar jag!

    Tess: Jäklar vilka modiga bilder du lagt ut! Snacka om mod!! Och vilken skillnad, är otroligt impad!! Jag är ju inte "normal" än, har fortfarande ett BMI på ca 33, så det är en bra bit kvar till normal. Sista veckor? Jag har gett mig själv ett år till att ta de sista 15 kilona. Här stressas inte :) Kram

    SvaraRadera