söndag 28 juni 2009

Massa bilder

Godmorgon! Här vaknar man upp till vad som ser ut att bli ännu en underbar dag. Härligt! Fast det var lite för varmt för mig på altanen igår... fick ta fram "storfläkten" som blåste på mig. Satt ganska mycket på altanen igår och njöt och löste korsord och surfade. Mitt på dagen gick jag dock en promenad på 1,5 timmar bland annat för att kolla plattor på K-Rauta. Skulle gått till Silvan också, men det var tur jag kollade på deras hemsida först, för det är stängt. Uppköpt av Beijer som öppnar nytt till hösten. Men jag hittade bra plattor på K-Rauta och en annan kund förklarade för mig hur man gör.

När jag kom hem så tog jag en hammockdyna och mina korsordsattiraljer och gick ut och la mig på framsidan av huset (där jag sedan skall plattsätta). Det gick bra i ungefär 20 minuter... sedan var jag tvungen att gå in för gräsets skull. Under hela tiden satt Cornelia i sovrumsfönstret och jamade, hon ville vara ute med mig. Jag får ta och köpa varsinn sele till katterna så att de kan vara ute med mig, för jag får ingen ro om hon skall sitta därinne och jama hela tiden.

Någon undrade vad det var att "sprätta upp ögonen". Så här ser jag ut på morgonen efter att ha varit i kontakt med gräs... Visst ser jag glad och vaken ut? Och ja, ögonen ÄR öppna :) Och som mamma brukar säga: Nu har sommaren kommit för Lena har fräknar... Jag skickade denna bilden till mamma alldeles nyss och hon kan inte sluta skratta åt mig... usch vad taskig hon är!!

Jag tog en promenad till på kvällen till Maxi för att köpa selar till katterna och symaskinsolja till min parasoll som nu inte går att fälla ner utan att jag väcker hela grannskapet. Hittade ingetdera, men kom i alla fall hem med en liter yoghurt.

Jag lovade lite mer bilder från kalaset i fredags, men när jag skulle välja så hade jag så svårt att bara välja några, det blev hela 20 stycken. Testar nu här en slideshow från Picasa, ni får tala om för mig hur ni tycker att det funkar. Tyvärr kan jag inte ställa in tiden mellan bilderna, jag tycker nog att det går lite fort. Det är svårt att hinna läsa bildtexten, men man får väl kolla på albumet 2 ggr om det är så att man är intresserad. Edit: Nu har jag ändrat storlek på bildspelet flera ggr, för den första storleken jag valde (XXL) visade bara en tredjedel av varje bild. Nu är bilderna för små tycker jag, men om man klickar på en av dem så kommer man till Picasa och kan se bildspelet där istället i större storlek. En annan sak som inte är så bra är att bildspelet börjar direkt när man kommer in på sidan, så när man har läst allt som står ovanför så är halva bildspelet över... Men om man klickar på det så kan man nog få det att börja om från början. Första bilden är när jag får en kram av Vincent.



Mamma har gjort en annan typ av slideshow med bilder från Rebeccas förberedelser för balen. Kolla in här! Den kanske jag skall använda mig av nästa gång, kul effekter, men jag vet inte om man kan ha bildtexter där.

Jag satt ute ända till midnatt igår, i shorts och en tunn långärmad tröja. Flera timmar innan dess börjar ljuset bli för dåligt för att jag skulle kunna se mitt korsord, men jag har en jättesöt liten USB-lampa som jag satte i datorn och då funkade det jättebra. Hade kunnat sitta kvar flera timmar till, men jag var trött och Cornelia var och hämtade mig flera gånger... hon ville ligga i min säng.

Idag funderar jag på att ta moppen till havet och äta lunch där. Kanske följer baddräkten med... vem vet? Har ingen lust att göra min "debut" bland massa folk, och jag tvivlar på att jag kommer att hitta något undangömt ställe. Men jag tar hellre med mig baddräkt och handduk än att jag ångrar att jag inte hade dem med.

2 kommentarer:

  1. Usch din stackare! JAg vet hur det är, jag har det lika dant om jag inte medicinerar. Men för mig funkar injketion och betapred kanonbra.

    Jättefina foton! Tycker du ska använda fotot på dig (där du ler och är så solbränd) som profilbild. Verkligen fint!

    Ha en fin dag
    kram

    SvaraRadera
  2. Soulsister: Jag vågar inte tänka på hur jag skulle se ut om jag inte tog mina 3 mediciner om dagen... skulle säkert inte se något alls :)

    Nu är profilbilden fixad.

    Snart blir det tävling här!!

    Kram

    SvaraRadera