lördag 27 juni 2009

Solig lördagsmorgon!

Godmorgon!! Klockan är strax efter halv 9 och jag har suttit här på altanen en stund och ätit frukost. Solen har inte börjat lysa än där jag sitter, så just nu är det väldigt skönt. Vinden blåser från fel håll, så det har varit väldigt varmt på altanen de senaste dagarna, d.v.s. ingen vind. Får se hur det blir idag. I värsta fall får jag flytta altanbord och en stol till mitten av altanen så att jag får lite vind. Längtar tills det blir av att vi plattsätter framsidan så att jag kan sitta där istället när det blir för varmt. Alternativet är att jag tar ut den stora fläkten (har en sån där stor på golvstativ) och ställer in den så att den blåser på mig.

Kalaset igår var trevligt och Vincent var för det mesta på glatt humör. Han fick en pruttkudde som han hade hysteriskt roligt av och vi var alla "dåliga i magen" under större delen av kvällen. Av mig fick han en DVD med Musses klubbhus, som han älskar och en dunk med 1,5 liter såpbubblor! Efter han har varit på läger denna helgen så skall han med mina föräldrar upp till Ellös på Orust och där kan han blåsa mycket bubblor nu!!

Här är en bild på det glada födelsedagsbarnet. De flesta bilderna togs av Rebecca, och de har jag inte fått än. Hon skulle maila dem under dagen. Tror det var en bra bild på mig där. Min svägerska Kati har infört en ny regel: alla bilder på "tanter" över 40 skall tas lite uppifrån, så att hakorna inte kommer med... Rebecca tog sådana bilder på oss, skall bli spännande att se hur de blev. Hennes batteri tog slut efter en stund så då fick jag ta fram min kamera, men det var mest motljusbilder jag fick...

Gårdagen bjöd på en orgie i frukt... Kanske inte det bästa, men bättre än andra alternativ. På förmiddagsfikat hade vår sekreterare köpt massa frukt istället för bulle. Så det blev mitt medhavda äpple, en bit honungsmelon, en halv kiwi, några vindruvor, en bit granatäpple och en physalis... Sen till kalaset tog jag med vattenmelonen jag köpte förra veckan som jag la in i kylen och sen helt glömde bort. Den var vansinnigt god, så det blev ett par bitar av den istället för glass och paj. Fick med mig halva vattenmelonen hem igen (2 kg) så jag har att göra i helgen.

Inga som helst planer i helgen mer än att jag skall ta mig till K-Rauta och Silvan (ligger båda nära mig) och kolla vad de tar för plattor. Skall undersöka lite också var man kan hitta makadam att grunda med och hur man skall göra. Men innan vi köper någonting så måste jag kolla med Mölndalsbostäder att det verkligen är OK att plattsätta framsidan, men andra har ju gjort det, så jag ser ingen orsak till varför det inte skulle gå. Annars skall jag försöka komma ut på en go promenad om dagen, men inte när det är som varmast, det klarar jag inte. Vaknade kl 3 i morse med ont i ryggen och satte mig och löste korsord. Kl 4 funderade jag på en morgonpromenad men jag la mig i soffan och sov till 7.30 istället :)

Ha en skön dag i solen!!

5 kommentarer:

  1. Hej
    Hjälp vad du vaknar tidigt. Jag gick upp klockan 8.00 och det är tidigt för att var mig.
    Det är första dagen på maken semester och då bakade jag chokladsnittkakor. Inte föra att han äter dem utan för barnen. Någon dag i helgen blir det kanelbulle bak. Bra att ta med om fika till stranden för dem sommarlediga.
    Kram från Mamma Mia

    SvaraRadera
  2. Låter som en toppenkväll! Alltid kul med kalas. O vattenmenlon är sååå gott! åt jag igår kväll när jag kom hem från jobb. MUMS!
    Ser fram mot lite nya bilder av dig.
    Själv e jag på jobb (extra denna helgen) och lider i värmen.

    Ha en underbar dag
    kram

    SvaraRadera
  3. Vad roligt det låter som ni haft på kalaset! :) Ska bli intressant och se kortet på dig sen.

    Det är verkligen alldeles för varmt för att promenera på morgonen/förmiddagen nu. Tog en kortis med vovven imorse och höll på att avlida.


    Kram

    SvaraRadera
  4. Du är uppe med tuppen fortsättningsvis =)

    SvaraRadera
  5. Mamma Mia: Oj, så länge har jag nog aldrig sovit utan att först ha varit uppe ett par timmar och sedan gått och lagt mig igen... Men vi är alla olika :) Oj, det var mycket onyttigheter, själv bakar jag aldrig, inte ens i mitt "tidigare liv". Ha en skön dag i värmen! Kram

    Soulsister: Jobbade vidare på vattenmelonen igår, det var verkligen svalkande när jag satt där på altanen i värmen. Lider med dig som måste jobba!! Kram

    Malin: Var faktiskt ute igår och det var OK när jag hade vinden i ansiktet, men det blev plågsamt när jag gick åt andra hållet och hade den i ryggen.

    Sofia: Jag är alltid uppe med tuppen eller till och med före tuppen :)

    SvaraRadera