lördag 12 september 2009

Härlig konsert!

Gomorron! Här var det en slö lördagsmorgon, fick faktiskt sova ända till 7.30 i morse! Det händer inte så ofta att jag sover så länge.

Igår gick jag alltså till jobbet igen efter att ha varit hemma i 2,5 dagar. Mådde jättebra på morgonen, men så fort jag kom till jobbet så kom öronontet tillbaka. Vid 9-tiden ringde jag det bolag vi genom jobbet är sjukförsäkrade i, och fick tid på Carlanderskas öron-näsa-hals-institut redan klockan 15.30 samma dag. Guld värt! Slapp köer till vårdcentralen och framförallt att jag fick tid så fort.

Mellan 10 och 12 hade vi brandutbildning på jobbet. Hälften av oss gick igår och hälften skall gå om 2 veckor. Vi fick titta på film, diskutera och sen praktiskt öva på att släcka en personbrand med filt och sen en bensinbrand med kolsyresläckare. Det var kul! Brandsläckare och brandvarnare har jag hemma, men jag skall ta och köpa mig en brandfilt. Kan vara bra att ha!! Känner mig väldigt trygg hemma eftersom jag bor på bottenplan med utgång åt båda hållen. Skönt att man slipper hoppa om det börjar brinna!

Kl. 15 stack jag ifrån jobbet till Carlanderska. Fick träffa en jättetrevlig läkare som jag definitivt skall be att få komma tillbaka till nästa gång mina öron krånglar. Jag hade ingen öroninflammation men dock ett ökat tryck bakom trumhinnan på vänster öra. Han kletade på någon salva mot klådan och sen fick jag recept på droppar som jag skall ha i när jag går och lägger mig i 10 dagar. Sen kom det tråkiga: ingen simning och ingen våtväst på 10 dagar!! Jag får inte stoppa in något i örat, inkl. simproppar eller tops i örat, så då kan jag inte köra våtväst eller simning. Problemet började ju när jag började med våtvästen, hade tryck i örat varje gång efteråt men nu har det inte gett med sig på 2 veckor. Så att simma eller gå på våtväst utan propp är inte att tänka på. Alltså får jag hålla mig på land tills nästa måndag :( Jag hade ju tänkt hoppa över våtvästen på onsdag eftersom jag då skall på en temakväll på Xtravaganza, men idag ville jag simmat och våtvästat på måndag. Men men, jag blir hellre kvitt det obehagliga i örat!!

Jag hann precis hem innan det var dags att sticka igen. Hade ju kunnat stanna i stan, men jag hade bara en tunn blus under jackan och ville byta till en tjock tröja. Jenny var fast på jobbet, så Magnus kom och hämtade mig och sen åkte vi till Jennys jobb och hämtade henne. Vidare till Liseberg och Taube-scenen. Vi fick bra platser och satt och väntade en halvtimme innan showen började. Det var alltså Sångensemblen Amanda vi skulle se. De är svåra att beskriva, här kommer lite bilder och filmer.

Fast först en bild på Jenny och Magnus!

Amanda står aldrig still, de har väldigt orangea kläder och sjunger jättebra!

Det händer alltid något på scenen!

Beatles Hjälp börjar som en vanlig låt med alla i klump, sen börjar de plötsligt krypa mellan benen på varandra. Helt otippat (om man inte sett det tidigare, som jag hade).

En favorit; Om du var här.

Jag var hemma före 21 och det var skönt att kvällen inte blev så sen. Somnade givetvis på soffan :) men vaknade kl 3 och gick och la mig i sängen. Då tog jag mina örondroppar och somnade snart om igen.

Önskar er alla en bra dag! Själv skall jag ta tag i den röran jag har här... Jättekul. Not.

2 kommentarer:

  1. Vad bra att du fick hjälp med öronontet, även att det innebär att du får hålla dig på land i 10 dagar. Huvudsaken är ju att öronen blir bättre.

    Lycka till med städandet idag. Själv ska jag plugga. Kram

    SvaraRadera
  2. Malin: Öronen är redan bättre, det var rena superdropparna jag fick. Men jag skall nog följa farbror doktorns råd och stanna på land :( Kram

    SvaraRadera