söndag 13 september 2009

Ommöbleringsfunderingar

Godmorgon! Senare än vanligt, även för en helg. Men Cornelia ligger i mitt knä och det är svårt att skriva. Sen ville jag vänta på nedanstående bild också, som mamma har kört genom motljusfilter.

Här är hon alldeles nyborstad, tog bilden igår. Visst är hon söt?

Ägnade nästan hela dagen åt att städa, det behövdes verkligen. Men det är skönt att det är gjort. När jag höll på att städa kom jag på att jag kanske skulle ta och byta plats på arbetsrummet och sovrummet. Mitt sovrum är 7 m² och vetter mot framsidan. Arbetsrummet är 12 m² och vetter mot altanen. Nu när jag inte har någon stationär dator längre så använder jag inte skrivbordet på samma sätt längre. Men jag vill fortfarande ha ett arbetsrum. Om jag byter plats kommer åtminstonde 2 av mina 3 garderober, som nu står i förrådet, få plats i det nya sovrummet. Det ger mer plats i förrådet.

Först var jag dock tvungen att fjäska lite med pappa. Skulle han kunna tänka sig att sätta upp ytterligare en takfläkt i det nya sovrummet? Pappa och Marita var här igår och hämtade posten, sista gången innan de åker tillbaka till Grekland nästa måndag. Passade på att fråga, och det skulle han nog kunna tänka sig. Det var väldigt jobbigt för honom att sätta upp den jag har nu, taket är verkligen stenhårt. Jag trodde han skulle få en stroke så som han tog i! Men nästa gång vet han ju vad han ger sig in på... Takfläkt i sovrummet är ett måste.

Jag skall fundera lite mer och mäta, så att allt får plats. Å nu gick Cornelia, och jag kan använda båda händerna för att skriva... Pekfingervalsen blir lite jobbigt i längden, men det är så gott när hon ligger i mitt knä.

Jag har ju bott i denna lägenheten i drygt 2 år nu, så det är dags för lite förändringar :) Men jag ser inte fram emot allt jobb, att montera ner allt och flytta det, men det blir nog roligt ändå, ifall jag nu gör det.

Idag vet jag inte vad jag skall göra, skall försöka komma ut lite i alla fall. Solen skiner just nu, och det skall den tydligen göra hela dagen idag. Jag har inga korsord kvar, så det kan jag inte roa mig med. Vi får se vad dagen bjuder!

3 kommentarer:

  1. Det är roligt med förändringar, även om det "bara" är möbler man flyttar.
    Mamma Mia

    SvaraRadera
  2. Före och efterfoton kanske???
    Tur vi alla har en pappa eller hjälpreda att ta till när det kniper, de är guld värda!
    Underbar bild på Corny!
    KRAM

    SvaraRadera
  3. Mamma Mia: Det blir inte så bara, massa bokhyllor, skrivbord och säng som måste monteras ner innan den flyttas. Måste tänka mycket först...

    Katarina: Klart det kommer bilder. Måste bara bestämma mig först :) Så mycket som jag gör för mina föräldrar när de är ute och seglar så är det självklart att de skall hjälpa mig... det tycker de också! Kram

    SvaraRadera