lördag 26 december 2009

Lat juldag

Gomorron. Gårdagen var en av de lataste dagarna på länge. Skönt! Löste en massa korsord, slösurfade, läste bloggar. Bilden nedan får symbolisera vår lata dag. Jag i morronrock och Cornelia liggandes på bordet på min arm.


När klockan var 16 hade jag fortfarande inte klätt på mig. Då började jag så smått äcklas av min egen lathet.... klädde på mig och gick ut. Det ömsom regnade ömsom snöade och på marken låg ca 2 cm slask. Jag hade regnbyxor, kängor och vinterjacka på mig, men det hjälpte inte. Jag var för varmt klädd, så jag svettades inifrån. Och vätan trängde in utifrån. Härligt... not. Jag promenerade raskt i 100 minuter, det var underbart (om man bortser från vädret). Bra bok i örat, har börjat lyssna på min favoritserie med böcker från början, för säkert femte gången. Det är J.D. Robb's "In death... " böcker. Jag tror det är 33 eller 34 böcker i den serien nu, så jag har lite att göra (jag är på bok 2).

På vägen hem gick jag förbi jobbet och bytte back-up band. Jag tog med mig det gamla hem så att alla data inte skulle försvinna om huset skulle brinna ner eller vi skulle få inbrott. Sen gick jag hem och stoppade alla mina kläder utom jackan i tvättmaskinen. Idag skall jag tvätta jackan, låta den torka och sen i morron skall jag köra den med Imprenex. Den läcker verkligen som ett såll. Men för att köra den med Imprenex så måste den vara ren och torr, så det tar en extra dag.

Syster, svåger och systerson åker upp till föräldrarna i Ellös idag. Jag var medbjuden men tackade nej. Känner att jag inte har någon lust att vara social idag. Förresten skall vi träffas alla inkl. brorsan med familj hemma hos systern i övermorgon, så någon måtta får det vara på socialiserandet...

Bortsett från middagen hos lillasyster i övermorgon, och väntan på samtal från Emma (hon är hemma hos föräldrarna utanför Borås och vi skall försöka träffas) så har jag inga planer förrän det är dags att börja jobba igen den 4 januari. Jag kommer säkerligen att klättra på väggarna mot slutet, det brukar jag alltid :)

Hoppas ni har en skön Annandag. Själv skall jag ut och promenera bland reorna och se om jag hittar något jag "behöver"...

3 kommentarer:

  1. Låter hur mysigt som helst, att bara sitta hemma i sin morgonrock. Önskar jag hade ro till det.
    Filmen var kanonbra, har du inte sett den så gör det! Den följer inte boken fullt ut men tycker ändå de fått med det viktigaste.

    Njut av dagen
    kram

    SvaraRadera
  2. Hejsan
    Surfar nu på min nya dator från Elgiganten. Nöjd och glad är jag, en Toshiba blev det.
    Mamma Mia

    SvaraRadera
  3. Katarina: Jag har inte sett tvåan än, har den på DVD men mamma lånade hem den på julafton. Får se när jag får tillbaka den... Kram

    Mamma Mia: Grattis till nya datorn!! Ser fram emot en ny jobbdator när jag kommer tillbaka nästa vecka. Kram

    SvaraRadera