fredag 25 december 2009

Inte som hund och katt!

Gomorron. Hoppas ni alla hade en bra julafton, det hade vi. Mamma och Pixie kom strax före kl 12, och då såg de ut så här:

Mamma har sytt en liten "rock" till Pixie som inte har något hår på magen och annars lätt blir kall. Bussresan hade gått perfekt, hon sa inte ett ljud och uppförde sig väldigt bra.

Första mötet. Cornelia fräste och morrade, men hon insåg ganska snart att hon var säker på soffan och sängen, för Pixie kan inte hoppa så högt ännu. Så hon gömde sig inte i påslakanet någon gång under dagen, vilket jag hade befarat.

Här uppe var det också tryggt!

När de hade bekantat sig med varandra lite tog jag moppen till Frölunda Torg och hittade äntligen varmrökt lax på Feskarbröderna. På torget var allt öppet och det var mycket folk som handlade i sista minuten.

Vid 14-tiden började jag plocka fram julmaten och mamma tog en liten tupplur. Pixie sov också, men vaknade när jag tog kortet innan detta.

Här är vår julmat. Vi hade: Skinka, köttbullar, rödbetssallad, varmrökt lax, kallrökt lax, cognacsmedvurst, sparris, räkor, gravlaxsås, senap, sill och potatis till mamma, philadelphiaost med lax, ost, smör och vörtbröd. Mums! Phillyosten med lax i kan jag verkligen rekommendera; skär bara ner små bitar kallrökt lax i Philadelphiaost och låt den stå över natten. Vansinnigt gott pålägg. Vi lade det på tångbröd (ett tunt knäcke med tång i) som jag fick i julmatslådan från jobbet. SÅ GOTT!

Min tallrik. Mer än så här orkade jag inte. Avslutade med en apelsin.

Mamma.

Gräsligt kort på mig.... kunde du inte tagit ett bättre, mamma???

Medans vi åt så närmade sig Corny och Pixie varandra. Eller rättare sagt, Corny satt still och Pixie närmade sig.

Här har hon gått halvvägs och lägger sig lite för att känna av stämningen.

Hej! Corny morrar och efter denna bilden är tagen så stack hon. När de båda var på golvet så jagade Pixie Corny lite, men det var inte så farligt.

Jag tog en promenad till jobbet, vår IT-kille ringde och sa att backupbandet hoppat ur datorn. Skönt att komma ut och röra lite på mig. Bandet hade inte hoppat ur datorn, han hade glömt sätta i det... Tur att jag bor så nära.

Sen avslutade vi eftermiddagen med en mysfilm, och mamma och Pixie åkte hem med bussen 20.47. De hade tänkt sova över, men alla varnar om oväder och storm idag så hon tyckte det var bäst att åka hem. Corny och jag mysade i soffan lite innan jag somnade som en stock (i soffan). Mamma ringde och väckte mig när de kom hem, men sen somnade jag om. I soffan. Med TV:n på. Allt som vanligt alltså.

Vi bytte ju julklappar också, mamma fick ett påslakanset av mig som hon önskat sig. Jag fick en prenumeration på en korsordstidning jag ville ha. Men för att jag skulle få paket att öppna fick jag också en glaselefant som en vän till henne gjort, samt en sked (!). Inte mycket paket alltså, precis som vi vill ha det.

Hoppas ni fick vad ni önskade er och att ni hade en härlig julafton!

3 kommentarer:

  1. Låter som en underbart mysig jul. O voffsingen är helt bedårande. Mån tro det var nyfiket med en katt i huset ;)

    KRAM

    SvaraRadera
  2. Vem är den stiliga damen på korten??? :-)
    Tack för igår, det var en verkligt skön och mysig Julafton,precis i vår smak!!

    SvaraRadera
  3. Låter som en jätteskön julafton. Skönt att Corny inte åt upp den lilla vovven. De blir säkert kompisar om de träffas lite nu och då.

    SvaraRadera