onsdag 23 december 2009

Sista arbetsdagen!

Gomorron! Sista arbetsdagen och sedan 11 dagars ledigt. UNDERBART!! Idag jobbar vi till kl 14 med förstärkt fika (frallor) vid 10-tiden. Ingen lunch alltså. Sen blir det samling i vårt lunchrum tillsammans med systerföretaget och vi får smörgåstårta och gräddtårta. Snacka om att man är kass i magen sen. Gräddtårtan hoppar jag över, men macka till fikat och sen smörgåstårta... Sen längtar man efter riktig mat. Vi har också ett lotteri med massa vinster, och det är tydligen många vinster i år. Kul!

Igår kom tryckeriet och gav oss några fina chokladaskar, men jag fick denna.

Fin va? Ingen hyacint i år. Gruppen jag fick förra året hade en hyacint i, och jag är jätteallergisk mot hyacinter. Men det kunde jag inte med att säga, så jag stod där och pratade med han som lämnade gruppen och kände hur näsan började rinna. Tog ur hyacinten så fort han hade gått :)

Igår var jag hos läkaren. En mycket trevlig och bra läkare. Vilken skillnad det gör när man kommer till en läkare som verkligen lyssnar på en, och inte tänker "varför är du här och slösar bort min tid?". Det kändes som om det skulle kunna bli ett sånt möte, för jag hade inte alls ont i handen när jag kom dit... Men han lyssnade på mig och jag berättade om mina armbågsoperationer som gör att jag alltid måste ha stöd för vänsterarmen. Därför har jag ett armstöd framför tangentbordet på jobbet. Det gör att musen kommer längre bort och jag har i alla år fått sträcka mig efter den. Det gjorde att axeln gick sönder. Sen skaffade jag en "roller mouse" att ha framför tangentbordet och det har jag nu haft ett halvår eller så. Och därför har jag nu ont i handleden. Han lyssnade och sa att det nog INTE var karpaltunnelsyndrom, utan att problemet satt i axeln. Efter nyår skall jag börja gå hos en (tydligen) jättebra sjukgymnast som skall fixa mig. Han har gett sig katten på att jag skall bli bra! Jag var så glad när jag gick därifrån; dels för att han inte direkt sa "det blir operation", jag är så trött på operationer, och dels för att han verkligen ville hjälpa mig. Jag skall använda min "handske" (som gör att handleden inte går att böja) varje natt. På båda händerna. Jag har en till varje hand så det var ju bra. De skall inte användas på dagtid.

Jag berättade hur frustrerande det är att försöka gå ner i vikt och verkligen vilja motionera, men min kropp säger nej. Det förstod han. Jag berättade också att jag ville köpa mig ett träningskort efter nyår, men det tyckte han inte var någon bra idé. Skönt att jag inte hann lägga massa pengar på det. Bättre att göra det efter sjukgymnastiken är klar. Han ville se mig 6 veckor efter mitt första möte med sjukgymnasten. Jag skall ringa sjukgymnasten idag, men jag har inget större hopp om att någon svarar. Försöker igen i mellandagarna ifall jag inte får tag på någon idag.

Sen berättade han något intressant! Han blev lite konfunderad när jag sa att allt gjorde ont när han tryckte och klämde på armar och i nacken. Jag berättade att jag är väldigt hudöm. Det finns tydligen ett namn på det som jag aldrig har hört förut. Det har i alla fall med övervikten att göra och det spelar ingen roll om jag går ner och blir smal som en sticka, det finns alltid kvar när man väl har fått det. Glömde av att be honom skriva ner namnet så att jag kunde googla det, och jag vet inte om det är behandlingsbart, men det har i alla fall ett namn!

Efter doktorn tog jag buss och spårvagn till Hemköp på Frölunda Torg där jag äntligen fick tag på Julmust Light. Köpte 4 flaskor så att vi har hela julen. Det blev tungt i ryggsäcken. Kom sen på att julgruppen jag fick stod kvar på jobbet och jag var tvungen att ha med mig den hem idag, så jag fick hoppa av bussen utanför jobbet (en hållplats hemifrån) och hämta den. Sen hoppade jag på bussen igen och åkte en hel hållplats till, så jag slapp släpa på allt. Röjde ordentligt hemma sen, städarna kommer idag. Snacka om timing! Det är min vanliga vecka, så det är ju jättebra.

Nu skall jag ta hand om det sista innan hemmet är redo för städarna (ställa undan datorn bland annat), äta frukost, klä på mig, skotta min lilla gång och slänga en massa i återvinningen. Ha en jätteskön onsdag och stressa inte ihjäl er inför i morgon. Som mamma skrev i kommentarerna i ett tidigare inlägg; julen kommer ändå.

3 kommentarer:

  1. Va härligt med en sådan läkare! Hoppas du kommer bli hjälpt av honom och sjukgymnasten. Det är viktigt att både bli lyssnad på och tagen på allvar.
    Ha en mysig lillejul och njut sedan av din ledighet
    kram

    SvaraRadera
  2. god jul önskar Åsa i Norrköping

    SvaraRadera
  3. Grattis till den läkaren!! De är ganska sällsynta :-)
    I morron invaderar jag och Pixie ert hem. Stackars Corny!! Pixie är ett yrväder som dessutom låter när hon får se en katt. Vi får se om du sparkar ut oss på kvällen eller om vi får sova över. Julkram!!

    SvaraRadera