Igår var det lite segt på morgonen men tillslut tog jag mig i kragen och stack iväg till Maxi och handlade. Det blev en del, bland annat 2,5 kg nötfärs, 2 kg morötter och ett stort vitkålshuvud på 1,5 kg. Det var inte det lättaste att få hem eftersom jag inte tagit moppekärran. Hittade också ett par piratbyxor som jag sneglat på ett tag. De fanns i färgerna svart, mörkblått, vitt och beige, de 2 första färgerna var jag inte intresserad av (ljus långhårig katt, behöver jag säga mer?). Men de vita och beiga fanns inte i min storlek, kollade dock varje gång jag var där. Igår fanns de i beige så jag köpte dem. Skönt att ha något annat än tjocka jeans att ha på mig!
När jag kom hem var jag helt genomsvett så jag satte mig under parasollen på altanen. Där satt jag i många timmar och löste korsord. Sen plockade jag fram morötterna och vitkålen och strimlade dem, samtidigt som jag lyssnade på en spännande deckare. Det tog nästan 2 timmar.
Men nu har jag så jag klarar mig ett bra tag. De skall in i frysen. När jag skar vitkålen så råkade jag även skära mig i mitt vänstra pekfinger... Det blödde rejält men jag lyckades med att inte bloda ner vitkålen i alla fall.
När det var klart och solen hade försvunnit bakom hustaken så eldade jag upp grillen. Grillade massa kycklingfiléer som jag marinerat i Santa Marias oljefria marinad hela dagen. Jag la på dem lite tidigt, så de blev lite brända på vissa ställen, men det gick att skära bort det värsta.
Sen stod jag i valet och kvalet. Jag hade tre val: Lägga mig och kolla på TV, lägga mig att sova eller fortsätta laga mat. Jag tog det fjärde alternativet... jag satt kvar ute på altanen tills det blev för svalt för shorts och t-shirt. Tror klockan var 22 innan jag gick in. DÅ satte jag igång att steka 1,5 kg nötfärs med tacokryddor.
Ha en skön söndag! Hoppas ni får sol på er :)
Jag tärnade kycklingfiléerna, mycket enklare att ta precis så mycket som jag behöver varje gång. Gott att ha i frysen!
Sen stod jag i valet och kvalet. Jag hade tre val: Lägga mig och kolla på TV, lägga mig att sova eller fortsätta laga mat. Jag tog det fjärde alternativet... jag satt kvar ute på altanen tills det blev för svalt för shorts och t-shirt. Tror klockan var 22 innan jag gick in. DÅ satte jag igång att steka 1,5 kg nötfärs med tacokryddor.
Det blev en del det med. Nu har jag 1 kg nötfärs kvar som jag skall göra biffar med soltorkade tomater av idag, samt att jag skall steka grahamspannkakor och koka min grönsaksröra. Sen har jag mat i frysen för ett par veckor. Får se hur mycket av detta som blir gjort idag, det beror helt på vädret. Det skall tydligen bli regn och åska ikväll, men under dagen ser det ut att bli fint, om än lite molnigt.
Ha en skön söndag! Hoppas ni får sol på er :)
Wow va du har varit duktig. Skönt att ha i frysen.
SvaraRaderaJag har aldrig tänkt på att man kan frysa i strimlade morötter och vitkål. Eller har du förberett det på något vis innan??
/Kram Lena S
Lena: Nej, jag bara strimlar dem och fryser dem, och sen när jag skall göra min röra eller något annat så tar jag bara några nävar direkt från frysen och lägger i. Som ensamstående så hinner jag aldrig använda morötter och vitkål innan de blir dåliga, så detta är ett väldigt bra sätt. Det tar en bra stund att skära allt, men det är det värt!
SvaraRaderaVa smart..så ska jag också göra. Jag bor med min 15-åriga dotter. Hon är allergisk mot många grönsaker så dom blir oftast gamla innan jag hinner äta upp dom.
SvaraRaderaFunkar det att äta morötterna som dom är från frysen eller måste dom tillagas innan?
/Lena S
Lena: Jag vet inte, har aldrig testat. De är ganska isiga när jag tar dem från frysen, så jag vet inte om det är något jag kan rekommendera...
SvaraRaderaOk. Jag får prova mej fram. Bra tips ialla fall.
SvaraRadera/Lena S
Hej Lena. Ja nu har jag läst dina inlägg som jag missat. Har varit lite dålig på att gå in på datorn i det sista. Det har varit så mycket att göra här. Blir mest att hasta in på Fb en liten sväng emellanåt.
SvaraRaderaJa jag säger också: va duktig du är. Skönt att ha så mycket mat klar. Just nu så har jag inte fryst in grönsaker, men förr köpte jag alltid morötter, purjolök, gullök, palsternacka och sellerirot och strimlade/tärnade i lagom bitar, sen in i frysen. Då hade jag alla grönsaker klara tills jag gjorde köttsoppa. Eller kycklingsoppa ska jag nog heller kalla det. Kokar alltid "köttsoppa" på kyckling inte kött...ha ha. Det är mycket godare och mina barn älskar det.
Tack för tipset med youghurt-russinet. DET ska jag hålla mig undan. Har faktiskt inte haft någon dumping ännu, men det kommer säkert.
Förstår att allt går bra med dig och det är fint. Nu blir det liksom inte så många tips att ge varandra. Dagarna och måltiderna bara flyter iväg. Det händer inte så mycket nytt med "magen". Jag har ätit lite choklad och tårta och det har gått bra. Har t o m ätit en hel glass. Kan fortfarande bli lite illamående ibland, men det blir bättre och bättre.
Ha det nu riktigt gott.
Kram Lill.
Rejält arbete du lagt ner, men det har du igen sen!
SvaraRaderakram
Lill: Det här med vad man dumpar på verkar vara väldigt individuellt, så bästa sättet är att prova sig fram. Du verkar ju kunna äta massa "sötsaker" så du klarar kanske russinen galant! Glass är inget för mig, inte för sötheten kanske utan för laktosen. Ha det bra! Kram
SvaraRaderaKatarina: Ja, jag lagar ju aldrig mat när den skall ätas, då krävs lite insatser ibland. Kanske inte så mycket som jag har lagat denna helgen, men det var helt tomt i frysen. Kram