måndag 30 augusti 2010

Dags för våtväst igen!

Gomorron! Måndagsmorgon. Känns som jag har haft semester, men jag jobbade ju bara halv vecka förra veckan. Resten av tiden var jag hemma sjuk. Skall bli skönt att jobba igen. Vaknar med känslan av att jag har gjort bort mig. Det har jag, men frågan är bara hur mycket. Hade köpt massa nötfärs och tänkte helt galet med sista förbrukningsdagen.... Trodde det var den 27:e igår, men det var ju den 29:e. Färsen gick ut den 27:e och först igår frös jag in den. Är den dålig nu? Måste jag slänga den? Fan vad korkad man är ibland... Varför tog jag inte hand om den med en gång när jag köpte den förra veckan??

Idag blir det våtvästpremiär för terminen. Å vad skönt det skall bli!! Ser fram emot att verkligen få ta ut mig. Det skall också bli kul att se om några av de "gamla vanliga" är där, gick ju inte förra terminen pga axeln, så det är ett tag sedan jag var där. Våtvästen ikväll är också orsaken till att jag inte simmar nu på morgonen, det blir lite väl mycket.

Det mest spännande som hände här igår var jag att beslutade mig för att försöka tvätta kuddöverdragen till min soffa. Köpte soffan i oktober 2004 och har inte tvättat överdragen tidigare. Inte så att de var fläckiga eller nått, men de var lite solkiga och jag har funderat länge på om de går att tvätta. Igår försökte jag med en "pöl" (en sån där avlång kudde) i 30°C på ylleprogrammet. Den verkade klara det perfekt, så jag tog en sittkudde och en ryggkudde i nästa maskin. Kan inte tvätta mer varje gång då jag inte kan torka mer samtidigt. Satte på dem nu på morgonen och allt hade funkat bra! Två maskiner kvar sen är alla kuddöverdragen tvättade! Det var lite nervöst eftersom soffan kostade nästan 15.000 kr... men det slutade alltså väl.

Gick en liten promenad, bara en halvtimme, eftersom höften inte gillade promenaden jag tog i fredags. Det gick bra. Lagade mat. Sen flyttade jag ut på altanen och satt där i flera timmar. Kändes som om det var sista gången för denna säsongen, hoppas bara jag har fel!! Lyckades lösa färdigt en väldigt svår korsordstidning (LyckoKryss) så jag var lite stolt :)

Jag behöver tips! Jag är ute efter en eller två små pilleraskar att ha i väskan. Behöver alltid ha med mig lite olika piller (laktas, huvudvärkstabletter och medicinerna jag skall ta vid lunch (ifall jag får för mig att gå ut och äta med kollegorna)). Hittade 2 st på Tradera igår, men förlorade dem med 1 kr i natt. Orkade inte vara uppe och bevaka auktionerna. Var kan man hitta sådana? De jag bjöd på på Tradera var smarta eftersom de hade olika fack att lägga de olika pillrena i. Vet inte i vilken typ av affär man kan hitta sådana. Så om någon har ett tips så tar jag tacksamt emot det.

Nu har jag stoppat in 2 kuddar till i maskinen, så att jag hinner hänga dem innan jag går till jobbet :)

Ha en skön måndag!

6 kommentarer:

 1. apoteket brukar ha lite olika pillerburkar av olika slag. Ev har jag någon liggandes hemma i någon låda, ska kolla när jag kommer hem. Återkommer!

  Färsen klarar sig, ingen fara på fortet!
  Ha en skön måndag vännen
  kram

  SvaraRadera
 2. Haha, trodde bara att det var maken och hans familj som använd det urgamla göteborgska uttrycket "pöl"...

  SvaraRadera
 3. Inte fel att kolla den gammaldags affären vid Kronhusbordarna... undra om jag inte har minne av "pillerburkar" där??

  Jaha, och du blev Celsius... visst är det märkligt... och din mor blev en kostnär och jag Luther.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Kronhusbodarna.... heter det och inget annat.

  Trött nu... kan ej stava... stavade fel i Guns blogg också.

  SvaraRadera
 5. Kan du visa en bild på dem då ville ha på Tradera.
  Jag har några pillerburkar i skåpet hemma som du kan få om du vill, om de stämmer med hur du vill ha dem...

  SvaraRadera
 6. Katarina: Skall kolla apoteket. Tack för tipset! Kram

  Kicki: Det är inte ett ord jag vanligen använder, men så klart jag vet om det, jag är ju korsordslösare! Använder det bara för att det var det som stod på kvittot :) Kram

  Kati: Kronhusbodarna var ett bra tips, men jag är ju aldrig inne i stan... Kram

  Norea: La in länkarna idag så att du kan se!

  SvaraRadera