söndag 15 augusti 2010

En väldigt produktiv dag

Gomorron. Vaknar tidigt denna sista semesterdag. Fast den var ju faktiskt i fredags, men det känns ändå som om idag är den sista. Idag skall jag träffa hela min familj + goda vännerna Rolf & Jeanette och äta räkor och kräftor. Det blir ett kalas för 8 av oss som fyllt år/skall fylla år mellan maj och september.

Gårdagen var den mest produktiva sedan semestern började. Fick gjort otroligt mycket! Började med att sy en massa, sen städade jag hela lägenheten samtidigt som jag körde 3 maskiner. Det blev både röjt, dammtorkat, dammsuget och våttorkat. Mitt i allt stack jag iväg och hämtade alla skaldjur som jag hade beställt. Ni verkade ju tycka att det var för lite jag beställt, så det blev ett halvkilo räkor till. Kräftorna låg i lag i en spann, och det var inte lätt att moppa hem med den på styret. Räkorna och såserna tog upp hela lådan därbak så det fick bli den lösningen.

När städningen var klar så skulle jag bränna ut lite talböcker (sagor) till Vincent, men upptäckte att min "nya" dator endast tar CD+R och jag hade bara CD-R. 40 st hade jag.... Istället för att åka och köpa nya skivor la jag sagoböckerna på ett USB-minne och stack till jobbet och brände dem där. Sen vidare till Maxi, hade med mig moppekärran, så jag kunde storhandla. På Maxi sprang jag på en gammal klasskamrat från gymnasiet, vi sågs senast när vi gick ut 4:an 1986... Men tack vare att vi är vänner på Facebook så kände vi dels igen varandra, och dels kändes det inte alls som om det var 24 år sedan vi sågs :)

Väl hemma igen hade jag två val; att antingen slappa resten av eftermiddagen/kvällen eller också fortsätta rida på energivågen som drabbat mig. Jag valde alternativ 2 och satte igång och lagade en massa mat. Det blev dubbel sats av den goda bacon- och kycklinggrytan som Katarina lärde mig för ett par veckor sedan när hon var här. Sen tyckte jag att jag förtjänat resten av kvällen i soffan... Jag var helt slut och hade sprängande huvudvärk. Ont i kroppen hade jag också. Men det var otroligt skönt att få så mycket gjort. Vad jag har kvar idag är jakten på baguetter... De har inga fullkornsbaguetterMaxi, så jag får åka någon annanstans. Vet inte om det tillverkas fullkornsbaguetter någonstans, men det brukar ju finnas sådana där mini-baguetter i alla fall (de har inte dem på Maxi). Jag skall också fixa kuvert till de som skall få pengar/presentkort i födelsedagspresent idag.

Lillasyster Åsa och lillebror Jonas och jag hade ett trepartssamtal igår, angående alla presenter idag. En idé var att vi helt skulle slopa födelsedagspresenterna, förutom till barnen samt pappa som fyllt 70. Men jag tycker det är synd och tråkigt att göra det. Vi har ju redan slopat julklapparna, att då också slopa födelsedagspresenterna känns fel. Nu är det tyvärr så att de flesta av oss önskar oss pengar, så tekniskt sett blir det ju en massa kuvert som byter händer... Presentkort är ju roligare då, när pengarna är öronmärkta till något. Jag tycker det är lika roligt att ge som att få presenter...

Frukostdags! Ha en bra söndag!

5 kommentarer:

  1. Hallo igen!

    Skrev i ditt förra blogginlägg alldeles nyss...skriver igen.

    Det skall bli jätteroligt att ses...längtat efter alla.

    Slopa födelsedagspresenter till oss vuxna...över 20 år om det inte jämna födelsedagar tycker jag personligen är helt okej.

    Visst är det roligt att ge...naturligtvis kul att få...men för min del är det att ses och ha trevligt som är det viktigaste.

    Kati

    SvaraRadera
  2. Hoppas ni får en mysig och mumsig dag med era skaldjur.
    Många kramar från mig

    SvaraRadera
  3. Bara man väl kommer över det där första hindret så brukar energin komma, du var verkligen effektiv!

    Hoppas ni får en härlig dag idag!

    Förresten, hur fick du in "din" bild som bakgrund. Jag har bytt mall, men hittar bara de designer som finns, ingenstans där jag kan ladda upp en egen bakgrundsbild!

    SvaraRadera
  4. Hoppas det smakar gott och ni får det bra :) Peppkram

    SvaraRadera
  5. Kati: Vi både sågs och fick/gav födelsedagspresenter igår, mycket trevligt var det! Tack till er alla! Kramar

    Katarina: Det var jättemysigt! Kram

    Emma: Det har du rätt i, annars har min soffa väldigt långa armar som drar ner mig i den bara jag går förbi... Angående bakgrunden så såg mallen ut så, det är inte min bild...

    Jessica: Smakade mums och vi hade det väldigt trevligt!

    SvaraRadera