måndag 16 augusti 2010

Back to "bissniss"

Gomorron! Nu är det dags, nu börjar allvaret. Klockan ringde tidigt, inte alls så kul. Resten är dock kul, skall bli skönt att komma tillbaka.

Igår var det alltså dags för 327-års kalas. Pappa 70, Marita 63, Jag 45, Jonas 43, Kati 43, Johannes 32, Rebecca 20 och Vincent 11. På morgonen tog jag det relativt lugnt bortsett från att jag fick köra ganska långt innan jag hittade mörka baguetter. Fanns ju ingenstans! Hittade dock lant-chiabatta på COOP, det fick duga. Jag blev hämtad vid 14-tiden och så åkte vi ner till scouthuset "Skutan" där vi skulle ha kalaset.

Vi dukade upp all mat inne i "lilla salen" och sen när alla kommit så ställde vi ut det i trädgården.

Här är Marita, pappa, Jonas, Kati, Rebecca och Emma som väntar på eftersläntarna Rolf & Jeanette. Lagom tills de kom så kom också regnet. Först lite dugg, och sen lagom tills vi springande hade flyttat in allt i lilla salen igen så kom ösregnet. Vi hade tur att vi hann flytta in allt, för det var mycket regn som kom!

Johannes "hittade" en kräfta som ägnade sig åt självplågeri och stack sig själv i ögonen...

Marita, pappa & Åsa

Jonas, Jeanette och halva Marita

Kati och Rolf
Halva Rebecca, Emma, Johannes och jag

Det var bara Åsa, Emma, Isac, Jeanette och Rolf som inte firades, så de fick sjunga för oss alla andra :)

Vincent fick Buzz Lightyear av brorsan med familj, det var verkligen uppskattat!

Buzz kunde göra "Moonwalk" och massa andra "tricks"

Tack alla i familjen och Rolf & Jeanette (som också nästan är familj) för en mycket trevlig eftermiddag! Det var lite sorgligt att säga hej då till Rebecca som skall jobba i England i ett år. Men vi får ha kontakt på Facebook, msn och Skype. Det var annat än när jag stack till USA för 21 år sen, då var brev och dyra telefonsamtal (ca 12 kr/min) enda kontaktmöjligheten...

Mätta och glada bröt vi upp på kvällen och jag fick med mig resterande räkor och kräftor hem. Ja, det blev en hel del över, mer än det extra halvkilo jag köpte... Jag skalade räkorna och kräftorna och frös in dem, skall göra någon pastasås av dem. Resten av kvällen, det lilla som var kvar, spenderades i soffan. Jag gick och la mig ganska tidigt så att det skulle bli lite sömn i alla fall innan klockan ringde tidigt idag.

Jag ger mig själv en break och skall inte morronsimma denna veckan. Istället skall jag simma efter jobbet onsdag-fredag, eller i alla fall 2 av de dagarna. I morgon skall jag ju iväg och få min cortisonspruta, tror inte det är så bra att simma direkt efter det innan lokalbedövningen har släppt. Nästa vecka börjar jag med morgonsimning på Åby. Förhoppningsvis har sprutan hjälpt lite så att jag kan promenera lite också. Hoppas, hoppas, hoppas...

Ha en skön måndag! Någon annan som går tillbaka till jobbet idag?

5 kommentarer:

  1. Vilka underbara bilder, ni ser verkligen ut att ha det bra :-) blir väldigt sugen när jag ser dom! Peppkram

    SvaraRadera
  2. Ser gott ut, men ni kan inte var några "storätare" precis om det där räckte! Enda fördelen med räkor och kräftor, man tröttnar långt innan man är mätt när man inte orkar skala längre..

    Hoppas du får en bra första dag på jobbet!

    SvaraRadera
  3. Tack för igår...fina bilder...förstår dock inte vem den tjuriga kärringen är på ett av korten..jag ser ju uttråkad ut...vilket inte alls stämde..jaja.

    Jag själv la inte ut några kort på Marita...hon sa ifrån...man kanske inte skall fråga...bara göra?

    Lycka till på jobbet!

    SvaraRadera
  4. ni ser ut att ha haft det väldigt trevligt!
    Ha det så bra på jobb idag, du har ju längtat efter att komma tillbaka till den normala vardagen igen :)

    kram

    SvaraRadera
  5. Jessica: Vi hade det bra och skaldjuren var väldigt goda! Kram

    Emma: Nej, vi kanske inte är det, men alla blev mätta och belåtna i alla fall. Nej, man tröttnar inte på att skala, man äter tills man är mätt :)

    Kati: Du la ju själv upp ett kort på en annan kärring (mig). Frågade aldrig Marita, hon har varit med förr och inte protesterat så högljutt. Familjen får helt enkelt finna sig i att figurera på bloggen... Krams

    Katarina: Det var skönt med fasta mattider igen, så mycket enklare!! Kram

    SvaraRadera