måndag 23 augusti 2010

Morronexperiment

Gomorron! Klockan är 5.20 och det känns lite mysko att sitta här i baddräkt. Japp, ni läste rätt :) Kl 6.15 sticker jag hemifrån för att simma, och för att spara tid har jag redan baddräkten på mig när jag kommer dit. Det blir lite stressigt nu på morgonen, innan dess skall bloggen skrivas, allt packas, frukost och mellanmål göras i ordning och packas ner, Cornelia skall ha mat. Men det skall nog gå. Tar med mig en liter yoghurt samt en burk med lågkalori äppelmos till jobbet och ställer där, så kan jag äta frukost när jag kommer dit. Det var länge sedan jag morronsimmade före jobbet, men jag har för mig att jag kan simma i exakt 25 minuter, alltså gå upp 6.55 för att sen hinna duscha och byta om och köra moppen till jobbet och vara där 7.30. Får se om jag mindes rätt :)

Igår var det en mycket skön dag. Först hade jag min slöstund i soffan som jag älskar på helgerna. Klädde inte på mig förrän vid 10-tiden. Då gick jag ut för att gå den långa rundan, men plötsligt befann jag mig istället i Änggårdsbergen :) Tog den korta rundan där och kom hem 65 minuter senare. Å vad skönt det var! Hade lite ont, men inte så mycket. Det var väldigt lerigt, så mina nya fina vit-röda skor blev alldeles smutsiga. Det var bara att tvätta dem under vattenkranen. Hoppas de är torra nu på morgonen (stoppade dem fulla med tidningspapper igår), annars får jag gå till jobbet med höstskorna idag. Förresten så slutade gårddagen med att jag gått ca 13.000 steg igår, det var väldigt länge sedan det var så "höga" siffror! Härligt!

När jag kommit hem sken solen, så jag flyttade ut mig och datorn till altanen och satt där och åt lunch. Ett par timmar med korsord blev det. Pappa skulle komma vid 17-tiden och hämta deras post, så jag kom på att jag skulle passa på att storhandla. Vi bestämde att han skulle komma och hämta mig på Maxi 16.45. Jag hade fått en rabattkupong från Maxi; handla för 1.000 kr och få 100 kr i rabatt. Passade på att handla en hel del, så jag kom en bit över 1.000 kr. Skönt att få det hemkört.

Nu är det bara en sak jag undrar över: kommer jag att klara att simma på fastande mage och inte äta frukost förrän 7.30? Tar med mig en Allevo bar för säkerhets skull. Det är faktiskt en av de stora skillnaderna mellan före och efter operationen: att jag har mycket mindre tid på mig att äta när jag blivit hungrig. Förut kunde jag ju gå här hemma och dra på helgmornarna och inte äta frukost förrän riktigt sent, men nu är det så att jag bara har ca 30 min på mig från det att jag blir hungrig tills jag börjar må fysiskt dåligt av att inte äta. Illamående, skakningar, sprängande huvudvärk. Jag måste lyssna på kroppen på ett helt annat sätt. Äter jag var tredje timme som jag brukar så hamnar jag aldrig i den sitsen, men jag vet som sagt inte vad som händer när jag nu skall anstränga mig lite på fastande mage.

Grattis en gång till till Emma som vann halsbandet igår! Jag pratade med Malin och jag får halsbandet i morgon, hon är mammaledig på måndagar. Malin kommer också i dagarna att uppdatera sin blogg med nya hals- och armband, så ni som inte vann kan köpa det direkt från henne om intresse finns.

Dags att sätta sprutt. Ha en jätteskön måndag!!

5 kommentarer:

 1. Låter toppen att simma så på morgonen, funkar ju inte för mig. Finns inget ställe som är öppet så tidigt som jag går upp o det är för kallt i vår pool....

  Ha en fin dag och fortsätt lyssna på din kropp!

  kram

  SvaraRadera
 2. Jag är också en sån där drygoätare. Jag kan vänta med att äta frukost i flera timmar, även om magen knorrar och jag är hungrig. Många gånger kan ju t o m det hungriga gå över då.. dum som man är!

  Jag var lite nyfiken på hur just det (kanske) kommer att bli när jag har opererat mig, så berätta gärna hur det funkade idag med att dra ut på ätandet.

  Jag läser ofta din blogg förresten.. kul! :)

  SvaraRadera
 3. Man undrar om du börjar utveckla simhud mellan tårna... men redig är du svägerskan min... resultaten lär inte vänta!

  Ha det riktigt bra!

  Kati

  SvaraRadera
 4. Jag säger som Soulsister: Lyssna på din kropp. Om den mår bra så mår du bra. Det brukar ju hänga ihop...liksom... Själv tänkte jag börja träna på gymet på morgonen innan frukost sen till hösten, får väl se hur det går. Som sagt det gäller att lyssna till kroppen... Kramen scrapmoster

  SvaraRadera
 5. Katarina: Hehe, skulle varit kul att se dig i -20°C slå hål på isen i er pool... Lugnt och tyst är det inte i poolen även om det är så tidigt, för MASS (simklubben) tränar ännu tidigare. Men skönt är det! Kram

  M: Skrev lite på din blogg, men som jag skrev i inlägget så måste jag äta inom en halvtimme av de 3 timmarna, annars mår jag fysiskt dåligt. Jag måste hela tiden veta var jag skall få mitt nästa mål från, det går inte att springa omkring och leta efter något att äta. Måste veta.

  Kati: Nope, ingen simhud än, men det skulle inte varit dumt! Kram

  Inger: Jag tror det är extra effektivt att träna på morgonen, och den goa känslan sitter i hela dagen. Synd bara att det blir så stressigt. Tänk om de öppnat kl 6 eller om jag börjat kl 8 istället, bara en halvtimme mer hade gjort susen!

  SvaraRadera