onsdag 22 september 2010

Jag vill bli frisk nu!

Gomorron! Fortfarande hemma sjuk, jag är trött på detta nu! Jag vill gå till jobbet! Jag blir så uttråkad av att vara hemma sjuk. Inte orkar man göra något heller. Jag har sett så mycket på TV att till och med jag är nöjd, jag som är en riktig TV-junkie. I natt vaknade jag 6-7 gånger av att jag hostade, det var som om en liten bit av halsen var torrare än Sahara och jag bara hostade och hostade. Vet inte hur många gånger Cornelia flög upp ur sängen, jag gav väl nästan den stackars katten en infarkt...

Gårdagen var ju trots allt en glädjedag. När jag hade gått ut och hämtat posten och såg ett kuvert från Försäkringskassan i Visby, som dessutom hade en blå Prioritaire-lapp, började händerna skaka. Ringde mamma för att få stöd när jag öppnade, men hon hade givetvis tagit en promenad med Pixie med mobilen hemma. Jag fick helt enkelt öppna kuvertet själv. Usch vad nervös jag var! Sen var jag bara glad. Jag fick alltså ersättning för alla mina utlägg förutom 480 kr som var egenvårdsavgifter om jag hade fått operationen hemma. Jag får låna lite från pappa och ta alla mina sparpengar, men så fort pengarna kommer in på kontot så löser jag hela lånet. Jag har i dagsläget exakt 145.000 kr kvar att betala. Bad mitt mattesnille till bloggvän Emma om hjälp igår om att uppskatta hur mycket ränteutgifter jag sparar på att lösa lånet nu istället för att betala i 9 år och 8 månader till, och hon uppskattade det till 28.000 kr ungefär. Det finns ju mycket roligare saker man kan göra för de pengarna!

När de på Fecit hjälpte mig att göra ansökningen så sa de att det skulle ta ca 3-6 månader från det att FK fick ansökan till jag fick besked. Jag har papper från FK om att de mottagit min ansökan den 12 juli, så det var bara drygt 2 månader som det tog. Snabbt!!

Annars hände ingenting här igår. Klädde inte ens på mig. Jo förresten, vid lunch fick jag besök av 2 kollegor som kom och lämnade lite jobb, så jag arbetade 2 h på eftermiddagen. Sen var jag helt slut och fick vila lite igen. Jag har lite kvar att göra idag, men de kanske kommer med mer. Det är fördelen med att bo bara 10 minuters promenad från jobbet. Det är alltid jobbigt när jag är sjuk och hemma eftersom jag förutom att vara sjuk har dåligt samvete för att jag är hemma. Det är ingen annan som kan göra mitt jobb när jag inte är där, så detta att jag kan göra det mest akuta hemifrån (om jag orkar) är jätteskönt. Då försvinner det mesta av det dåliga samvetet :)

Stegtävlingen som drog igång i måndags har ju inte fått någon bra start för mig... Jag hade ju ingen chans redan innan och att då börja med ett antal dagar med bara några få steg är ju inte så bra. Men det får gå som det går, det är inte så mycket jag kan göra åt saken.

Nu skall jag se om jag mår lite bättre efter en dusch, det brukar man ju göra. Sen skall jag vila lite till, det blev inte så mycket sömn i natt. Ha en skön onsdag!!

7 kommentarer:

 1. Grattis till pengarna!
  Va roligt :-)

  Krya på dej!

  /Kram Lena S

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas att du snart frisknar till! Jag håller med dig, det är jobbigt att vara sjuk och ligga hemma. Själv går jag in på min tredje vecka som förkyld nu. Krya på dig! kram Jennie

  SvaraRadera
 3. Grattis igen till FK's härliga beslut!

  Inte alls kul att va sjuk ju :( Se nu till att bli frisk o förbli frisk!
  Själv ska jag till Ullared imorgon.

  kram

  SvaraRadera
 4. Suck ja att var sjuk é inget kul. Desstomer roligt med pengarna. Jag trodde inte amn hade en chans där att få ersättning så det var ju toppen.

  Kramen i

  SvaraRadera
 5. trist att vara sjuk :( krya på dig!

  SvaraRadera
 6. Lena: TACK!! Det har varit lite oroligt, men nu är jag lugn :) Kram

  Jennie: Det är så förbannat TRÅKIGT! Inte för att jag brukar säga nej till en dag eller två i soffan, men nu får det vara nog! Kram

  Katarina: Å vad roligt att åka till Ullared! Skulle också vilja åka dit, men det får vänta lite tills det blir mer kris på klädfronten. Kram

  Inger: Trodde inte jag skulle få några pengar heller... är så glad! Kram

  Sandra & Suzan: Tack. Vilar vidare.

  SvaraRadera