onsdag 13 oktober 2010

Står still

Gomorron. Lika trött idag. Känns som om jag skulle behöva sova en vecka eller nått... Somnade vid 22 igår, i soffan... Vaknade kl 1 och gick och la mig i sängen, men somnade ganska fort. Hade jag tänkt innan jag gick och la mig så hade jag ställt fram klockan en timme, men det gjorde jag alltså inte. Det är ingen idé att göra det när jag väl blivit väckt av den, då blir det nästan bara värre.

Vägde mig i morse för att kolla var jag står, och jag står still. Gillar det inte alls. När kommer det omtalade raset? Jag tror att det tåget redan har gått för min del, att det är så här det kommer att vara. OK, jag VET att det är bra att gå ner långsamt, men nån jäkla måtta på långsamhet får det vara! Jag vet i ärlighetens namn inte vad jag skall göra annorlunda. Jag kan inte träna mer, för det klarar inte kroppen. Så mycket som jag har tränat de senaste 8 dagarna är rekord för mig. Jag måste faktiskt säga att jag får bättre resultat när jag inte tränar, men å andra sidan mår jag så mycket bättre av simningen och våtvästen. Jag får försöka dra ner på kolhydraterna ännu mer. Äter lite fullkornsflingor i morgonyoghurten (ca 15 g). Sen till lunch och middag har jag oftast lite fullkornspasta, ungefär en halv näve. Till mellanmålet på förmiddagen (matkvarg med nötter och lite fun light) har jag ca 10 g hasselnötter. Mellanmålet på eftermiddagen är en knäckemacka med pålägg. Är detta för mycket kolhydrater? Ja, som ni har förstått så är jag frustrerad, men det är ju ingen nyhet... Nu behöver jag lite pepp och idéer :)

Igår efter jobbet så åkte jag för att försöka hitta ett par knälånga tights/cykelbyxor (se gårdagens inlägg). Att det skall vara så svårt? Var på Stadium XXL och Intersport, och sen även inne på Maxi. I sportaffärerna hittade jag visserligen bra tights, men för det första så kostade de 300-500 kr, något jag inte är villig att lägga på ett par tights som a) kanske inte funkar med kloret och b) förhoppningsvis blir för stora snart. Sen tyckte sportaffärerna att man inte behövde ha större än storlek 40 heller, så även om jag hade varit beredd att lägga de pengarna så hade storlekarna inte passat. Hittade ett par perfekta inne på Maxi, kostade bara 99 kr, men de fanns bara kvar i storlek XS. De hade hellånga i rätt storlek för 129 kr, men då får jag sy upp dem och det är inte lätt. Kollade även på ellos.se när jag kom hem, men de hade bara hellånga. Det är ju inte säsong för korta tights nu. Någon som har en bra idé på vart jag kan leta?

Resten av kvällen tog jag det bara lugnt, och njöt av att ha en ledig kväll. Måndag, onsdag och torsdag är jag ju inte hemma (våtväst och kör) så tisdagskvällarna är då extra heliga. Tyvärr har jag nästan alltid ärenden att göra direkt efter jobbet så kvällen blir inte så lång.

I söndags kväll la jag upp 10 auktioner på Tradera. Tyvärr går de inte så bra. 7 av dem är utan bud och 3 av dem ligger på 1 kr. Håller tummarna att något händer innan söndag!

Ikväll blir det våtväst igen. Undrar med vilken instruktör? Hoppas det blir samma som i måndags, men det är väl inte troligt, de brukar rotera. Önskar er alla en skön onsdag, själv skulle jag vilja stanna hemma och sova idag, men det funkar ju inte... Slängde just ett öga på termometern... -1°C. VILL INTE!!

5 kommentarer:

  1. I Malmö är det också minusgrader. Har varit ute o powerwalkat o det va kallt om näsan kan du tro....

    Lena, mät dina framgångar i hur du mår och inte vad vågen väger. Jag vet alltför väl vad frustration kring siffror innebär, jag har ju stått still i månader. Så är det....kroppen vill ju inte alltid vad huvet säger till den!

    Du kämpar på jättebra så fortsätt med det så tar vi båda det sakta men säkert. KRAM

    SvaraRadera
  2. Hej svägerskan!

    Det här med hur kosten skall vara när man genomgått en gastric-bypass... kan jag inte ge några råd i... tyvärr.

    Men Lena tänk efter nu... hur otålig du än är.... 20 kg sedan i våras... that´s fantastic!!!

    Ge inte upp... kämpa på... skit i vågen.... fortsätter du som du gör... blir det absolut inte sämre... bara.. bara bättre!!

    Lena du "bestiger Mount Everest" precis börjat vandra uppför... ibland tappar man andan... och behöver lite syrgas...

    Min syrgas till dig är = 1. Du är ett föredöme för andra och 2. Ge inte upp 3. Samt kärlek från mig och min familj.

    Kati

    SvaraRadera
  3. Jag säger som Soulsister. Mät dig istället för att väga dig. Man kan så lätt stirra sig blind på vågen och när den inte visar ner så blir man bara lessen till slut. Det sätter sig i huvét, så mät dig istället och försök att inte väga dig så ofta. Kanske varannan vecka räcker. Men vad du än gör så ge inte upp. Du är ju jätteduktig och -20 kg sen i våras är minsann inte fy skam. Det är ju jättebra!!! Fantastiskt.

    Ha en bra torsdag!!
    Kramen i

    SvaraRadera
  4. Såg att Lidl ska ha några erbjudanden med träningsaker f.o.m. i morgon och de har bl.a capribyxor http://www.lidl.se/cps/rde/xchg/SID-4E605EB6-AA54EDB5/lidl_se/hs.xsl/index_12398.htm
    och så finns det ett par träningsshorts för herr som kanske kan vara nåt? Priset är ju bra iaf:)

    Jag förstår din frustration angående att raset inte kommer, passa på och fråga din dietist om sötningsmedel som finns i tex funlight kan påverka. Sötningsmedel sätter igång dopaminprocessen på samma sätt i hjärnan likadant som socker, så det kan spela en spratt i bland.

    Men jag håller med de andra att 20 kg är väl inte fy skam!

    Förresten funkade det bra som den var tänkt med medicinboxen och gillade fröken katt gräset?

    Jag läser din blogg varje dag, men är dålig på att kommentera, så jag har glömt att fråga tidigare...

    SvaraRadera
  5. Katarina: Jag VET... :) Men ibland blir jag bara så frustrerad och måste skriva av mig :) Tyvärr händer det inget med måttbandet heller, men det kommer väl. Kram

    Kati: Eftersom jag inte har någon som jag pratar med, en dietist eller läkare som vet vad det handlar om, så är jag så osäker på om jag gör rätt eller ej. Därför blir jag frustrerad. Men eftersom ingen annan GBP-opererad reagerar när jag räknar upp vad jag äter så gör jag väl inte helt fel i alla fall. Bra att få det bekräftat! Tack för syrgasen!! Kram å kärlek till er med!

    Inger: Händer inget med måtten och ge upp kan jag inte eftersom jag inte går på någon diet :) Kram

    Norea: Tack så mycket för Lidl-tipset, skall verkligen kolla in det. Tyvärr har jag ingen dietist i ordets rätta bemärkelse, endast en distriktssköterska som jag pratar med någon gång ibland. Har inget möte inbokat med henne. Sötningsmedlet gör väl inget i sig men kan sätta igång så att man blir mer sötsugen, och det känner jag inte av. Äter inga sötsaker, har inte rört godis, vanlig glass, bullar eller kakor sedan före jag började med pulver i maj.
    Dosetten funkar perfekt när jag t.ex. tar med mig mina morronpiller på dagar som denna när jag skall iväg och simma, men jag kan inte lägga ner den i väskan utan någon plastpåse runt, för då öppnar sig locken. Men lägger jag den i jeansfickan funkar den bra. Har en i necessären i väskan också med lite extrapiller, funkar bra. Måste dock erkänna att jag inte har planterat gräset till Corny än, det har inte blivit av... Skall göra det i helgen, men jag måste köpa jord först och det är därför det inte blivit av. Tack ändå för att du tänkte på den lilla råttan :) Kram!

    SvaraRadera