lördag 30 oktober 2010

Uppe tidigt

Gomorron. Uppe tidigt denna lördagsmorgon, eller skall vi säga sent? Det var ju givet att jag skulle somna på soffan igår kväll, efter bara 4,5 h sömn natten innan... Somnade väl strax före 21 och vaknade vid 2.30. Sen dess har jag varit uppe, men det är strax dags att gå och lägga sig igen. Cornelia har försökt få mig att inse att sängen väntar, hon har stått här och jamat ett bra tag, fast nu har hon gett upp. Älskar att vara uppe när det är alldeles tyst i grannskapet och mörkt ute.

Innan jag somnade igår såg jag delar av Rosa Bandet galan igen, jag hade spelat in det. Det var kul att se vad ni andra såg på TV. Vi satt ju bra till, men det var ändå långt bort och man kunde inte se folks ansikten. På tal om Rosa Bandet galan så tycker jag att ni skall gå in och rösta på Linda som Årets Hjältemama 2010. Det var ju henne vi satt bredvid på galan, och det är klart att jag har lagt min röst på henne!

Jag behöver tips. Jag har börjat använda mitt arbetsrum mycket mer på sista tiden, och ännu mer kommer det att bli när skärmen jag beställde i förra veckan kommer. Jag sitter mycket bättre här och när jag sen får en större skärm (22" istället för 15" som den bärbara har) kommer jag ju att se mycket bättre :) MEN precis rakt framför mig är det ett fönster. Utanför fönstret har jag en liten träaltan och sen häcken. Nu finns inga löv på häcken vilket innebär att det är insyn rakt in. Jag sitter ofta här i morgonrock och vill inte synas så bra. Samtidigt vill jag inte sätta upp plastfilm (som gör glaset frostat) för då kan inte Cornelia titta ut. Hon gillar att sitta på fönsterbrädet och spana på folk. Jag skulle behöva tips på nån typ av skärm eller annat som jag kan flytta när jag inte sitter här, eller dra isär. Att sätta upp cafégardiner är ingen bra lösning, dels måste jag då borra i den stenhårda väggen och dels behöver jag köpa nya gardiner och det vill jag inte. Tänker mig någon typ av fönsterluckor som man har stående på fönsterbrädan. Idéer någon?

När jag ändå håller på kan jag fråga om tips för min systers räkning. Hur skulle ni göra om ni hade lagt upp ett par kängor på Tradera, angett en storlek och sedan insett att det inte alls är den storleken som kängorna har? Hon har 38, och kängorna passar henne, men det står faktiskt 37 i dem. Skall man meddela den som leder och skriva in något i auktionen om att storleken är fel, eller hur gör man? Auktionen går ut på söndag.

Denna helg, som faktiskt innehåller en hel timme mer än vanliga helger (vintertid i morgon), är som vanligt nästan utan planer. Jag behöver laga lite mat som inte är baserad på kyckling, så jag får lite variation. Handla och städa lite behöver jag också. Hämta paket på posten. Inget avancerat alltså. Precis som jag vill ha det. Jobbet är stressande nu och jag är mentalt slut varje dag jag kommer hem, så sådana här helger är precis vad jag behöver och vill ha. Chansen att koppla av och ladda batterierna. Eremit som jag är så ser jag väldigt sällan folk på helgerna, mer än de jag möter när jag promenerar eller handlar, men det räknas ju inte. Får nog av "socialisering" på veckorna :)

OJ! Det är ju lördag idag! Det har jag helt glömt av, jag skulle ju väga mig... Jag har redan ätit frukost. Oops. Jag kanske skall frångå min veckovägning och helt hoppa över det denna veckan? Eller också väger jag mig i morgon bitti. Vi får se.

Är det idag som det är Halloween? Ungar som ringer på här lär inte få någonting. Egentligen skulle man hitta på något att skrämma dem med, så att när de säger "trick or treat" så får de ett "trick" istället för en "treat". De har de nog inte räknat med... Brukar faktiskt inte öppna dörren när det ringer på när det är mörkt ute, för jag har inget sånt där öga i dörren. Tycker det är lite läskigt när jag inte vet vem det är, det är aldrig någon som kommer utan att jag vet om det i förhand. Jo, grannen Mary ringer på ibland för att kolla hur det är eller fråga något, men det är allt.

Nu skall jag lösa lite mer korsord (ja, det är sånt jag sysslar med mitt i natten, jag är inte klok och jag vet det) innan jag går och ansluter mig till Cornelia i sängen. Ha en bra lördag!!

6 kommentarer:

  1. Trick or treat!

    Gör som din bror...

    Det ringer på dörren... barn... godis eller bus säger de..

    Vad händer...hmmm... godis säger han och tar deras godispåse och stänger dörren.

    Tittar ut genom dörrögat... förvirrade står de utanför... 5 sekunder och de får tillbaka sin godispåse.

    Snacka om bus eller godis!

    Ett gott skratt... för oss i allafall... vinst nummer två... löpeld i grannskapet... vi har sluppit dessa påringningar sedan dess...

    The winner takes it all! Trick from us...

    SvaraRadera
  2. Jag tycker du ska väga dig imorgon, längesen man såg din vikt mask där uppe ändra siffror, vore kul att se vad som hänt :D

    SvaraRadera
  3. Det är Halloween den 31/10 (imorgon) oavsett vilken dag det infaller på, men de flesta ungar springer väl runt ikväll, det är enklast så.

    Vi har plisségardiner hos oss som går att dra både uppår och neråt. Väldigt praktiskt om man ibland vill ha insynsskydd på nedre delen av fönstret. De kostar ca 1100 kr styck men är väl värt pengarna.

    SvaraRadera
  4. Det är Halloween den 31/10 (imorgon) oavsett vilken dag det infaller på, men de flesta ungar springer väl runt ikväll, det är enklast så.

    Vi har plisségardiner hos oss som går att dra både uppår och neråt. Väldigt praktiskt om man ibland vill ha insynsskydd på nedre delen av fönstret. De kostar ca 1100 kr styck men är väl värt pengarna.

    SvaraRadera
  5. Tradera= gör ett x-tra tillägg där det står hur stora de är i cm och att det står 37 i dem, men att det passar 38. Och att om de ångrat sig som bjudit då får hon väl sätta upp auktionen på nytt.

    Ärlighet varar längst, annars kan hon få negativt omdöme av den som köper.

    SvaraRadera
  6. Hej hej! Nu har jag hittat till din fina blogg! :-) Vad roligt det var att ses på galan i torsdags kväll. Du verkar vara en riktigt härlig och go person. Vilket sammanträffande att vi hade platserna bredvid varandra!

    Vad DUKTIG du är som gått ner så mycket i vikt!! Hejja hejja!!

    Kram Linda

    SvaraRadera