fredag 26 november 2010

Äntligen fredag

Gomorron, Vaknade kl 4 på soffan... Det är väl ingen som är förvånad? Igår var jag bra trött hela dagen och gick faktiskt hem i tid, så det blev "bara" 1,5 h övertid före jobbet. Skönt att det äntligen är fredag! Somnade nog strax efter 21 igår kväll, så jag har fått min sömn i alla fall. Fast TV:n stod på, jag har tydligen inga problem att sova med ljud :) Cornelia låg brevid på en filt nära elementet och hade det bra, annars brukar ju hon göra sin plikt och väcka mig. Har ett svagt minne av att hon försökte men inte lyckades...

En timme eller så innan vi skulle gå hem igår frågade jag kollegan I-M om erbjudandet om skjuts hem med båten fortfarande gällde. Ja visst, sa hon, jag kan köra dig hem innan jag åker till Maxi. Jag svarade att jag gärna följde med till Maxi, så så blev det. Snabbt fick jag fundera ut en inköpslista. Det blir matlagningshelg denna helgen, har massa färsrätter kvar i frysen men är helt tom på kycklingrätter. Så ingredienser till 2 st storkok inhandlades. Passade på att bunkra massa konserver nu när jag fick åka bil ända fram till dörren. Skönt att slippa släpa dem i "dramaten".

På Maxi hände något kul... Jag har ju funderat på om jag vågar prova glögg i år. Detta pga allt socker som är i. Enda gången jag har ätit något med socker sedan operationen reagerade jag ju väldigt kraftigt och hade den värsta dumpningen någonsin. Jag tror säkert att det skulle gå bättre nu, det var ju ganska tidigt jag provade (yoghurtklätt russin) men det fungerar alldeles utmärkt som avskräckande exempel och jag har inte ätit godis, kakor, bullar eller glass sedan i maj. Så vill jag ha det. Men som sagt, lite glögg i jul hade ju inte varit fel. När jag var på Maxi hade de provsmakning av Blossas's Apelsinglögg och Lingonglögg. 2,2 volym% var de på. Nu hör det till saken att jag nästan inte druckit någon alkohol alls de senaste 10-12 åren. Jag slutade med det då jag kände att jag hade väldigt svårt att säga stopp, och alltid blev så dålig efteråt. De få gångerna jag har druckit något glas vin sedan dess har jag varit väldigt känslig. Men igår var alkoholen ingenting jag oroade mig för, trots att jag vet att många opererade reagerar fort då de dricker, det var sockret jag ville kolla.

Glöggen (smakade ca 1,5 cm lingonglögg i en liten plastmugg) var mycket god och inte alls söt. Men kaboom! Den lilla alkoholen gick rakt upp i skallen! Ha! Jag hade riktigt kul där jag lullade omkring på Maxi och ringde I-M och sa att om hon inte hittade mig när det var dags för oss att gå till kassorna kunde hon ju alltid kolla i något hörn... Snacka om att vara billig i drift! Eftersom jag redan är van vid att inte dricka så gör det mig inte så mycket att jag numera är ännu mera känslig, fast lite glögg hade ju varit kul att kunna få i sig. Men nu vet jag att jag skall hoppa över glöggen på julbordet med jobbet nästa fredag :)

Väl hemma med alla mina kassar ställde jag båten på plats i fönstret. Se vad fint det blev:

Den passar ju precis där!! Den uppmärksamme kan se att nere i vänstra hörnet skymtar 2 st Bingolottos julkalendrar som jag köpt av en kollegas son. Tänkte jag kunde vinna en miljon eller så, jag verkar ju ha turen med mig...

Syrran och jag hade ju tänkt gå på restaurang på lördag, för att utnyttja vinsten jag fick i Let's Deals Facebooktävling häromveckan. Det var 250 kr på restaurang På Hörnet. Mailade dem i onsdags för att kolla lite med menyn, Åsa tål varken laktos eller mjölkprotein. Fick igår reda på att den enda tiden de hade för oss var kl 22 på lördag kväll. Nej tack sa både Åsa och jag. Presentkortet går ut på tisdag, så vi har nu bokat bord kl 18 på tisdag kväll istället. Vem 17 har lust att gå på restaurang i stan kl 22 en lördagkväll? Inte om man inte skall festa, och det skall ju inte vi, vi skall bara sitta ner en stund och tjöta och äta lite smårätter.

Klockan är 5.02 och här sitter jag och är nyduschad. Hade egentligen tänkt att "festa till det" och gå till jobbet i normal tid idag, men nu kan jag ju lika gärna gå in och börja kl 6 när jag ändå är uppe och vaken. Hoppas ni får en skön fredag i kylan, idag är det kallt ute. -8°C står min termometer på.

6 kommentarer:

 1. Vad blir det för kycklingrätter då?
  Det finns faktiskt alkoholfri glögg, så ge inte upp :) och det finns den som inte är proppad med socker....så du kanske ska testa en gång till?

  Ha en fin dag
  kramisar

  SvaraRadera
 2. Hahha inte dåligt att få sig ett billigt rus på provsmakningen på MAXI!

  SvaraRadera
 3. hahaha, ja det där med glögg är farligt....

  Och jag håller med dig, vem vill gå ut å äta 22.00 ihop med alla de andra störande momenten som finns då.. nä hoppas ni får trevligt på tisdag!

  Kramen i

  SvaraRadera
 4. Hoppsan! Jag har gjort avsteg från mina nya rutiner....

  Jag läser ju numera alltid din blogg, varje dag...så igår... glömde.. sorry... oops.. vad hände?

  Får skylla på att jag var dödstrött igår... handledde i åtta timmar igår... nu "sitter" verksamhetens arbete för hela 2011.

  En trevlig helg öskar jag dig!

  SvaraRadera
 5. Katarina: Har du något tips på alkoholfri glögg som inte är proppad med socker, så dela gärna med dig! Kram

  Sandra: Nej, jag är väldigt billig i drift nu för tiden :)

  Inger: Hoppas jag med. Både Åsa och jag sa med en gång NEJ när det handlade om kl 22... jag sover nog då :) Kram

  Kati: Jag ligger ohjälpligt efter i bloggläsande/kommenterande. Har över 150 olästa blogginlägg på min lista... Kram

  SvaraRadera
 6. Hahahaha, det är inte alla förunnat att gå igång på den "stora" mängden glögg ;). Jag har inte vågat testa ännu, får se hur det blir med det.
  Kram

  SvaraRadera