lördag 13 november 2010

En velig kväll

Gomorron. Sitter här i arbetsrummet med min nya skärm. Ja, ni läste rätt, jag har äntligen en extern skärm till min bärbara dator! Men det var lätt att hålla mig för skratt igår, allt gick fel... Det började med att jag gick till MediaMarkt direkt efter jobbet för att kolla in deras sortiment. Det är så himla irriterande att man inte kan kolla in det på nätet, utan måste gå dit för att se vad de har. Nu har jag ju väldigt nära, bara 5 min promenad från jobbet och 15 min hemifrån, men ändå. Jag gillar att sitta hemma i lugn och ro och forska på det jag skall handla, jämföra mellan olika siter och kolla recensioner osv.

När jag kom dit hittade jag direkt en storasyster till den skärm jag hade beställt på dustinhome, en 24" skärm från BENQ för 1.790 kr. Det viktigaste kravet jag hade var att den skulle gå att anslutas via HDMI istället för VGA. Sen var det bra om den hade inbyggda högtalare också. Denna hade HDMI men inga högtalare. Priset var dock väldigt bra för den storleken, så efter lite funderingar så slog jag till. Den låg paketerad så bra att jag skulle kunna bära den hem, med lite ansträngning. Betalade och gick iväg, och det blev ganska snart tungt för min stackars axel, men jag kämpade vidare.

Det första jag gjorde när jag kom hem var att gå in på dustinhome och avbeställa skärmen jag hade beställt där. När jag såg att det gick bra så kunde jag packa upp den nya. Sagt och gjort, packade upp allt, men lät alla plastfilmer sitta kvar. Skulle ansluta den och upptäckte att det inte alls var någon HDMI-koppling. Men va fan! Det stod ju klart och tydligt på skylten framför den i affären att det skulle vara en sådan koppling. Ringde dem och frågade vad katten de sysslade med. Nämenojdå, vi har visst skrivit fel. Jaha, vad gör jag nu då? Jag kände ju inte direkt för att släpa tillbaka den för att sen släpa hem en annan skärm. Du kan ju köpa en HDMI/DVI-adapter för 199 kr, det skulle ju lösa problemet, sa tjejen i luren. Nä, inte köpa, sa jag, den får ni allt bjuda på efter eran miss. Vänta lite till i luren och sen var det OK, bara jag kom in och pratade med en Per. Tog moppen dit och pratade med Per och efter diverse omskrivningar av kvittot kunde jag gå ut ur kassan med min adapter.

Sen när jag kom hem så kunde jag knappt hålla mig för skratt. Inte katten var det någon DVI-kabel med i skärmpaketet! Bara en gammal hederlig VGA-kabel. A men va fan... jag trodde ju i min enfald att när jag blir "erbjuden" en adapter så skulle det finnas en sladd med. HDMI-sladd hade jag redan sedan tidigare, men ingen DVI-sladd... Så nu är den inkopplad med vanlig VGA och jag har en HDMI-sladd och en adapter över... Jippe. Men skärmen är fin :)

Här är en bild på hur min blogg ser ut på den nya skärmen. När jag tittar på den i den bärbara datorn ser jag ingenting nedanför den nedersta tickern, skärmen slutar där. Ni kan också se raderna av ikoner på vänstersidan, de är precis i nederkant av skärmen när jag tittar på den bärbara. Det var lite knepigt att få datorn att fatta att jag hade 2 skärmar. Först var det samma upplösning på båda, och det blev helt galet. Sen trodde datorn att skärmarna skulle stå bredvid varandra, så musen kunde vandra mellan fönstren. Men jag hittade Windows Mobilitetscenter och kunde där ställa in att jag ville ansluta en extern skärm, så nu funkar allt perfekt. Skall bara fixa lite till med alla sladdar så att de inte dräller så...

Idag skall jag njuta av min nya skärm samt koppla in skrivaren som kom i torsdags. Inga som helst planer på hela helgen, känner att jag verkligen behöver slappa och ladda batterierna. Jag jobbade över 8,5 h i veckan som gick, så det var en extra arbetsdag där. Jag skall också spela lite spel som har varit svåra att spela på den lilla skärmen.

Hur gick det med vågen idag då? DEN RÖRDE SIG! Fast bara 2 hg, men ändå! Första gången på 3 veckor som det var lite action :) Igår sneglade jag på mina vår- och höstjackor som, när jag köpte dem efter Xtravagazanedgången, knappt gick att knäppa. Ännu går de inte att knäppa, men med den här takten så finns det ju hopp om att de är lagom när våren kommer. Alltid något att glädjas åt. Fördelen med att det går så här långsamt är ju att jag slipper köpa nya kläder stup i kvarten. Man måste se det "braiga" i det hela!!

Förresten så ringde städerskan igår och ville komma på inspektion på lunchen. Jag hade (då) ingenting planerat, men sa ändå att det inte gick för jag hade planer. Jag sa till henne att hon skulle ju ha ringt i tisdags så givetvis hade jag inte väntat mig att hon bara skulle vilja komma... Så nu kommer hon på måndag istället så får vi se om det blir ett bra möte. Tydligen är det inte hon som kommer att städa, för hon sa att hennes tjejer är i mitt område ojämna veckor, och de kanske är lite mer pålitliga... För det priset hon tar så vill jag verkligen försöka.

Nu skall jag njuta av min nya fina stora skärm. Enda nackdelen med den är ju som sagt att den saknar högtalare, så allt ljud kommer inifrån den stängda datorn. Men det löser jag lätt genom att ansluta ett par hörlurar om jag vill se på film eller något annat med ljud.

Ha en bra lördag i regnet!!

6 kommentarer:

 1. Skönt att få en skärm så du ser något :). Men så irriterande när inget stämmer när man packar upp. O de är ju hopplösa att ha att göra med när det gäller sånt där, en del kedjor. Har varit i stort krig med SIBA o det gjorde mig nästan gråhårig. Fantastiskt att du fick tag på dem per telefon.
  Det där med att koppla ihop två skärmar är ju inte alltid så enkelt som man kan tro. Har bråkat med det också lite o med projektor tillkopplad. Morr kan man säga då ibland.
  Håller tummarna för att det kommer funka med din städerska. För det låter som du behöver det. Alltså för att få livet att bli lättare :).
  Ha en lugn o skön lördag :).
  Kram

  SvaraRadera
 2. Grattis till ny skärm. Ha en fin lördag du med. Kram

  SvaraRadera
 3. Va skönt att du kan se bättre med denna skärmen, även om det inte blev på det sättet du tänkt från början.

  Jag är äntligen hemma igen, sååå skönt!
  Hoppas du får en härlig helg

  kram

  SvaraRadera
 4. Hej på dig denna lördag morgon!

  Kul med din nya skärm...allt det här tekniksnacket hänger jag inte med på... men inser att du haft en pers... skönt att det är över.

  Kul att det rörde sig på vågen!

  Kati

  SvaraRadera
 5. Hej på dig denna regninga Lördag!

  Det är mört o murrigt, blä.
  Alltså det här med tekninken osv är inte min kopp of the if you know what I mean. :)
  Ja avskyr tekniken o kablar. Ja tappar bara tålamodet. Men visste e det kanoners me nya grejjer o så. :)

  KRAM o ha en fortsatt fin Lördag/helg.

  SvaraRadera
 6. Imsavimsa: Orkade inte släpa tillbaka den, annars hade jag gjort det, för ingenting blev ju som jag tänkt mig... Det hade varit bättre att ta den jag beställde på nätet, men å andra sidan var ju den mycket mindre... Nåja, denna duger bra och jag ser allt nu :) Kram

  Lill: Tack, ha det bra du med :) Kram

  Katarina: Det är som att se på bio :) Kram

  Kati: Smygvägde mig faktiskt i morse igen och vägde ännu mindre, trots all korv jag stoppade i mig igår... hoppas det inte var en tillfällig minskning! Kram

  Malin: För ovanlighetens skulle så packade jag upp skärmen med en gång, annars är jag en sån som älskar att köpa nya saker men sen blir de ofta stående... Idag skall jag ta itu med skrivaren som stått i hallen sedan i torsdags... Kram

  SvaraRadera