fredag 12 november 2010

Jag behöver helg nu!!

Gomorron. Hade tänkt ta "sovmorgon" och gå upp som vanligt, och kanske till och med gå till jobbet i vanlig tid, men jag glömde ställa om klockan... Nu är jag uppe så jag kan lika gärna gå in och jobba. Det är ingen brist på jobb precis... Regnet öser ner ute, har ju alltid sagt att jag föredrar regn framför snö, så nu får jag stå mitt kast :)

Jag behöver helg nu!! Igår var jag bra trött när jag kom hem, alldeles lullig. Jag jobbade med i stort sett samma sak hela dagen och var på jobbet 6.00-17.15. Hjärnan hade gått hem flera timmar tidigare kändes det som. Kollegan och jag fick en avi om att våra skrivare hade kommit, blev jättesur på Dustin home som inte levererade med företagspaket till jobbet, trots att jag skrivit jobbets adress och företaget som c/o. Men det går tydligen inte för sig. Mysko, för det har funkat tidigare. När klockan var 16.30 och kollegan och jag skulle åka över till Posten Företagscenter så kunde jag inte gå ifrån det jag höll på med. Skickade iväg honom med avin och mitt leg och sa att vi ses i morgon. Men han kom tillbaka lagom tills jag skulle gå, han hade glömt sina glasögon på jobbet. Jag och min skrivare fick alltså skjuts över gatan, men längre än till hallen har den inte kommit. Jag var alldeles för trött för att koppla in den igår. Slog vad med mig själv om när jag skulle somna på soffan, trodde det skulle ske före klockan 19, men jag var faktiskt vaken till nästan 20... Sen vaknade jag strax efter 22 och var pigg. Hm. Somnade igen strax efter midnatt.

Just nu håller jag på och undersöker om jag kan köpa min skärm i någon av de butiker jag har i närheten, istället för att vänta minst en vecka till och sedan ändå tvingas hitta någon som kan köra mig till Posten för att hämta den. Pappa och Marita skulle komma förbi idag så om jag hittar någon butik med en bra skärm så kanske de kan hämta upp mig och skärmen på vägen. Vill ha den nu. Jag har skickat några förslag till mamma, hon är bättre på sådant här än vad jag är, får se vad hon säger. Himla dumt att man inte kan se MediaMarkts sortiment på nätet, men jag får nöja mig med Elgiganten, Siba och On/Off.

Imsavimsa föreslog i kommentarerna en mandolin istället för en matberedare. Jag har en sådan, och orsaken till att jag vill ha en matberedare istället är att mina armar inte klarar av en mandolin någon längre tid. Jag brukar ju göra i ordning 2 kg morötter åt gången, då gör jag långa halvtunna skivor med mandolinen och sen skär jag dem till smala pinnar = tändstickor. Det är alltså det jag vill slippa, eftersom jag får ont av det. Jag har också en sån där bra sak man pressar ner med knivar (ungefär som när man skivar ägg) fast knivarna är i ett rutmönster, men den klarar inte de hårda morötterna. Däremot klarar den t.ex. gurka och champinjoner perfekt. Använde den igår på lunchen när jag skulle skära just champinjoner och gurka, men givetvis så skar jag mig på pekfingret. Inte alls kul eftersom jag behöver mitt pekfinger när jag jobbar med mus och tangentbord. Det är inte klokt vad handikappad man blir av ett litet skärsår på pekfingret!

Ut i regnet! Frukost på jobbet idag, så den slipper jag förbereda, men mellis skall packas ner. Ha en skön fredag!!

4 kommentarer:

 1. Det var förmodligen att du skulle ta ett sista krafttag idag för att nästa vecka hålla dig till normala arbetstider ;). Kan förstå att du behöver helg. Då får du försöka sova lite längre, så du blir utvilad. Inga kul arbetstider när man jobbar så länge. Förstår att skrivaren inte blev inkopplad, verkligen. Skönt att du slapp bära hem den iaf.
  Ok, då är jag med när det gäller morötterna :). Vad du skall kolla är ju att det finns antingen en strimmelskiva el en inställningsbar typ pommes-skiva med i paketet. Det har jag en till min o den är verkligen kanon. Där kan jag köra olika storlekar på potatisen el morötterna el vad jag vill. Det är en Braun, inte Bosch som jag skrev tidigare. Men båda är bra, dock inte de billigaste varianterna men om de håller lika länge som min så är det ju ok. Har haft min sedan 1989 *hihi*.
  Ha en bra dag :). Kram

  SvaraRadera
 2. Trevlig helg vännen! Dina parents fortsätter till el Boråso...

  SvaraRadera
 3. härligt med helg nu :D

  svarade du i bloggen? men jag har så svårt att märka allting, sorry sorry :O

  SvaraRadera
 4. Imsavimsa: Sova längre? Jag? Du har väl läst min blogg tillräckligt länge för att inse att jag och sovmornar inte går ihop :) Skall kolla vidare på matberedare, måste bara överleva det jag har spenderat denna veckan (skrivare och skärm) först... Kram

  Kati: Hoppas ni hade det mysigt! Förstod efter vad du skrev på Facebook att syrran skulle komma idag också. Kram

  JD: Jag svarar i kommentarerna, som jag alltid gör :)

  SvaraRadera