tisdag 30 november 2010

Så nöjd med mig själv!

Gomorron. Nyduschad och ren sitter jag här och funderar på hur jag skall hinna i eftermiddag. Jag skall ju på restaurang med lillasyster, vann ju 250 kr på restaurang På Hörnet och den kupongen går ut idag. Bussen går 17.10 och om jag går direkt från jobbet, exakt på minuten 16.30, så får jag 25 minuter hemma. På den korta tiden skall jag byta om (hitta något att ha på mig, eventuellt stryka) och peta lite på Corny. Skall se hur arbetsläget ser ut i eftermiddag, kanske kan jag ta en halvtimme eller timme ledigt. I så fall får jag göra något jag aldrig gjort förut på jobbet (och jag har jobbat där i drygt 15 år), det är att påbörja en ny arbetstidsjournal. Den jag har nu för november har inga rader kvar... Nån gång skall vara den första. Eftersom min chef är en av mina trogna läsare så får vi väl se vad hon säger :)

Igår gick jag direkt hem från jobbet (jo, det blev lite övertid igår med, 1,5 h) och frostade av frysen. En sån där sak som man bara skjuter framför sig tills det plötsligt är vår och inte går längre. Det är ju så mycket enklare när man kan ställa ut all mat och inte behöva oroa sig för att den tinar. Tömde allt och ställde in massa kastruller med kokande vatten från vattenkokaren, så det gick ganska snabbt. Sen torkade jag ur frysen och lät den bli kall innan jag ställde in allt igen. Men innan jag ställde in det så organiserade jag om i lådorna så att det plötsligt blev mera plats. Innan jag frostade av var de 2 översta facken, de utan lådor, proppfyllda med mat. Nu är en hel hylla tom!

Nu får all mat jag lagade i söndags plats! Vilken härlig känsla det var när det var klart! Man går omkring och är lite smånöjd med sig själv :) Resten av kvällen blev inte mycket vettigt gjort.

I morgon skall jag ju påbörja månadsutmaningen jag antog för ett tag sedan. Många andra verkar hålla på med andra variationer på denna utmaning, detta verkar vara någon "light-version". Jag kommer i alla fall inte att skriva om detta på mornarna, utan det får bli ett kvällsinlägg. Jag är inte lika flitig som svägerskan som redan har förberett mycket i en Word-fil... utan jag får tänka till varje kväll. Vissa frågor ser jag direkt att jag inte kommer att kunna svara på, men då får jag väl skriva det då! Hur skall jag t.ex. kunna skriva 15 intressanta fakta om mig, ni vet ju redan nästan allt? :)

Ha en skön tisdag, idag är det KALLT! -11,7°C är det på min altan just nu...

5 kommentarer:

 1. Rediga du, jag hade också behövt frosta av frysen men orkar inte. Förstår att du känner dig nöjd, det hade jag också gjort.

  Kramisar från mig som ser fram mot din månadsutmaning

  SvaraRadera
 2. Så skönt att få frostat ur frysen. Det är ju ofta ett sånt där moment som hänger över en. Det gör det här just nu, men jag hittar på alla möjliga ursäkter för att skjuta upp det.
  Skall bli intressant att följa din utmaning :).
  Kram i kylan.

  SvaraRadera
 3. mysigt ut och äta :) skriv vad du åt sen, alltid kul att höra :D hihi!

  vi har ännu kallare :( -16 :S

  SvaraRadera
 4. Ang det här med att frosta av frysen så ska det finnas en super smidig frosta av duk som man kan köpa i affärerna som ska vara skit bra att använda sig utav. Ja skall själv pröva o se om den är något att ha framöver för ja behöver oxå frosta av min frys. :)

  Mums me resturang, hoppas ni får en trevlig afton.

  Jag ser fram emot din utmaning, börja undra vart den tog vägen :) Men det är ju ett ganska omfattande skrivande för ja följer en annan sådan utmaning på en blogg och gud så hon har skrivt. Det är alltid kul att läsa sånt tycker jag.

  Så.. nu ska ja ut me vovven i denna jäkla kyla!! Gud så mkt snö vi har här uppe i Nyköping m omnejd.

  KRAM M

  SvaraRadera
 5. Katarina: Lika bra att passa på när det är kallt ute! Kanske hinner en gång till innan våren kommer :) Funderar som fasen på första utmaningsfrågan... hm den blir inte lätt! Kram

  Imsavimsa: Jag brukar också vara bra på att hitta på ursäkte för att slippa, men detta var enda möjligheten om jag ville få in all mat jag lagade i söndags. Eller rättare sagt, jag var tvungen att organisera om lite och då kunde jag ju lika gärna passa på att frosta av :) Kram

  JD: Grattis till dina -25 förresten!! Har skrivit och visat bilder idag!

  Malin: Jag såg det i senaste Maxi-bladet, men det går ju inte snabbare om man har en sån kudde (suger upp vattnet) och så skall man ha dörren stängd. Då tar det ju längre tid. Får se om någon annan köper en sådan och utvärderar. Kram

  SvaraRadera