måndag 29 november 2010

En väldigt produktiv dag

Gomorron! Idag skall jag gå till jobbet i vanlig tid tänkte jag. Jag har ju trots allt jobbat både lördag och söndag, så då är det ju OK att ta lite "ledigt" :) Gårdagen var väldigt produktiv och redan kl 9 hade jag jobbat i 3,5 h. Hela dagen låg ju framför mig!

Först slöade jag och löste korsord ett tag. När jag lagt in dagens första tvätt insåg jag att jag inte hade något sköljmedel kvar till nästa maskin. Jag funkar inte utan sköljmedel, allt blir så statiskt. Förresten, kan någon tala om för mig varför jag, som har egen tvättmaskin och torktumlare, fortfarande bara tvättar på söndagar? Det är 7 år sedan jag flyttade från området där det endast fanns tvättider på söndagar, men inte katten tvättar jag på några andra dagar! Inte ens lördagar. Mysko... det sitter i. I alla fall var det bara att bita i det sura äpplet och bege sig till Maxi. Det snöade och det gör dragning av "dramaten" svårare, men det gick ganska bra igår. Passade på att köpa 5 kg tö-salt att ha till min lilla gång mellan dörren och brevlådan. Där kan man ramla och slå sig illa om det är halt. Förra året köpte jag ett litet paket med tö-salt i slutet på vintern, och det funkade bra.

Väl hemma igen så la jag i nästa maskin och sedan tog jag fram de 2 kg kyckling som jag tinade igår. Jag la dem på gallret ovanför långpannan och penslade med en blandning av olja, soja och massa vitlök. In i 200°C i 25 minuter, och sedan vände jag på dem och penslade igen. Ytterligare 25 minuter senare var de perfekta. Otroligt smidigt att göra så här istället för att tärna först och steka sen! Tack mamma för idén! Medans kycklingen stektes så satte jag upp min grangirlang. Hittade aldrig plast-ståltråden jag använde förra året, så jag köpte vanlig ståltråd på Maxi, det funkade det med. Så här fint blev det (ungefär halva slingan syns, kortet är taget från en av altandörrarna).

Jag var tvungen att ta kortet med blixt, för utan blixt blev det bara några små prickar. Men fint är det i alla fall!! Slingan brukar inte åka ner förrän någon gång i slutet av januari.... när den sista grannen har tagit ner sina ljus i häcken nedanför så åker dessa också. Gillar ljusen!

När filéerna svalnat så skar jag ner dem i tärningar. Av 2 kg ostekta filéer blev det ca 1,2 kg färdiga. Hade tänkt frysa in lite lös kyckling att ha i sallader, men det blev inte av, slängde ner allt i grytorna istället. Mycket protein behöver jag ju! Den första laddningen jag gjorde var Katarinas kyckling- och bacongryta, och den blev precis så god som den brukar vara. Sen en kort paus då diskmaskinen kördes på snabbprogrammet, orkade inte diska kastruller och stekpannor för hand... Nästa laddning blev också från en idé från Katarina, en thaigryta. Som jag skrev till henne på Facebook igår, varför ändra på ett vinnande koncept? Hittar jag något jag gillar så kan jag äta det varje dag. Massa grönsaker åkte ner i grytorna, och mycket protein, så jag är nöjd.

Vet inte hur många portioner det blev, men många blir det i alla fall! Nu är det bara det att jag borde frosta av frysen innan detta åker in... Får se hur vädret är ikväll. Att frosta av frysen är något jag drar mig för varje år, men nu behövs det verkligen!

Räkningarna betalades också, fattar inte varför jag alltid skjuter upp det till absolut sista minuten... Resten av kvällen, det var faktiskt lite kvar, kollade jag på TV. Vad händer i veckan då? I morgon skall jag på restaurang med lillasyster, det skall bli kul. Vi har inte setts sedan augusti, och vi bor i samma stad... Skäms! På fredag blir det julbord med jobbet, här:

Det skall bli kul också! Ruckmans ligger lite avsides, längst nere på Nya Varvet, så det kommer att bli lite problematiskt att ta sig hem. I värsta fall får jag ta en taxi, men det löser sig.

Önskar er alla en perfekt vecka. Lördagens vägning blir inte så kul dagen efter ett julbord... hm. Kanske skall väga mig på fredag istället? Inte så att jag kommer att äta massa sött, men det blir ju så att när man sitter ner en längre tid så slinker det ner lite mer än vanligt. Jag har ju inte varit på buffé sedan operationen, skall bli spännande att se hur det går. Jag kan ju väga mig på fredag morgon också och om siffrorna inte är bra på lördag morgon tar jag fredagens siffror istället :)

8 kommentarer:

  1. Räkningarna skjuter jag också på i det längsta...tror jag hoppas på att nån ska säga att jag slipper betala och då är det ju onödigt om jag betalar för tidigt ;-)

    Skönt att ha fixat så mycket mat på en gång.

    Ha en bra dag!
    Kramis

    SvaraRadera
  2. Hejsan! Jag följde din blogg tidigare när du gick på xtravaganza, jag ska själv börja där nu. Och jag undrar vad det var som gjorde att du gick upp 25kg igen? Hade det att göra med att metoden inte fungerade eller var det något annat?

    Vore tacksam för svar då 12000:- är ganska mycket att slänga ut för någon utan inkomst! :)

    SvaraRadera
  3. Oj oj vad mycket kyckling, det där måste ju räcka länge :D tur att kyckling är så gott!!

    SvaraRadera
  4. Haha.. kul med tvättandet, och du som brukar "påminna" mig så fint om hur skönt det är att ha egen tvättmaskin och kunna tvätta när som helst :)

    Mums, såg gott ut med grytorna. Det måste bli mitt nyårslöfte, att laga bättre och mer mat!

    Jag tar mig också friheten att svara Camilla här ovan. Jag har också gått på XV. Tappade 35 kg i två omgångar på soppor fram till somamren 2009 och jag står kvar på samma vikt idag (med lite fluktuationer upp och ner emellanåt). Lena får svara på din fråga utifrån sina erfarenheter, men jag skulle vilja säga att du ska komma ihåg och vara inställd på att det är en livsstilsförändring, du ska vara villig att ändra din livsstil för resten av livet. Du får en massa bra verktyg och tips, men det är du som måste göra jobbet själv! Personligen tyckte jag det var lätt att gå på soppor och gå ner i vikt. Det är betydligt svårare att hålla vikten, och man ska vara medveten om att det är ett "heltidsjobb" i sig.

    Eller vad säger du Lena?

    SvaraRadera
  5. Ska bli intressant och se vad du tyckte om att äta på buffé och jag tycker du ska väga dig innan. För efteråt kan det nog bli lite missvisande och det är aldrig roligt.

    Kramen i

    SvaraRadera
  6. Lena, flitig som en myra :). Skönt att ha fixat så mycket käk på en gång. Jag är så hopplös så jag tröttnar. Tycker inte om att äta samma mat flera dagar i rad. Tyvärr.
    Fint blev det på din balkong :).
    Kram

    SvaraRadera
  7. Lena S: Vet inte varför jag skjuter på det... Jag betalar ju både mina och mina föräldrars räkningar, så det tar ju en stund. Men ändå... Skönt att det är gjort i alla fall. Kram

    Camilla: jag svarade inne på din blogg.

    JD: Kyckling äter jag minst en gång om dagen, är inte så förtjust i kött, om man bortser från nötfärs.

    Emma: Men jag KAN tvätta när jag vill, och om något måste bråttom-tvättas så är det väldigt bra med egen tvättmaskin :)
    Att laga massa mat på en gång är det enda som funkar för mig, skulle aldrig klara av att laga bara det jag skall ha. då skulle jag inte äta lika bra som jag gör idag.
    Jag svarade Camilla inne på hennes blogg http://matiigt.blogg.se/2010/november/sahar-ar-det.html
    Att gå på soppor var väldigt smidigt, men jag klarade inte av det som kom efteråt...

    Inger: Bäst att ha fredagens vikt som back-up :) Kram

    Imsavimsa: Är maten god kan jag äta samma till alla mål... att laga mat när den skall ätas däremot skulle aldrig funka för mig. Alla är vi olika! Kram

    SvaraRadera
  8. Jätte gott me kyckling o ja e så imponerad som vanligt :) av ditt matlagande osv. Önskade ja var likadan. :)

    Härligt me julbord, ska på 1 nu på fredag. Får se hur det går o hur härligt jag tycket det verkligen är när jag väl är där och efteråt. :)

    Grattis till viktnedgången, jag har nu uppdaterat mig i din blogg o läst dina inlägg så ja kommenterar i ett o samma fält liksom. :) Ja har det oxå trögt me min viktnedgång men ja försöker verkligen sluta bry mig för nedåt går det ju illafall.

    Söta bilder på din katt, gillar igentl inte katter så mkt fast ja haft det i min barndom men ja måste säga det att din katt e verkl ur gullig. :)
    Ja du det här med räkningarna, samma gamla tråkiga trista sak.

    Kul ang det där med ditt liv i SF, den staden vill jag så jäkla gärna få uppleva oxå ngn gång i livet.

    Ha nu en skön fortsatt kall vinterdag!
    KRAM Malin

    SvaraRadera