lördag 20 november 2010

Snön ligger vit på taken, endast jag är vaken...

Gomorron. Varför gör jag inte saker innan det är för sent? Nu ligger där 10 cm vitt fluff på mina altanmöbler som ännu inte är inslagna i presenningar.... Så himla onödigt! Nu får jag vänta tills det smälter innan jag kan göra ett nytt försök. Det är vackert ute, speciellt innan någon annan har vaknat och snön fortfarande är orörd. Antingen har det snöat ganska mycket nu på morgonen eller också får mina grannar ingen GP idag, för det är inga spår vid brevlådorna. Från mitt fönster i arbetsrummet ser jag en grannes altan, och där har de redan satt upp juleljusen, en "grangirlang" med ljus i. Det är vackert när det ligger snö på. Men jag behöver handla idag, och jag lovar er att när man släpar en "dramaten" i snö (packas väldigt fort runt hjulen), då är det inte det minsta vackert!!

Igår hade jag flyt :) Satt på frukosten på jobbet och bläddrade i Metro och hittade en annons för en Philips matberedare på netonnet. Den kostade 479 kr och jag hade för mig att den låg betydligt högre när jag kollade på den på nätet för några veckor sedan. Tycktes mig minnas att pappa sagt att han skulle åka ner från Ellös till Göteborg igår för att byta sin mp3-spelare, så jag ringde honom och undrade var han var. Han var på väg till netonnet!! Bad honom köpa matberedaren till mig och det gjorde han, sen levererades den till mig på jobbet före lunch.


På morgonen hade jag sett att f.d. körkollegans man, som har en ICA-affär i Fiskebäck, skrev på Facebook att de färska räkorna skulle kosta under 100 kr/kg som igår. Bestämde mig för att moppa dit efter jobbet, det är en bra bit, ca 40 min med moppen. När pappa var på jobbet så frågade jag om han skulle ner till scouthuset i Fiskebäck, där de bor när de är i stan, och det skulle han. Frågade om han hade lust att hämta 2 kg räkor åt mig, och det kunde han det med. Så på eftermiddagen levererades räkorna till jobbet. Vilken service!! Nu handlade det bara om att få hem allt, inklusive 12 blockljus som jag också hade på jobbet. Kollegan M var på IKEA i helgen och passade på att köpa ett lager till mig. Så alla blockljusen, matberedaren, 2 kg räkor och jag skulle hem. Satte mig nere i porten på jobbet och väntade på första bästa kollega som kunde tänka sig att köra mig över gatan (bor ju väldigt nära, men det är långt när man har tungt att bära) och jag behövde inte vänta så länge. Blev körd ända fram till dörren!!

Skalade 0,5 kg räkor igår samtidigt som jag åt middag (räkor så klart), tar resten idag. Fryser dem när de är skalade och så tar jag i dem i den goda kräftsoppan när jag äter sådan till middag. Det blir sån otrolig smakskillnad om man jämför med de färdigskalade små frysta räkorna man kan köpa!

Spenderarbrallorna kom på en gång till igår... Pappa har ju varit på jakt efter en ny mp3-spelare som klarar otaggade talböcker. De är inte lätta att hitta. Den som både han, jag och mamma har är utgående och han kunde inte få tag på den i någon affär (bara på internet, men han ville inte vänta). Häromdagen chansade han på en annan, och det gick inte, filerna kom huller om buller. Igår köpte han en storasyster till den Philips GoGear Spark som vi har (en GoGear Raga) och den verkar funka halvbra. Filerna kommer i rätt ordning, men om de är otaggade står det bara "Unknown artist" på filnamnet. Fick lite panik där och gick in på netnonnet.se och beställde en likadan som jag har idag, trots att den inte är trasig. Bara för att ha i reserv...

Efter att på några veckor ha köpt en skärm, en skrivare, en matberedare och en mp3-spelare så måste nu spenderarbrallorna tas av. Har inte råd med mer! Lönen som kommer nu i veckan innehåller inte en endaste övertidstimme, så nu får jag ta det lugnt!

Idag skall jag inviga matberedaren med de 3 kg morötter som jag har i kylen. Får överge mina tändstickspinnar till förmån för "slantar", men det går ju lika bra. Gillar inte när morötterna är grovrivna i maten, de får inget tuggmotstånd då.

Fasen också, det är lördag! Jag har glömt att väga mig idag igen, får göra det i morgon. Nu är frukosten redan intagen så det är för sent. Står säkert på samma vikt som förra veckan igen, skulle inte förvåna mig. Återkommer i morgon.

Avslutar med ytterligare en Maxine...

Haha, hon är för skön!!

Ha en bra lördag! Själv skall jag ut och skotta lite så fort jag har tagit på mig kläderna. HATAR att skotta!

PS. Vågade inte testa sushi igår. Tar det någon lördag så jag slipper dumpa på jobbet, ifall det inte skulle gå bra. Återkommer med "recension". Fast det är ju väldigt individuellt vad man tål och inte tål, så bara för att jag reagerar på ena eller andra sättet behöver ju inte betyda att ni andra gör det också...

7 kommentarer:

  1. vi har gott om snö i Malmö också, fint när det ligger orört på fälten men mindre kul med allt slask inne i stan.

    Ha en fin dag kram

    SvaraRadera
  2. Än så länge använder jag mitt löpband ;)
    Ha en bra dag i snön, kram.

    SvaraRadera
  3. vilken tur du hade, en sån är bra att ha i köket :D

    haha du måste testa sushi, supergott :D jag kan äta ungefär 2-3 bitar iallafall!

    SvaraRadera
  4. God morgon!

    Jaha, man undrar..vunnit på TRISS.... eller.

    Men kul att shoppaibland... jag har också varit i shopping tagen...roligt.

    Vi har gjort precis som du...eller inte gjort helt enkelt... våra utemöbler står också någonstans under snön.

    Men all denna service du får.... det är inte så att du är en av dedär bortskämda ungarna på TV?...HEHE.....

    Trevlig helg!Kramar!

    SvaraRadera
  5. Hur går det med morötterna ;)? Hoppas att det funkar bra. Skönt att få fixat allt du fixat, även om nu utemöblerna får frysa lite. Men nu håller det ju på att försvinna så det går fler tåg. Vilket kanonpris på räkorna. Hade jag vetat det hade jag åkt dit direkt. Attans.
    Låter som en bra idé att inte testa sushi när du jobbar. Om utifall att. Jag har inte testat det, men jag älskar sushi. Men det är riset jag hänger upp mig på. Det är ju sötat så det kan vara det du dumpade på.
    Kram i vintern :)

    SvaraRadera
  6. Japp här i surte är det också massa snö som ligger i vägen överallt. Usch, och kall är den också!! typ...

    Härligt med en ny matberedare. Tänkte investera i en liknande ganska snart. Kan ju skriva vad du tycker om den.

    Kramen i

    SvaraRadera
  7. Katarina: hatar snö... så svårt att ta sig fram till fots och på moppen... kram

    Kicki: :) Kram

    JD: 2-3 bitar blir du väl knappast mätt på? Det funkar ju inte som lunch då...

    kati: Med tanke på all den service mina föräldrar får när de är borta (och hemma!!) med betalning av räkningar osv, så är det inte "mer än rätt" att de betalar tillbaka ibland :) kram

    Imsavimsa: Jag får ju reda på på Facebook när priserna är så bra (fredagar), jag kan meddela dig då. Det är ICA Fiskebäck som är så billiga. Jag är också "rädd" för riset, får se om/när jag provar. Kram

    Inger: Hittills är jag väldigt nöjd. De har bra pris på den på netonnet nu, kollar man på pricerunner.se så är den nedsatt minst 100 kr. kram

    SvaraRadera