söndag 21 november 2010

Grattis Cornelia!

Gomorron. Sen idag. Sov till 7.30, sen har jag letat födelsedagsbild på Cornelia och chattat med Katarina. Nu försöker jag göra allt på en gång :) Här kommer i alla fall 2 födelsedagsbilder på min älskade katt som fyller 16 människoår idag, det är 82 kattår.


Det är mamma som har bearbetat bilderna som vanligt.

Just nu ligger hon (Corny alltså, inte mamma) i mitt knä och verkar inte medveten om att det är hennes födelsedag. Jag kan inte ge henne något gott eftersom hon inte får äta proteiner längre. Annars hade hon fått tonfisk eller makrill i tomatsås, det älskar hon. Hoppas hon får leva flera år till. Hon är lite skröplig med artros i bakbenen och begynnande njurproblem, men just nu mår hon bra.

Igår invigde jag min matberedare. Först med morötter:

2,3 kg blev det, så nu har jag i frysen så jag klarar mig ett tag :) Tyvärr skar jag mer än morötterna, skar mig ganska illa i vänster ringfinger... Hela fingertoppen ner till nageln är ett stort hack. När man skivar morötter så "lägger de sig" ner på slutet och man får ta av locket och ta bort dem. Kom lite för nära kniven då... Inte bra. Stort plåster som gör det svårt att skriva. Fortsatte sen och hackade massa hasselnötter, det gick också bra.

Under dagen var jag också och handlade, trots snön. När jag väl kom ut ur mitt område var det bra plogat och lättare att dra min "dramaten". Sen skalade jag 1,5 kg räkor också. Totalt, med det jag skalade igår också, så blev det 500 g kvar. OK, då hade jag ätit räkor till middag både fredag och lördag, men det är väldigt mycket jobb för så lite... Men gott i kräftsoppan!! Jag kan ju blanda dessa räkorna med de små, färdigskalade jag har i frysen, så räcker de längre.

Snön har nästan smält nu, får se om det blir läge för altanmöblerna senare idag. Det är ljust en så kort tid och idag skall jag iväg mitt på dagen, så jag får se om det blir tillfälle. Idag är det sjöscouternas julbazar. Får se om jag moppar ner eller ej. Det är plusgrader ute nu, så det kanske är OK att moppa. Så krångligt att ta bussen dit ner.

-0,2 kg visade vågen idag. Denna veckan som kommer skall jag skärpa mig. Jag äter ju fortfarand inget sött, men misstänker att jag får i mig för mycket kolhydrater. Får se om jag kan vända det hela. Återkommer med resultatet nästa vecka.

Ha en bra söndag!!

9 kommentarer:

  1. AJ!AJ!AJ!... jag har gjort det samma med kniven till matberedaren... den handhas nu med mycket stor försiktighet.

    Hoppas att du snabbt läker.

    Du är flitig på helgerna... ha det kulpå bazaren.

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Usch, kalla kårar löpte längst hela ryggen när jag läste om hur du skurit dig. Fy. O fingrarna är ju så känsliga.

    Grattis till Corny!

    Ha en fin söndag
    kramisar från en som jobbar

    SvaraRadera
  3. Ge Gornelia en grattiskram från mej. Hon är så fin...blir lite sugen på en katt när jag ser bilderna. Men näe...en katt passar inte in i mitt liv just nu.

    Ha en bra söndag.

    Kram

    SvaraRadera
  4. men tur att vågen visade lite minus iallafall, det är ju de man vill :D

    grattis till fina katten också :)

    SvaraRadera
  5. Vilken underbar katt du har. Bara sååååå söt. Kram

    SvaraRadera
  6. Grattis lilla kissemissen. Min svågers ena katt blev 27 år, så de kan helt klart bli gamla :).
    Skönt att matberedaren funkade för dig även om den försökte skiva fingrarna också. Inte bra, du får vara försiktig med det där i fortsättningen.
    Håller tummarna för att det är så "lite" som för mycket kolhydrater som gör vikten. Skall bli intressant att se, höra, nästa vecka.
    Ha en trevlig söndag :) Kram

    SvaraRadera
  7. Jamen man ska inte ha fingrarna i matberedaren....ajajaj vad ont det måste gjort.

    Grattis till katten din!! och till ditt minus!!!!!!

    KRamen i

    SvaraRadera
  8. Hej Lena..
    Tack så jätte mycket för fruktstängerna. Har glömt att skriva till dig. Är full rulle med sjukstuga här hemma. ;-) Inte lätt när killar är sjuka.
    Jag är tyvärr ingen russin tjej, men en jobbarkompis som fick prova dem tyckte dem var super goda. Och undrade vart du hade köpt dem.
    Morötterna på bilden ser super smarriga ut. Bra sätt att spara pengar på. Istället för att köpa findus frysta morötter. Och dessutom blir det godare.
    Ha en super trevlig vecka.
    Kramar anna

    SvaraRadera
  9. Kati: Kommer att vara mer försiktig i framtiden :) Jäklar vad svårt det är att skriva med ett stort förband på vänster ringfinger!! Kram

    Katarina: Ja, fingrarna använder man ju hela tiden, det är svårt när ett inte är användbart, speciellt när man skriver :) Corny tackar för gratulationerna, tror jag... Kram

    Lena S: Gornelia :) Hehe. Hon tackar!! Som ensamboende är en katt det bästa som finns, alltid någon att "prata" med :) Kram

    JD: Tur för vågen :) Corny tackar!

    Lill: Ja, hon är otroligt söt, speciellt eftersom hon skelar och ser ut som en byfåne ibland :) Kram

    Imsavimsa: Oj, det var gammalt! Tror inte Corny lever så länge, med de besvär hon redan har, men ett par år till hade varit mysigt. Vi funkar så bra ihop :) Kram

    Inger: Det gjorde inte så ont då, men nu är det bara problem med det jäkla fingret. I vägen över allt. Tack för grattiset, lite blev det i alla fall :) KRam

    Anna: Synd att det var russin jag skickade till dig, hade ju 3 smaker. De är köpta på ICA Focus här i Göteborg, verkar inte finnas på så många ställen. Det är ett danskt företag som säljer dem, man kan ju alltid kolla på deras hemsida www.castus.dk, maila dem och fråga var de säljs i Sverige. Gillar inte frysta morötter, bättre med egenskivade, har dem i maten, inte brevid. Kram

    SvaraRadera