tisdag 14 december 2010

10 dagar kvar till jul

Gomorron. Vaknade klockan tidigt och gick upp, och är nu nyduschad och fräsch (hoppas jag). Fick vänta lite med att duscha så att mobillarmet inte skulle ringa mitt i...

Hur smakade tacogratängen? Jo, den var mumsig! Fast jag kommer att göra lite ändringar i receptet till nästa gång. Dels tycker jag att det blev för mycket klet när man hade ostblandningen i botten, och ändå hade jag mycket mindre ost än vad receptet sa. Detta för att jag gjorde 2 gratänger men inte dubblade ostblandningen. Istället kommer jag att börja med färsen, sen grönsakerna, och så ostblandningen med riven ost på toppen. Jag hade för mycket riven ost denna gången, jag ville att det skulle täcka grönsakerna. Jag åt gratängen både lunch och middag igår, och båda gångerna mådde jag illa när jag ätit. Det kan ju knappast ha varit för mycket fett i, då creme fraichen var lätt och osten 10 %. Kanske för mycket ost = laktos? Men den är ju extra lagrad, så den borde inte innehålla någon laktos... Får i alla fall testa med lite mindre ost nästa gång. Men annars var det jättegott och en god blandning av färs och massa olika grönsaker.

Just nu är det mycket som rör sig i min skalle. Men jag kan inte skriva om det här, får inte. Det enda jag kan säga är att min pappa skall genomgå ytterligare en operation i morgon, en stor en. Jag är väldigt orolig. Hatar att jag inte får skriva om det. Nu har jag ju skrivit ändå, men det struntar jag i. Men ni får inga detaljer. Håll tummarna i morgon!

Annars händer ingenting speciellt. 10 dagar kvar till julafton. Börjar fundera så smått vad mamma och jag skall ha på julbordet. Vi skall ju inte ha något traditionellt julbord med skinka och så, utan mer åt delikatesshållet. Räkor blir det givetvis, och lax på längden och tvären. Jag vann en burk senapssill på julbazaren, så mamma får i alla fall lite sill. Sen skall vi faktiskt ha sashimi på julbordet! Det är ju också lax :) Lite av Focus delikatessdisks underbart goda balsamicomarinerade champinjoner skall vi också ha. Får ta mig en tur till Focus i helgen och beställa det jag vill ha, och sen åka dit efter jobbet den 23:e och hämta det. Vi slutar ungefär som vanligt dagen före julafton, fast vi bryter jobbet vid 14-15 tiden för smörgåstårta. Undrar vad jag skall äta? Smörgåstårta funkar i alla fall inte för mig, för fett, för mycket vitt bröd och för mycket laktos. Måste kolla upp det. Det året jag precis hade avslutat 4 månader med Xtravaganza köpte de en läcker skaldjurssallad till mig, det kanske går att ordna i år också? Annars tar jag med mig egen mat, det blir ju inte roligt om jag skall sitta och titta på när kollegorna äter.

Nu skall jag klä på mig och gå till jobbet. Ni får ha en bra dag!

6 kommentarer:

 1. helt sjukt att det snart är jul, tiden går sååå fort :)
  jag älskar smörgåstårta, men kan typ inte heller äta det. bara pytte lite :( men jag överlever :D

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Jag har faktiskt inte pratat eller ringt E. Jag tror att J gjort det.

  Men vet ju inte hur man skall göra.

  Mina tankar och böner är där.

  Vi kanske åker och hälsar på innan jul?

  Kati

  SvaraRadera
 3. Fröken fräken15 december 2010 01:24

  Har precis hittat din blogg! Intressant och jag önskar dig all lycka till.
  Såg intervjun med Fabian Månsson idag han tappade drygt 7 kg på 17 dagar. Inte sunt alls att varken äta eller röra på sig men ändå kan man tydligen gå ned utan motion. *Strange*

  SvaraRadera
 4. JD: Sen är det nyår och 2011. Inte klokt det heller. Smörgåstårta funkar ju om man gör den själv och inte har en massa majonäs och annat klet på. Den jag brukar göra själv har mest mjukost, så det är ju OK.

  Kati: Ringde du pappa? Skall skicka ett SMS nu på morgonen också. Du måste ju lära dig hur man gör när man skickar SMS!! KRam

  Fröken fräken! Tack så mycket och välkommen! Jag är inte bra på att motionera... har ont nästan överallt efter diverse skador. Brukar simma, men nu kommer jag inte till simhallen dels pga att jag jobbar för mycket för tillfället och dels för att jag inte kan köra mopeden dit. Blir lite krångligt när man skall byta buss och så. Vem är Fabian Månsson? Aldrig hört talas om.

  SvaraRadera
 5. Fröken fräken15 december 2010 21:48

  Oj!

  Jag och namn. Fabian Bengtsson menade jag ju, Sibachefen. Han satt i en låda i 17 dygn utan att kunna röra sig men mat fick han om han ville. Han var inte så sugen dock.

  SvaraRadera
 6. Fröken fräken: OK, då fattar jag. Spelade in programmet men har inte sett det än!

  SvaraRadera