torsdag 16 december 2010

Datorhaveri

Gomorron. Fick skrämselhicka när jag satte på datorn i morse och möttes av.... ingenting. Ingenting hände. Startade om. Fick meddelande om att jag skulle välja tangentbordsspråk och sen om att den ville göra en systemåterställning. Va? Jag har haft dator sedan 1984 och ALDRIG gjort en systemåterställning! Kanske hög tid? I vilket fall som helst tog det ett bra tag och sen startade Windows. Allt var segt som kola. Kollade Loggboken och fick reda på att alla uppdateringar (13 st) som gjordes samtidigt som jag stängde ner datorn igår misslyckades. Troligen därför jag fick problem. Nu är de i alla fall installerade och jag vill inte veta av några fler fel! Kan ju inte leva utan en fungerande dator!

Gårdagen var mysko. Tänkte på pappa hela dagen, men mådde inte fysiskt dåligt som jag gjorde i förrgår. Knepigt. Vid 14-tiden ringde i alla fall Marita och berättade att kirurgen själv hade ringt henne (hon var på jobbet) och berättat att allt gått bra. Skönt! Jag har inte pratat med pappa själv, hoppas få göra det ikväll. Åker väl och hälsar på honom i helgen om han orkar.

Jag hade ju tänkt skriva etiketter till julkorten igår när jag kom hem, men hade sån tur att de hade kommit! Ett stort kuvert i brevlådan och sen var det inga sysselsättningsproblem på en stund. Fast jag har varit lite lat... korten kommer förtryckta med hälsning och namn, och jag har inte skrivit många personliga hälsningar. Orkade inte. Men kortet är fint i alla fall! Skall scanna det sen och lägga upp det här så att ni får se. Skall bara vänta några dagar så att de som får det på posten får det först :) Frimärken har jag inte köpt några, så det får jag göra idag.

Fryste förresten in resterna av tacogratängen i förrgår, och det blev 11 portioner! Jag hade redan ätit upp 4 portioner, så av 1,6 kg nötfärs blev det alltså 15 Lena-portioner mat. Då vet jag ju i alla fall att det är OK med protein i portionerna :) Bara protein, grönsaker och lite ost. Bra mat! --24 as09fnlödf (Cornys bidrag till min blogg...)

Ute är det nollgradig och jag hör hur det droppar. Antagligen livsfarligt ute, så jag får ta det lugnt när jag går i mörkret! Dags att bege sig till jobb snart, men först frukost! Ha en bra dag!

6 kommentarer:

 1. Jag är klar med julkorten sen ett tag, skickade iväg dem i förrgår. Skönt att det gick bra med pappsen! Tänkte så på honom och dig igår.

  kramisar och hoppas du får en fin dag

  SvaraRadera
 2. vilken panik man kan få över datorn va ;) samma här! går ju inte att vara utan :D

  angående din mat, äter inte du typ, potatis, ris, pasta och sånt?

  haha ja kan du tänka dig att MiROi finns kvar, drygt nog. visste inte att det funnits så länge :P

  SvaraRadera
 3. Härligt att det gått bra med din pappa.

  Julkorten har jag inte fått iväg än men det bekymrar mig inte direkt, de kommer när de kommer liksom.

  Vad skulle man göra utan datorn egentligen? Jag tror värlöden skulle stanna i ren förskräckelse...typ..

  Kramen i

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dom andra ang din far. Skönt att det gick bra!!
  Fick idag iväg mina julkort, det där hänger över en varje år. :)

  Förresten ja har glömt säga det men va kul att få en liten inblick i hur du bor, såg ju jätte fint ut och stor lägenhet. Gött me balkong, de har inte jag ngn o det sörjer jag verkligen men men man kan inte få allt här i världen.

  Imorgon ska jag göra min goa taco gratäng, skiljer sig lite från dig men din var säkert oxå jätte god. :))

  Datahaveri..ja du.. har sedan igår när ja satt på min laptop något konstigt på skärmen så fort jag startar den och fan om de ska till o haverera igen för mig då smäller jag av för utan min laptop funkar jag inte. :) Den har nämligen kraschat för ett tag sedan o hade den inlämnad då. Pallar inte en gång till o jag har inte råd att köpa ngn ny direkt.

  Ha en fin dag!

  Kram M

  SvaraRadera
 5. Urgullig bild på dig Lena... tacka Corney för inlägget.

  Ha det gott!

  Kati

  SvaraRadera
 6. Katarina: Tack för dina tankar. Det värmer verkligen att veta att det finns folk i cyberrymden som står "brevid" och håller tummarna! Kram

  JD: Till denna rätt, tacogratängen, blir det ingen pasta osv, utan jag tar en bit tångknäcke eller finncrisp vid sidan. Annars äter jag alltid fullkornspasta till min mat. Gillar itne potatis och ris har jag inte provat än, är inte så förtjust i det heller.

  Inger: Julkorten postades igår, på rätt dag! Ser fram emot när det börjar ramla in lite här, älskar att få julkort. Lite mysko eftersom jag inte älskar julen, men det är väl tanken på att någon har tänkt på mig ett par minuter och skrivit ett till mig som får mig att gillar det :) Utan datorn dör världen :) Och utan internet! När jag flyttade in i denna lägenheten var jag utan internet i 3 månder, det var pest och pina! Aldrig mer!! Kram

  Malin: Man kan säga att jag har en altan, inte en balkong. Min altan är det största rummet i min lägenhet, den är 30 m² stor! På somrarna står dörrarna öppna hela tiden och det är som att bo i en fyra! Kram

  Kati: Corny brukar skriva i min blogg, men i vanliga fall raderar jag hennes inlägg :) Kram

  SvaraRadera