onsdag 1 december 2010

En mycket trevlig kväll med lillasyster

Gomorron. Idag hade jag inte sagt nej till lite mer sömn, hade väldigt svårt att somna igår. Förresten, det är ju inte riktigt sant... somnade som en stock på soffan vid 21, men vaknade kl 1. SEN hade jag svårt att somna om. Tog nog 2 h... så jag är lite trött just nu.

Igår tog jag en timma ledigt. Löste det på arbetstidsjournalen genom att slå ihop lördag och söndag, så jag slapp starta en ny :) Gick hem och portionerade upp all mat jag lagade i söndags, så jag kunde frysa in den. Trots att jag ätit 4 portioner så blev det 25 kvar att frysa in:

Så skönt att ha i frysen! Tillsammans med de ca 15 portionerna köttfärsgryta och tacofärs så har jag lite att välja mellan nu :)

Sen bar det av in till stan, och bussarna gick i tid trots att det var så himla kallt. Väl framme på Grönsakstorget så stod lillasyster och väntade och vi gick genast vidare till restaurangen. Den heter alltså På Hörnet och ligger på Magasinsgatan 20. Jag mailade ju med dem förra veckan angående att vi först ville gå dit på lördag, men se det gick inte om vi inte ville komma klockan 22. Då frågade jag om tisdag kl 18 gick bra, och på det fick jag inget svar. När vi kom fram så stod vårt namn inte i bokningsboken, så det blev lite krångel innan vi fick ett bord. Stället var väldigt mysigt och personalen var mycket trevlig. Åsa beställde ett glas rödvin medans vi kollade in menyn. Vi bestämde oss för att äta smårätter som vi skulle dela, och efter rådfrågning av personalen kom vi fram till att 7 rätter var lagom att beställa.

Det ser inte ut att vara så mycket men vi blev mätta. Det var:
Saltrostad potatis med aioli
Bakade tomater
Biff snabbstekt i soja och sesamfrön
Husets brödkorg med olivtapenade
Gravlax med nått gott klet på
Seranoskinka
Räkcoctail med grönsaker och aioli

Allt var bara SÅ gott!! Jag åt lika mycket som Åsa... (nästan, hon åt mera bröd än mig). Dumpade inte men var otroligt trött när jag kom hem, också en reaktion som är vanlig har jag hört. Det var första gången jag åt kött sedan i somras då jag smakade rostbiff och dumpade på det. Men nu tuggade jag väldigt noga så det gick bra. Seranoskinkan däremot var svårtuggad, men det gick bra ändå. Och potatis har jag inte ätit sen puréperioden, denna var himmelsk.

Bor ni i eller i närheten av Göteborg så rekommenderar jag verkligen ett besök. Men som sagt, boka bord minst en vecka i förväg. Boka bord och läsa mer om stället kan man göra här. Att bara äta smårätter är faktiskt att rekommendera, man fick så många olika smaker!

Inte blev det speciellt dyrt heller. Om man bortser från Åsas vin, som kostade nästan 100 kr för ett glas (har ingen aning om det är dyrt eller inte, men det var inte husets vin), så gick hela notan på 250 kr. Alltså 125 kr/person. Eftersom vi hade presentkortet på 250 kr så betalade vi bara Åsas vin och dricksen. Dricks fick de bra av, för allt var så trevligt och gott. Hit vill jag definitivt gå igen!!

Jag kan inte fatta att det redan är 1 december!! Vart tar tiden vägen? I morgon är det exakt 6 månader sedan jag opererades, och det känns orimligt. Åt båda hållen. Å ena sidan känns det som igår men å andra sidan känns det som om jag har levt så här i evigheter :) Det bästa med att det nu är december är att det bara är lite drygt 3 veckor kvar tills vi går mot ljusare tider!

Ha en bra dag i kylan! Höll på att förfrysa både igår morse och igår kväll, jag äger inga långkalsonger. Har faktiskt tagit på mig ett par pyamasbyxor under jeansen nu, som jag tar av mig när jag kommer till jobbet. Skall den här kylan hålla i sig måste jag nog investera i ett riktigt underställ, i alla fall för benen. -13°C står min termometer på altanen på idag. Brrrr.

5 kommentarer:

  1. Gomorron :). Låter som ni hade en trevlig kväll. Men dåligt att de inte haft koll på att ni beställt bord, kan jag tycka. Det lät gott det ni ätit också, får nog testa den en gång också.
    Ja, kallt är det verkligen, brrrrr.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Men du pyjamasbyxor under funkar lika bra faktiskt, den varianten kör jag på.

    Det där stället verkar ju toppen. Dit ska jag släpa med mannen.

    Kramen i

    SvaraRadera
  3. Allt utom räkorna, laxen och olivtampenaden lät ju lockande :)

    kram

    SvaraRadera
  4. låter som ni hade de kanoners :)
    och mumsig mat såg de ut och varit också!

    SvaraRadera
  5. Imsavimsa: Gå dit, så gott!! Men som sagt, boka bord :) Jag fick ju aldrig någon bekräftelse, vilket kan tyckas dåligt, men det löste ju sig ändå. Kram

    Inger: Lite krångligt när man skall ta av och på dem 4 ggr om dagen... Kram

    Katarina: Gillar inte heller olivtapenade, men laxen och räkorna var mumsiga. Jag tycker så synd om dig som inte gillar det! Kram

    JD: Ja, den var väldigt mumsig. Perfekt med massa smårätter så man får smaka på olika saker!

    SvaraRadera