söndag 9 januari 2011

En lat dag till

Gomorron. Vaknade kl 5, på soffan, med kläderna på, med TV:n på och med ljuslyktorna tända. Gott hade jag sovit i alla fall :) Nu sitter jag inne i arbetsrummet och löser korsord, trots den tidiga timmen. Fast det är ju inte tidigt nu, men det var det när jag började :)

Igår lagade jag alltså färdigt tacogratängen. Titta vad god den ser ut (och var):

I fall någon är intresserad av proportionerna i ett sånt här storkok så hade jag i:
1 burk creme fraiche och 1 ask Philadelphiaost som rördes ihop och breddes ut på bakplåtspappret
1600 g nötfärs som stektes ihop med 4 påsar tacokrydda
Drygt 1000 g råa grönsaker (körsbärstomater, morötter, champinjoner, röd och gul paprika) samt 1,5 burk stark tacosås och en väldans massa vitlök, allt stektes ihop
Ost till gratinering

Det jag har tagit ovan är lunch och middag för igår, så det blir en del portioner av detta storkok.

Igår blev det bara en kortis på promenadbandet, fick mig ju en promenad på morgonen och sen hade jag ont i foten. Gick bara 20 minuter, men sammanlagt blev det 45 minuters snabb promenad på stegräknaren, och det är jag nöjd med.

Resten av dagen spenderades återigen vid datorn. Talböcker och korsord handlade det om. Det lär väl bli samma idag. Jag måste ju också välja bilder till den där fotoboken som jag skall testa för Smartson, men oj vad det tar emot. Bara det att välja ut vilka bilder jag skall ta är ju ett jättejobb, att sedan välja en snygg layout och placera dem också...

På tal om foton, titta vad jag gör med alla julkort jag får:

Jag sätter upp dem på förrådsdörren och blir glad varje gång jag går förbi dem. Där får de sitta januari ut, vill inte ta ner dem tidigare. Så nu vet ni det; om ni skickar julkort till mig så hamnar de inte bara i en hög och glöms bort, jag tittar på dem varje dag :)

Kanske får jag besök idag av pappa och Marita som passar Vincent hela helgen, de hade tråkigt igår. Då bjuder jag väl på tacogratängen, därför väntar jag lite med att frysa in mina portioner. Vi får se ifall de kommer, de var lite nyfikna på promenadbandet som de har hört så mycket om.

När jag gick ut och gick igår morse, innan regnet kom, så var det bra underlag att gå på. Under dagen såg jag sedan folk som nästan vurpade utanför mitt fönster, så det var skönt att jag slapp gå ut. Jag skall nog hålla mig inne idag också, min vänstra fot (den jag skadade när jag ramlade ur en (stillastående) bil för 7-8 år sen) är så väldigt ostadig när det är halt. Sen är jag livrädd för att ramla på min redan skadade vänstra armbåge också, så vid sådant här underlag går jag med en snigels hastighet. Bättre att stanna inne om jag inte absolut måste ut.

Hoppas ni får en skön söndag och kan ladda inför en hel arbetsvecka.

3 kommentarer:

  1. Jag ska nog försöka mig på din tacogratäng när jag börjar äta igen :) Ser supergott ut.

    Jag sätter alla julkorten på ytterdörrens insida. På så sätt ser jag dem varje dag flera ggr :)

    kram

    SvaraRadera
  2. ser och låter jätte gott ut :)
    måste prova ju! :D

    SvaraRadera
  3. Den där tacogratängen såg riktig god ut och jag tror att den passar min kost just nu :)Måste testas.

    SvaraRadera