torsdag 10 mars 2011

Sönderstucken

Gomorron. Å vad jag har sovit gott i natt. Hela natten. I min säng. Precis som det skall vara alltså. Börjar känna mig lite piggare nu även om jag inte är besvärsfri till 100 % än.Men det går åt rätt håll :)

Vem katten var det som fixade fram värsta snöstormen igår? Det fullkomligen vräkte ner från alla håll och kanter, och alla planer för dagen/kvällen fick ändras. Det gick ju inte att moppa till Sahlgrenska i det vädret! Jag går ju hem på lunchen varje dag, men igår hade jag ingen större lust att bege mig ut i ovädret. Malin och jag hade snackat om sushi på fredag, nu tog vi det igår istället. Där sprack en del av planerna, det var meningen att jag skulle packa träningsväskan på lunchen och då ta med mig moppen tillbaka till jobbet så jag kunde åka och träna direkt efter röntgenundersökningen.

Det fick bli bussen dit, och eftersom jag inte litar på att de håller tiderna så fick jag gå 45 minuter tidigare från jobbet än om jag hade moppat. För en gångs skulle så funkade det med bussarna så jag var där i väldigt god tid. När jag väl kom in så visade det sig att det inte var magnetröntgen jag skulle göra, utan en CT-röntgen med kontrastvätska. Jag har aldrig fått kontrastvätska tidigare, och jag vet att jag är svårtstucken, så detta skulle bli spännande. Teknikern började med vänster armveck. Fortsatte med ovansidan av vänster hand. Sen vidare till höger armveck. Och höger hand. Ingenting funkade. De testade att ta bilder utan kontrastvätska, men fick inga bra. Det enda de kunde se var om jag hade stenar i njurarna eller ej, och det var ju inte därför jag var där. Bara att fortsätta försöka.

Nu kom klinikchefen också och de samarbetade. Mina ådror bara rullade. De slog och daskade, bad mig pumpa med handen och stasade. Inget hjälpte. Till slut, efter andra försöket på insidan höger handled, så funkade det. Nu ser jag ut som värsta sprutnarkomanen, alldeles blå och där de lyckades är det dessutom en väldigt öm bula. Det kändes mysko när de väl fick in vätskan, alldeles kallt och sen blev jag plötsligt kissnödig :) När jag låg där så funderade jag på vad som skulle hända mig om det sker en allvarlig olycka och de snabbt måste fixa en infart...! Då har de ju inte tid att försöka 6 gånger under en halvtimme, det kan ju handla om liv och död! Inte bra alls. När jag var liten så var jag rädd för sprutor. Hatade dem verkligen och fick panik när jag skulle få nål. Men nu, efter alla operationer i armbågen och ett par år med akupunktur, så har jag vant mig. Inte så att jag tycker att det är kul, men det är mest obehagligt, inget att vara rädd för.

Det hela tog inte 30 minuter som de hade avsatt, utan 1 h och 15 minuter. Stackars den som satt i väntrummet och väntade på sin tur... När jag var klar så åkte jag till Frölunda Torg där jag sprang in och gjorde 2 snabba ärenden. Dels in på Telia-butiken där jag skaffade mobilt bredband till mina föräldrar. Jag har ju Telia fiberlan här hemma och då kan jag få "gratis" mobilt bredband. Jag betalade 199 kr för modemet och sedan kostar det bara när det används. 29 kr/dygn, max. 279 kr/månad. Passar dem som inte använder internet varje dag, och sticker de ut och seglar igen så kan det ju gå flera månader utan att det används. Eftersom de är skrivna här så är det ju inte fusk heller att de använder det.

Sen in på Stadium där jag köpte denna väskan:

Inte världens snyggaste, men ju mer jag tittar på den, desto mer gillar jag den. Många stora fack med dragkedjor och väldigt funktionell. Kostade bara 99 kr. Jag hade kunnat köpa en helsvart också, men den var så tråkig.

Jag var inte hemma förrän närmare halv 7, och att då packa träningsväskan och sedan ta bussen till gymmet kändes inte så roligt. Så jag struntade i det... usch motionen har verkligen fått stryka på foten de senaste dagarna, men jag skall ta igen det snart!

Nu skall jag ta och betala en räkning, hatar räkningar som inte förfaller den 26:e eller senare. Jag bad städfirman om att antingen få längre betalningsperiod eller också att de kunde skicka ett mail runt den 26:e med hur mycket jag skulle betala (alltså nästan en månad före jag skulle betalat annars) och de lovade kolla på det. Den räkningen som kom nu förfaller inte den 15:e som tidigare, utan nu har de ändrat det till den 18:e. Ingen skillnad för mig alltså... måste kolla med dem igen. Det är så himla lätt att glömma räkningar som inte förfaller när de andra gör det.

Ikväll skall jag titta på TV4:s Kalla Fakta om GBP-operationer. Ett väldigt "hajpat" program på de forum jag hänger på. Tydligen skall det inte visas en positiv bild, det skall bli intressant och se hur de vinklar det. Folk kan säga vad de vill, jag ångrar mig inte en sekund ändå!!

Torsdag idag = snart fredag = snart helg. Härligt. Nu längtar jag verkligen efter att få sätta tänderna i mitt förråd, så det skall jag göra på lördag. Ha en bra dag och låt vädergudarna vara med oss idag!

10 kommentarer:

  1. Jag brukar göra en ganska stor sats med pannkakor som jag steker upp och sedan stoppar jag in den i frysen så finns det om lilleman promt måste ha eller som mellanmål på helgen. Funkar kanske bra att ha i väskan när du tar dina långpromenader längre fram :-)

    Du kan ju ta fram o göra crepes av de frysta också!

    SvaraRadera
  2. Halloo! Kan trygga dig med att om det skulle hända dig nå allvarligt och de måste sätta en infart snabbt så har de narkospersonalen till hjälp..=) Är själv snart färig sjuksköterska och ibland på de avd jag jobbat så har man ringt efter en narkossköterska för det har vart omöjligt att sticka...sedan försöker dom och lyckas på första...dom är ju verkligen experter på att sticka! =)

    SvaraRadera
  3. Jag ska försöka hålla mig vaken o se programmet ikväll men spelar in det för säkerhets skull

    Kram

    Ps: snygg väska! Ds

    SvaraRadera
  4. *gilla* på väskan! Snygg tycker jag..

    Skönt att de till slut fick ordning på dina ådror och kunde göra undersökningen. Jag vet hur du känner dig med knarkare.. jag har precis likadant och jag säger som du. Tack att man vant sig!

    Det där med Kalla fakta, jag vet inte om du varit inne och läst kommentaren på mitt nya inlägg om det. Hon som ska vara med i programmet har skrivit där att de även kommer att följa en tjej före, under och efter op:en och hon mår bra. Så jag hoppas de vinklar att det inte BARA är negativt med GBP. Då blir jag riktigt sur..

    Ska bli spännande!

    SvaraRadera
  5. Vilken tur att det var du och inte jag :/ Fullkomligt hatar kanyler.

    SvaraRadera
  6. Jag kan i min internetbank lägga in räkningar för betalning i förväg och sedan dras de vid förfallodatumet. Väldigt praktiskt att slippa oroa sig för att glömma räkningar med konstiga förfallodatum och bra om man är bortrest vid månadskiftet tex.

    SvaraRadera
  7. Man kan också sätta nål i benet (tror just under knät) istället för intravenöst om det inte skulle lyckas i en akut situation. Nog väldigt ovanligt men det finns alltid tillhands!

    SvaraRadera
  8. Tycker att de har vinklat problemet på ett väldigt negativt sett på Kalla Fakta. Det pågår just nu en studie kring detta med överskottshud, vilken jag deltar i.
    Så visst pågår det ett arbete kring det för att ta reda på hur och på vilket sett det påverkar patienen att få en plastikoperation. Varje patient har ju oxå ett eget ansvar att ta hand om sitt "välbefinnande" och söka den vård man behöver. Det tråkiga är att det vinklades att det var synd om de opade patienterna. Det är det ju naturligtvis eftersom dem mår dåligt men det skall ju för den saken inte vinklas så att man inte skall göra operationer om man inte kan ta hand om patienten efteråt.
    Tyvärr så kunde man inte förutspå vad som skulle hända efter op men nu vet man ju det och då hoppas jag att det jobbas på det.
    Tyvärr så är det olika kretierier för att beviljas bukplastik i olika delar i landet. Men det borde ju inte vara något problem om vårdgarantin fungerar ( tror jag)
    Mamma Mia

    SvaraRadera
  9. Jenny: Jag tror jag skall göra lite pannkakor någon dag :) Kram

    Annica: Skönt att det finns folk som klarar av att sticka sådana som jag :) Tryggt att veta.

    Katarina: Jag såg det, men spelade in det för säkerhets skull. Kram

    M: Jag fick just en kommentar från Daisy, jag hittade hennes blogg. Bra att någon vinklades åt det positiva hållet, för det var väldigt negativt annars... mer om det i dagens inlägg. Kram

    Christer: Sån var jag tidigare, men jag har fått vänja mig. Njuter inte direkt, men springer inte åt andra hållet i panik heller :)

    Norea: Det kan jag också, men om räkningen kommer EFTER jag betalar räkningarna och skall vara betald FÖRE nästa lön, så faller den lätt i glömska. Då får jag ju logga in i mitten på månaden, och det glömmer jag oftast...

    Anonym: Man kan väl sätta i fötterna också, där har jag fina ådror :) Men det lär inte vara behagligt, det gör fruktansvärt ont att få akupunktur i fötterna!

    Mamma Mia: Att landstingen behandlar pre-opererade patienter olika tycker jag är skit. Jag vet inte om vårdgarantin fungerar för plastik, många jag har "pratat" med säger att får de nej från landstinget så är det ett nej. Vårdgarantin funkar väl bara om du får ett ja men kön är för lång? Kram

    SvaraRadera
  10. Jag tycker väskan är jättefin... skönt att du känner dig bättre.

    Ha en trevlig helg!

    Kati

    SvaraRadera