söndag 17 april 2011

Dag 32 - En fredagkväll unnar jag mig gärna

Att vara ledig! Det kräver väl sin förklaring... Jag började på mitt jobb 1995, och från och med då och ca 6 år framåt så frilansade jag även på mitt gamla jobb, en översättningsbyrå. Där gjorde jag manualer för bland annat Volvo Lastvagnar på 10-12 europeiska språk. Jag översatte inte (givetvis) utan gjorde layouten. Jag arbetade extra varenda dag när jag kom hem från jobbet och jag arbetade varje helg. Detta höll jag på med ända tills kroppen sa stopp. Men jag hade en regel. Det spelade ingen roll hur mycket jobb jag hade, jag såg alltid till att vara ledig på fredagskvällarna. Jag har fortfarande samma känsla i kroppen när jag kommer hem från jobbet på fredagarna, jag är LEDIG. Nu har jag börjat gymma vissa fredagar och det bär emot. Extra mycket. Det är något speciellt för mig att gå direkt hem från jobbet på fredagen och bara vara.

De flesta förknippar väl rubriken med något att äta. Jag brukar inte "fredagsmysa", i matväg är det en dag som alla andra. Lite räkor är ju aldrig fel, men jag äter det inte så ofta, det blir sånt liv på katten då...

1 kommentar:

  1. Det är en bra regel. Jag jobbar ju varannan helg så det hade inte funkat här hemma. Men jag önskar det var annorlunda.

    kram

    SvaraRadera