måndag 18 april 2011

Halv arbetsvecka!

Gomorron. Gillar inte att gå upp när jag har suttit ute hela dagen innan. Ögonen vill liksom inte öppna sig, de hade hellre varit slutna ett tag till. Men det var så skönt att sitta ute igår att det är OK att lida lite idag :) Denna veckan jobbar vi bara 3,5 dagar, och det är helt OK! Det skall bli så skönt med lite ledigt, jag jobbade ju både lördag (6 h) och söndag (2,5 h).

När jag hade jobbat klart igår (klar blev jag inte, men jag ville inte jobba mer), så flyttade jag ut på altanen. Kände mig halvkass, trött, apatisk, men jag satte mig därute och löste korsord. Det är konstigt med mig, jag "känner" så sällan, så när jag gör det så regagerar hela kroppen. Det var ju inget stort känsloutbrott jag fick lördag kväll/söndag morgon (det jag skrev om i bloggen igår), men det känns. Efter ett tag var inte ens korsord roligt, men jag satt kvar och löste ändå.

Det var lite kallt, hade tillslut på mig både fleecetröja, fleeceponcho och en tunn filt om benen, men jag SKULLE sitta ute :) Lillasyster ringde från IKEA, och jag visste att mamma ville ha ett diskställ därifrån, så jag ringde upp henne på mobilen. Ett par timmar senare kom Åsa förbi med mammas diskställ, och bjöd sig själv på middag. Jag hade inte haft lust att äta middag tidigare, men var ju tvungen att äta något, så det blev en "delikat" sådan; frysskadade köttbullar, pastaskruvar och sweet chilisås... inte speciellt gott. Åsa fick thaigrytan, den är bra för den är garanterat laktosfri och mjölkproteinfri, bra att ha sådana rätter i frysen när hon dyker upp. Vi satt ute och njöt av solen och snackade en stund innan hon åkte vidare hem.

När hon gått plockade jag in allt från altanen, exklusive hammocken och bordet, men det blev ändå en hel del som stuvades in i mitt sovrum. När jag var klar så ringde jag pappa för att bestämma när/hur han skulle hämta nyckeln (han skall såpa in mina altaner), och DÅ berättade han att han inte kommer förrän på tisdag... Grejerna hade alltså kunnat stå ute en dag till. Mitt sovrum är fullt!

Ikväll blir det gymmet, förhoppningsvis. Det blev inget gymmande i helgen på grund av arbete i lördags och allmän olust igår. Jag hade tänkt ta en lång promenad igår, men kände bara blä... motionen verkar ju inte göra någon nytta. Ingenting verkar göra någon nytta. Jag kan ju inte "rebella" när det gäller mat, så då får jag göra det med utebliven motion :)

Ha en bra måndag!

5 kommentarer:

 1. Hej!

  Underbart med endast halv arbetsvecka... Jippi...

  Hoppas du känner dig i något bättre form idag!

  Love från mig genom mi iphone på bussen....shit... Vad det skumpar.

  Kati

  SvaraRadera
 2. Jag jobbar hela veckan o heeeela påsken, så det blir inte mkt ledighet för mig :(

  Vi fick aldrig pratat på chatten igår, men så snart du har tid så har jag en sak jag vill dela med mig av till dig

  kram

  SvaraRadera
 3. Om du inte "tar in" det som står i "sådana böcker" kan beror på att du inte är mentalt redo att ta in det eller kanske för att det är för populärpsykologiskt skrivet, som jag också är anti emot.. Jag tycker inte den "Hjärnkoll på vikten" är som alla andra böcker i genren, utan kapitlen om kroppen och hjärnan är skrivna av en neurolog(professor i neurovetenskap).
  Läs bara kapitlet hur hjärnan och mat funkar och strunta i resten(den finns ju på biblioteket)...
  Jag för min del gillar att äntligen få kontroll över min kropp och hormoner och signalsubstanser, istället för att de styr mig och gör att jag känner sig maktlös och inte fattar varför inget händer i kroppen som jag vill...men alla är vi ju olika där...

  SvaraRadera
 4. Visst blir det skönt med lite ledighet!? Det är vi värda, hoppas det fantatiska vädret håller i sig hela veckan nu bara!

  SvaraRadera
 5. Kati: Inte lätt att skriva när det skumpar, jag vill också ha en sån telefon!!! Kram

  Katarina: Stackare. Det som skall bli så skönt väder... Jag är nog hemma och online ikväll om du är ledig. Kram

  Norea: Jag skall kolla in böckerna på biblioteket, antar dock att de inte har öppet i påsk... Jag har en bit dit, brukar aldrig vara där.

  Sandra: Hoppas verkligen på bra väder också!! Kram

  SvaraRadera