torsdag 14 april 2011

Klippning idag

Gomorron. Torsdag morgon, alltså snart helg. Tiden går fort, tycker det var helg alldeles nyss. Idag blir det klippning på salong "Min bror och jag" i stan, det skall bli spännande. Det var en deal från Groupon, jag betalade 450 kr istället för 1.500 kr för inpackning, klippning och färg eller slingor. Eftersom jag vill ha båda så lägger jag till 300 kr för det. Jag måste ringa dem och fråga när jag skulle vara där, har glömt om det var 17.00 eller 17.30. Jag har ju ingen moppe nu (på service), så det blir bussen in. Jag kommer INTE att ha någon ny frisyr när jag går därifrån, det finns inte så mycket man kan göra med mitt hår. Däremot kommer det att vara färgat och slingat, troligtvis blir det mörkare med guldslingor. Det har jag haft förut och trivs väldigt bra med.

Igår var det inte en lugn sekund på jobbet, tack och lov så mådde jag mycket bättre igår. Jag började med att rensa mina skåp, slängde en halv återvinningstunna med papper och en stor plastsäck med annan skit. 12 år och man hinner samla på sig mycket... Sen jobbade jag en stund med mina vanliga saker, innan det var dags att börja tömma det rum jag skulle flytta in i. När vi hade en sekreterare så var det hennes rum, så det var massor som skulle röjas ut först. En del av det hamnade i korridoren, det måste vi ta hand om idag. När rummet var tömt och städat så flyttade jag in mina saker. Det blev så fint! Jag hade ett höj- och sänkbart skrivbord tidigare, men ett litet ett som avslutades i båda ändarna av vanliga bord. Nu har jag ett enormt skrivbord där alltihop sitter ihop och är höj- och sänkbart. Vilken lyx! Jag var i alla fall helt slut efter detta och hade fått dagens träningspass, minst.

Efter jobbet åkte jag till verkstan och lämnade in moppen på service och byte till sommardäck. Jag kanske gjorde service i höstas, kommer inte ihåg, men det var lika bra att göra det nu också. Handlade lite grönsaker på Smycketorgets Frukt & Grönt och vandrade hemåt. På vägen stannade jag till vid min optiker, Hendéns, på Frölunda Torg, och de var snälla nog att byta silikonplupparna på mina nya glasögon alldels gratis. Nu har jag hårda pluppar och slipper få klåda och utslag :) Jag var helt slut när jag kom hem, stegräknaren stod på nästan 20.000 steg, så jag var väldigt aktiv igår. Synd att inte stegtävlingen har börjat än... Någon mer som skall vara med i Korpens stegtävling? Vi är 5 tappra (nästan samma deltagare som vanligt) som kör i år igen. 9 maj-12 juni är vårdatumen. Sen blir det en tävling till hösten också.

När jag kom hem från verkstan så jobbade jag 1,5 h. Det kommer att bli mycket övertid nu ett par månader framåt, men vi går in i högsäsongen och så här brukar det vara. Jag vill inte skriva så mycket om mitt jobb, men jag kan säga att jag jobbar med luftkonditionering (och andra klimataggregat), och att jag gör trycksaker. Mycket som skall produceras inför säsongen. Som tur är så har jag förmånen att få jobba hemifrån (från min dator mot min dator på jobbet), och kan gå hem i vanlig tid, äta min middag och sedan fortsätta jobba. Annars hade jag fått ta med middagen till jobbet och sitta där, mycket bättre att jobba hemifrån. Jag ser det verkligen som en förmån!

Ha en bra torsdag! Det skall tydligen inte regna idag i alla fall, men det tror jag när jag ser det. Skall bli spännande att se om pappa kom ihåg att skriva recept på mina allergimediciner och posta till mig igår... får väl ringa och kolla med honom ifall han glömde så att han hinner posta idag så jag får det före helgen...

6 kommentarer:

 1. Mycket och göra och lite betalt heter det ju och det stämmer många gånger. Fullfart i livet det är bara att hänga på.
  Hoppas att det blir en lugnare dag i dag för dig. Kramis Mamma Mai

  SvaraRadera
 2. Ser fram emot att få se bildbevis på hårfärgen.

  Att jobba hemifrån är ju så smidigt. Det gör jag numer också och det är såklart både för & nackdelar med det. MEN jag är en person som kan hoppas över dammtussarna och ta en omväg förbi tvätthögarna utan att det stör mig nämnvärt så för mig funkar det bra.

  Kramen i

  SvaraRadera
 3. "...hoppas över dammtussarna..." ska det ju stå.

  Kramen i

  SvaraRadera
 4. Nu skrev jag det igen. "..hoppa över..." ska det stå. Hallo eller...

  Kramen i

  nu får du inga mer kramar idag... hahaha

  SvaraRadera
 5. Oh va spännande med klipp, färg o slingor, vill helt klart se foto sen!

  Jag är med i Tappa.se's stegtävling, vi är 5 st från jobb som är med o traskar sträckan Göta Kanal.

  KRAM

  SvaraRadera
 6. Upp till bild bevis!

  Kati

  SvaraRadera