söndag 29 maj 2011

90-årskalas i Hovmantorp

God eftermiddag. Det bidde ju inget längre inlägg i morse, hade skrivit ganska mycket och så kraschade allt. Nu skall jag bildberätta istället :) Varning! Det blir mååånga bilder.


Åsa och jag startade från Göteborg vid 9-tiden igår morse.


I Borås plockade vi upp bror Jonas och svägerskan Katherina, som inte ville vara med på bild. Nu får hon istället 4 bilder publicerade :)

Resan gick utan problem, vi stannade och fikade strax utanför Borås, och sen var vi på Max i Växjö. Jag har aldrig ätit där tidigare, deras kycklingsallad var super-god. Strax före kl 14 var vi framme i Hovmantorp, där vi först besökte byns blomsterhandel för inköp av ett rosenträd i kruka till födelsedagsbarnet. Själva kalaset var födelsedagspresenten, men vi ville ha något mer med oss. Sen åkte vi ner och hälsade på alla som bodde på campingen, innan vi lämnade Jonas & Kati på Motell Glasblåsaren. Åsa och jag bodde på vandrarhemmet på Folkets hus, i samma hus som festen hölls.

Det fanns inga duschar för gästerna, så medans Åsa snek till sig en dusch bakom en dörr som var märkt Privat, så tog jag en promenad på byn.


Hovmantorp ligger vackert vid sjön Rottnen.


Det finns också en vacker kyrka.


Hembygdsparken var fin, med en liten bäck och ett vattenfall.

Sen gick jag tillbaka till rummet och vi gjorde oss i ordning för festen. Vi bjöds på välkomstdrink som pappa gjort av vodka, flädersaft och club soda. Jag drack faktiskt 2 glas och det gick jättebra. Gott var det också :)


Födelsedagsbarnet Inga, alltså 90 år och 2 dagar gammal. Jag tycker inte hon ser ut att vara så gammal!


Ytterligare en bild på dagens huvudperson.


Ena delen av bordet...


... och den andra. Alla vi kusiner fick sitta ihop. Trevligt!


Maten var god, mycket proteiner, bra för mig! Åt bara proteiner, sallad och frukt. Sen till efterrätt slank det ner en liten bit mjölkfri rulltårta och en sked tofuglass med smak av jordgubbe. Mums.


De 4 syskonen hade skrivit en sång till sin mamma. Från vänster är det Ralf, Janne, Marita och Lillemor. På gitarr Ralfs son, Rickard, tillika kvällens trubadur.


Allsångshäftet var fullt av sånger, bland annat denna något annorlunda version av Rönnerdal.


Syskonkärlek?


Syskonkärlek!! (usch vilka gula tänder jag har...)


Åsa med kusin Mikael. Vad gör de?


4/5 av familjen Hanson (Marita, Åsa, pappa och jag) framförde "Blinka fyr" till Inga.


När allsångshäftet är slut, men inte sånglusten, är det tur att man har en surfplatta så man kan googla fram låttexterna :)


Inga tar en svängom med barnbarnet Rickard.


Inga med sina 4 barn Lillemor, Marita, Janne och Ralf.


Alla barnbarn. Bakersta raden: Jonas, Gianni, Rickard, Eddi, Jane och Mikael. Främre raden: jag och Åsa och på golvet Giannis son Simon, Ingas barnbarnsbarn. På bilden (och på festen) saknades Rickards bror Markus och Eddis och Janes syster Maggie.

Jag "gav upp" vid 23-tiden och drog mig tillbaka. Födelsedagsbarnet var då fortfarande uppe och pigg... Åsa kom en halvtimme efter mig, har ingen aning om hur länge de andra höll på. Jag sov till klockan 5, sen låg jag i sängen och kollade på film tills klockan ringde 8.30 och Åsa vaknade. 9.30 var det frukost i matsalen för oss som sov på vandrarhemmet.


Mikael, Gianni och Åsa.

Sen packade vi ihop och stack ner till campingen och sa hej då till alla.


Pappa sitter i förtältet i den hyrda husvagnen och skriver massa recept till mig :)


Jonas, Kati och Åsa säger hej då till Marita. De skall stanna tills i morgon. Inga och hennes (oj, nu blir det svårt att förklara).... första mans (Maritas pappas) andra fru Aina skall stanna i Ingas husvagn i en månad. Det roliga med Ingas och Ainas förhållande är att (oj, nu blir det svårt igen).... Ingas andra man var Ainas första man... haha. De bytte alltså partner helt enkelt, och alla förblev vänner. Nu är gubbarna borta, bara tanterna kvar.

Resan hem gick också utan problem, och det är väldigt skönt att vara hemma. Vi åkte från Hovmantorp klockan 11 och stannade och fikade lite i Gislaved, sen var det kissepaus hemma hos Jonas & Kati i Borås. Kom hem strax efter kl 15.

Har ni orkat ända hit. Grattis :) Ha en skön kväll!

7 kommentarer:

 1. Vilka ljuvliga bilder! Och vad roligt att få "vara med" på en så fin fest! Undrar just om jag kommer att bli nittio?

  SvaraRadera
 2. Härligt Lena... du är en speedy Gonzalez... snor hela ditt inlägg till min blogg.

  Tack för resan och sällskapet skall vårda minnet ömt i mitt hjärta.

  Kati

  SvaraRadera
 3. Inga är helt underbar, och ni tycks ha haft en härlig fest! Jonas o Kati busar som de ungar de fortfarande tycks vara :-)
  Härliga bilder!!

  SvaraRadera
 4. Ni verkar ha haft det supertrevligt! Bra val på tallriken ser jag :)

  Bilderna på Katherina var underbara, jag log med hela ansiktet :)
  O bilden på dig o Jonas "syskonkärlek" är superkul. Ni är verkligen lika.

  KRAM

  SvaraRadera
 5. Angela: Jag skulle inte säga nej till att bli 90 om jag fick vara så pigg och frisk som Inga. Men om jag vore som min farmor (dog 2001) som de sista 5 åren bara tjatade om att hon ville dö, nej tack!

  Kati: Vassego :) Tack själv, vi hade kul i bilen!! Kram

  Mamma: Inga är en pärla! Jonas och Kati är som de är, det är inget att göra åt saken :)

  Katarina: Ja vi hade det trevligt. Lätt att göra bra matval när det fanns så mycket gott och nyttigt att välja mellan. Är Jonas och jag lika? Det ser inte jag... Kram

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga bilder. nej inte ser hon att vara 90-år inte, hon har verkligen åldrats med värdighet :) Kram

  SvaraRadera
 7. *haha** Roligt med de som "bytt är bytt och kommer inte tillbaka" - män!
  Och väldans trevligt ser det ut som ni haft också..

  SNYGG tunika du hade! :)

  SvaraRadera