torsdag 5 maj 2011

Min nya leksak kom igår :)

Gomorron. Lite senare än vanligt idag, har suttit och lekt med min nya leksak. Surfplattan som jag fick av mamma kom alltså igår (tack än en gång!!). Kul liten sak, fattade nästan med en gång hur den funkar. Men eftersom jag i mitt yrke producerar manualer så har jag givetvis suttit och läst den också nu på morgonen. Hittade då massa nya funktioner som jag inte lyckats lista ut själv, bland annat hur man stänger av den där förbannade textkompletteringsfunktionen (T9). På mobilen är den bra, här var den bara irriterande, eftersom jag har ett fullt tangentbord och vet vad jag skriver. Jag skulle t.ex. döpa plattan när jag loggade in på Facebook första gången, kom inte på något namn så det blev "lillen". Såg dock inte att mitt ord ändrades precis när jag tryckte på Enter, så nu heter plattan "skulle" istället. Bra... not.

Det lustiga med denna surfplattan är att mamma har spenderat de senaste dagarna med att läsa om den. Allt man kan ändra/uppgradera/ladda ner, och hon tyckte att det kanske skulle vara för komplicerat för henne. Jag har ju våran IT-kille att fråga, men hon har ingen. Så hon började ångra sig lite grann... I går förmiddag ringde hon Telia för att kolla hur det gick med beställningarna, eftersom hon läst på forum att flera fått besked att de inte skulle få några för att de var slut. Då fick hon reda på att min var på väg (i själva verket var den redan framme på posten) men hon skulle inte få någon. Det lustiga i detta är att jag la min beställning minst en timme efter henne... Jag visste inte om hennes tankar om ånger, så jag sa ju givetvis att hon skulle få min, men det ville hon inte. Nu har hon beställt en annan :) Allt slutade väl alltså!

Idag är min kropp SEG. Zumba-försöken i måndags, simning i tisdags, simning och våtväst igår. Nej sa den när jag frågade om jag skulle simma idag också. Fick just förslaget på Facebook att använda 5-56, och det känns som om det skulle ha behövts... Stel och seg trots bra stretchning efter våtvästen igår. Passet igår var ju mitt första på Åby, och det var inte alls lika hårt som det jag är van vid från Frölunda. Men all rörelse är ju bättre än ingen rörelse, så någon nytta gör det väl i alla fall. Ledaren var en kul typ, en överviktig tjej som hela tiden mimade till musiken. Man skulle inte kunna tro att hon ledde pass, men kollegan sa att hon även leder step-up-pass. Kul var det i alla fall, och de andra tjejerna/damerna var trevliga.

Igår kom äntligen Mölndalsbostäder och inspekterade min tvättmaskin. Som jag misstänkte, trumman är helt slut. Det tog honom 1 sekund att konstatera det. Ny skall förhoppningsvis beställas (först skulle han skriva en rapport, sen skall någon bestämma att jag får en ny) och jag kan räkna med att den kommer om 1-2 veckor. Men hallå! Var skall jag tvätta under tiden? Lite panik där ett tag, vi har ju inga tvättstugor i området. Funderar på om det inte "är dags" för grannen att åka bort snart igen, tycker hon är borta väldigt ofta, men så är hon ju nybliven pensionär också. När hon är borta tar jag in hennes post och får hennes GP. Skickade ett SMS till henne och frågade, och mycket riktigt, i morgon åker hon till Kina i 12 dagar! Det var helt OK att tvätta inne hos henne, kunde jag vattna blommorna också? Det är lite konstig känsla att vara inne hos henne, eftersom det är min gamla lägenhet. Vi bytte med varandra sommaren 2007, så det är en konstig känsla när jag kommer dit in.

Om en timme börjar jag jobba, och eftersom det är torsdag så kan jag sitta kvar här i pyjamasen om jag vill, och koppla upp mot jobbdatorn halv 8. Känns lite lyxigt faktiskt :) Det funkar väldigt bra med att jobba hemifrån 3 dagar i veckan, jag får väldigt mycket gjort.

Ha en bra torsdag, snart är det fredag!!

5 kommentarer:

 1. Va kul med en ny leksak, du är som min man på den fronten :)

  Tillåt kroppen att vila. Musklerna behöver återhämta sig mellan träningspassen.

  kram

  SvaraRadera
 2. Spännande med en ny leksak :)
  Förstår känslan när du är in till grannen, måste kännas konstigt. Men vilken tur att du kan tvätta inne hos henne. Kram

  SvaraRadera
 3. Hello sis... sitter också i nattkläder. tagit ledigt idag och imorgon.

  Kul med din nya manick!

  Ha det gott!

  Kati

  SvaraRadera
 4. Tjohej
  Det var ett tag sedan jag var här o läste...

  Kul med nya saker eller hur *L* Bara man fattar hur man ska göra så är det väl okey, det där med maualer kan vara hiskligt svårt att fatta ibland tycker jag. Man läser o läser o läser. Ja nog om detta. skönt med fredag snart jag håller med, i morgonkväll ska min yngsta springa på fotbollslinjen i sin första match som AD det ska bli spännande o följa bara det inte är lika kallt som igår kväll.
  Ha det bäst o trevlig helg

  SvaraRadera
 5. Katarina: Allt som går på ström är kul att leka med :) Lät kroppen vila ordentligt igår, men idag blir det gymmet igen. Kramar

  Marie-Louise: Hon har möblerat så konstigt, med mörka tunga möbler, att jag knappt känner igen mig. Men mysko känns det ändå! Kram

  Kati: Jag hade faktiskt klätt på mig när du skrev din kommentar, det var ju då snart dags att bryta för lunch och sedan gå till jobbet. Kram

  Ewa: De manualer vi skriver är avsedda för yrkesutbildade, men vi skriver dem så att alla kan förstå. Merparten av manualerna man läser verkar dock vara direktöversatta i något program och helt oförståeliga... Det kliar lite i fingrarna när man läser en sån, man vill liksom rätta till felen... Hoppas fotbollen går bra!! Kram

  SvaraRadera